Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na B4t

Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na B4t

Postnapisał frytek84 czwartek, 28 września 2017, 19:59

Witam.

Prosze o wyrozumiałość w spawie:
Mam Dekoder NBox (N) takie coś Obrazek
Rozwalił sie na nim system i próbowałem wgrać według instrukcji nowego Ubota b4t potem plik konfiguracyjny i obraz Hyperona i dekoder stoi.

Oto co robiłem od początku:
1. Pendrive format na fat32
2. Korzystając z instrukcji :
"U-boot b4t
Przy starcie zwykle pisze NBOX (dla BSKA)
lub B4Team (dla BSLA)
Nie reaguje na klawisz POWER podczas włączenie tunera"
no i u mnie pisze Nbox na starcie ide dalej
"Jeżeli posiadasz uboot b4t 'Wersja stabilna 384Mhz 26.02.2012'
rozpakuj 384Mhz_fst i pliki: update oraz u-boot.bin
skopiuj na pena.
Przy starcie wybierz UPDT lub UPDATE
Załączony update pozwala na bezpieczna aktualizację
u-boota b4t razem z crc (kontrola poprawności zapisu)"
z tym że ja nie wiem jaki mam i u mnie z przycisku POWER nic sie nie dzieje dopiero jak strzałke do góry przytrzymam wyskakuje mi NAND Lamer, NAND b4t, Update USB, HDD1 itp

2.to wkleiłem z katalogu "384Mhz_fst i pliki: update oraz u-boot.bin i w menu wybrałem UPDATE USB.
Na końcu wyskoczyło OK

3. Potem wgrałem nowy plik z programu saveenv i wpisałem IP MAC adres z pod spodu Tunera wygenerowało plik Update.
Ten plik wkopiowałem na USB do tunera i znowu strzałka w góre i Update Usb - wyskoczyło OK

4. Pora na image- znalazłem w necie obraz "PKT_NBOX_E2_HYPERION_v4_HdClone_pen_4Gb" skopiowałem pliki na pendrive a z katalogu NAND plik update i znowu do tunera strzałka w góre Update Usb - wyskoczyło na końcu OK.
Znowu wtyczka z prądu wyciągnąłem USB wtyczka do prądu i dekoder stoi na NAND b4t

Pomocy!!!!
frytek84
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 19:32
Dekoder:: ADB

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał sq9 czwartek, 28 września 2017, 20:12

to wgrałeś nie to co trzeba wgraj jeszcze raz prawidłowy soft bo to co wgrałeś to na USB jest a nie do nand :lol:
do nand są trzy pliki
rootfs
uImage
update
i to wszystko
HYPERION 5.7
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1585
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał frytek84 piątek, 29 września 2017, 09:40

No te pliki:
rootfs
uImage
update
skopiowałem na USB i plik update z katalogu NAND, włożyłem USB do tunera odpaliłem go i wziąłem Update USB i poleciał cały program i wyskoczyło ok.
A dekoder wisi
frytek84
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 19:32
Dekoder:: ADB

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał Tata61 piątek, 29 września 2017, 10:05

Avatar użytkownika
Tata61
 
Posty: 259
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 10:41
Dekoder:: ADB

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał frytek84 piątek, 29 września 2017, 20:43

Tata61 napisał(a):Witam
Czytaj
viewtopic.php?f=93&t=5667


Dzieki wielkie teraz poszło.

Ale borykam sie z kolejnym problemem:
Gdy wchodze w miernik sygnału czy to na HotBird czy Astra miernik stoi na 0 :( Nawet nie drgnie
A przed wgraniem obrazu (zanim stary system padł wszystko było ok) kanały chodziły płynnie
Po wgraniu nowego Image do NAND jest 0

Wgrałem 3 różne obrazy dziś:
- Hyperion
- "OPEN PLI 8,6 SAT-MAR BEZ PLUGINÓW OSCAM 7119 DZIAŁA" ze strony Sat-Mar
- "OPENPLI 8,6 23.10.15 POD SPLITERY N.LISTA NC+P N.OSCAM .POPRAW.SZYBKIE WYSZUKIWANIE" ze strony Sat-Mar

Ktoś wie o co kaman? Antena nie była wogóle ruszana
frytek84
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 19:32
Dekoder:: ADB

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał tygeli piątek, 29 września 2017, 21:02

Popatrz w Ustawieniach Konfiguracja Tunera czy masz dobrze poustawione pod swoją instalację antenową
tygeli
 
Posty: 7
Dołączył(a): piątek, 17 lutego 2017, 23:56
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał frytek84 piątek, 29 września 2017, 21:12

A jakie powinny być? Gdzie można je znaleźć?
Żebym mógł porównać z tymi co mam
frytek84
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 19:32
Dekoder:: ADB

Re: Problem z obrazem po wgraniu ubota b4Team, Nbox stoi na

Postnapisał p_bladek czwartek, 5 października 2017, 18:30

W odpowiednie miejsce wpiąłeś kabel antenowy?
p_bladek
 
Posty: 27
Dołączył(a): piątek, 29 października 2010, 17:46


Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Alexa [Bot] i 8 gości