Brak obrazu

Brak obrazu

Postnapisał hitmen1277 czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:26

witam mam problem z n boks bsk mianowicie nie ma obrazu ale cale menu normalnie dziala tylko brak jest obrazu za podpowiedz z gory dzieki
hitmen1277
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:13
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Brak obrazu

Postnapisał kos4 piątek, 13 kwietnia 2012, 02:25

Podpowiedź:
Najczęstszą przyczyną że nie ma obrazu jest źle ustawiona antena,błędna konfiguracja w menu,zwarcie na wtyku antenowym,w rzadszych przypadkach to:uszkodzona głowica lub konwenter.
Nie napisałeś nic jeżeli chodzi o oprogramowanie jakie masz w tym "n boks bsk",czy masz 1 konwenter i czy woogule masz antene:)itp
Avatar użytkownika
kos4
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 22 marca 2012, 16:06
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Brak obrazu

Postnapisał hitmen1277 piątek, 13 kwietnia 2012, 07:21

antena jest tuner dzialal normalnie najpierw zgasl przedni panel a potem obraz' oprogramowanie to enigma 2 Nand E2 Nebula ztym ze glos jest na wszystkich programach i cale menu wyswietla sie normalnie
hitmen1277
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:13
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Brak obrazu

Postnapisał irk piątek, 13 kwietnia 2012, 09:37

Czy na innym image masz obraz?
Czy próbowałeś reinstalować nebulę?
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1794
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Brak obrazu

Postnapisał hitmen1277 piątek, 13 kwietnia 2012, 17:23

nie jeszcze nie probowalem reinstalowac i jeszcze do tego wszystkiego pilot przestal dzialac
hitmen1277
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:13
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Brak obrazu

Postnapisał hitmen1277 sobota, 14 kwietnia 2012, 13:18

zamykam temat zrobione dzieki za podpowiedz
hitmen1277
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:13
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Brak obrazu

Postnapisał re4ma sobota, 14 kwietnia 2012, 13:52

Napisz co zrobiłeś - może komuś się to przyda (a nie temat zamykać odrazu :P)
Avatar użytkownika
re4ma
Polish Koders Team
 
Posty: 291
Dołączył(a): wtorek, 27 października 2009, 16:48

Re: Brak obrazu

Postnapisał feloniak sobota, 14 kwietnia 2012, 23:51

Pewnie nagrał do nanda - typowy objaw brak wizji a dzwiek jest, wystarczy wykaoswac nagranie i wszystko wraca do normy :)
!!! HALA MADRID !!!

ADB 5800c (modified :)) / E2 v7.1.6 (x3)
Avatar użytkownika
feloniak
BetaTester
 
Posty: 329
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2008, 14:49
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Brak obrazu

Postnapisał irk niedziela, 15 kwietnia 2012, 08:19

To nie takie proste.
W nebuli najpierw trzeba hdd zamontować.
Więc wgrywanie nagrań do NAND jest defaultowo zablokowane
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1794
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Brak obrazu

Postnapisał hitmen1277 niedziela, 15 kwietnia 2012, 11:27

jedyny ratunek to wgranie nowego softa wykasowanie nic nie daje bo loading przestaje dzialac wczesniej szedl do 100% a przy tej awarji stoi na 0%
dzialac kolega sprawdzil mi to i rzeczywiscie mialem cos nagrane muwi ze jest jakis skrot klawiszami na pilocie, a ja nie mam pena zainstaloiwanego i gdzies sie nagralo nie powiedzial mi gdzie
hitmen1277
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:13
Dekoder:: SF1008GSE+

Następna strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości