układ kanałów

układ kanałów

Postnapisał sineczek środa, 11 stycznia 2017, 22:32

Witam,
- po przeglądnięciu forum, wykorzystaniu opcji szukaj na forum oraz po zapytaniach u wujka google -

czy istnieje możliwość pobrania listy kanałów ułożonych tak jak są one na "oryginalnych" dekoderach nC+ ?
TVN HD
TVN7 HD
TVN Style HD
TVN Turbo HD
TTV
TVN24 HD
Polsat HD
TV4
Canal+ HD
Polsat 2
TVP 1 HD
etc. Rozrywka

obecnie po wielokrotnym skanowaniu automatycznym, experymentach z pluginami djcrash etc niestety zawsze układ jest TVP1, TVP2 i inne pseudoprogramy

układanie ręczne jest zawsze opcją, ale ...

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

wiem, że jest dreamboxEDIT ale jakoś nie przemawia on do mnie, również przejechałem się już na nim ...
Avatar użytkownika
sineczek
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 25 grudnia 2016, 16:21
Lokalizacja: Kraków - Skała
Dekoder:: ADB

Re: układ kanałów

Postnapisał marekkukla środa, 11 stycznia 2017, 23:12

bardzo dobre pytanie i podzielam te rozterki.

Czy kolega zadał już to pytanie w biurze obsługi klienta nc+? Jeśli nie, to powinien. Nc+ na fatalny układ programów i powinna się w końcu dostosować do Hyperiona. A jak nie chcą to niech spadają na drzewo.
VU+Duo2, Xpeed LX2, NAS Synology
Avatar użytkownika
marekkukla
 
Posty: 292
Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 19:30
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: układ kanałów

Postnapisał sq9 środa, 11 stycznia 2017, 23:38

lista nc+ jest zrobiona"kto więcej da ten jest pierwszy" :idea:
Musiał bym korzystać z takiej listy to żyletka i ....... :lol:
Enigma w tunerze jest po to by każdy mógł mieć listę jaką chce (no i 1000 000 innych ciekawych rzeczy)

chcesz tak jak ma nc+ to spróbuj FastScan :idea: jak jest taki na nbox :idea:
GI XPEED CLASS S2 & LX3& FORMULER F1&VU+UNO HYPERION 5.4.4 | HL101/GI 980HD -> HYPERION v 5.5]
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1343
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: układ kanałów

Postnapisał sineczek czwartek, 12 stycznia 2017, 05:37

marekkukla napisał(a):bardzo dobre pytanie i podzielam te rozterki.

Czy kolega zadał już to pytanie w biurze obsługi klienta nc+? Jeśli nie, to powinien. Nc+ na fatalny układ programów i powinna się w końcu dostosować do Hyperiona. A jak nie chcą to niech spadają na drzewo.


jaki ten układ jest to tzw. "inna sprawa", używam kilku kanałów i przełączanie do nich nie przeszkadza mi, natomiast mam innych domowników (m.in. tzw. zło; czyt. teściową), którzy kanały zmieniają nie po liście, a wybierając konkretny nr kanału ...

sq9 napisał(a):lista nc+ jest zrobiona"kto więcej da ten jest pierwszy" :idea:
Musiał bym korzystać z takiej listy to żyletka i ....... :lol:
Enigma w tunerze jest po to by każdy mógł mieć listę jaką chce (no i 1000 000 innych ciekawych rzeczy)

chcesz tak jak ma nc+ to spróbuj FastScan :idea: jak jest taki na nbox :idea:


dzięki za sugestię, faktycznie nie używałem tego, a jest ! jak wrócę z pracy będę testował
(używałem na starym systemie tego, na Hyperionie kiedyś odpaliłem, wywaliło błeda i zapadło w mej pamięci jako - nie działa)


EDIT 13.01.2017
wczoraj coś forum nie działało, ale sprawdziłem opcję Fast Scan. Niestety, nadal zwraca informację "nie powiodło się" bez względu co zaznaczę. Dziś jak wrócę, a forum działać będzie, poszukam jakiegoś rozwiązania ....
Avatar użytkownika
sineczek
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 25 grudnia 2016, 16:21
Lokalizacja: Kraków - Skała
Dekoder:: ADB


Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość