Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał Ukash poniedziałek, 11 lipca 2011, 22:21

art1 napisał(a):[...]to mój oscam.config :
[...]

a jakie Twoje ip? :)
Avatar użytkownika
Ukash
 
Posty: 246
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2008, 15:01
Dekoder:: SF918

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał art1 wtorek, 12 lipca 2011, 05:14

ip kompa 192.168.0.10, ale wpisanie tego nic niedaje, wpisuje ip tez drugiego kompa i próbowałem tez na drugim i nic (drugi jest z koncówką 12, a kati 14)

jakieś sugestie???
art1
 
Posty: 114
Dołączył(a): poniedziałek, 5 października 2009, 18:39

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał Ukash wtorek, 12 lipca 2011, 23:32

wrzuciłem Twój config zmieniając tylko zakres ip
Kod: Zaznacz cały
[webif]
httpport = 8888
httpuser =
httppwd =
httprefresh = 0
httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.1-192.168.0.99
httphideidleclients = 0
httpreadonly = 0

i u mnie działa...
jaką masz wersje oscam?
czym edytujesz plik oscam.conf?
Avatar użytkownika
Ukash
 
Posty: 246
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2008, 15:01
Dekoder:: SF918

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał art1 środa, 13 lipca 2011, 15:08

oscam 4158 sciągnięty z BP, edytuje Notepad++, i dalej nic, IP jakiego kompa mam wpisać, tego na którym siedze aktualnie czy jak
art1
 
Posty: 114
Dołączył(a): poniedziałek, 5 października 2009, 18:39

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał karolek2 środa, 13 lipca 2011, 15:34

Hallo!

Sprawa jest prosta.
Jak chcesz zobaczyc webif wpisujesz ip boxa gdzie jest odpalony oscam.IP:port
ewentualnie user i passwort wpisujesz.
A wejsc mozesz z pc z IP takim jakie wpisane w config.
W twoim przypadku z zakresu:192.168.0.1-192.168.0.99
Zakladam ze masz wszystkie urzadzenia w tym zakresie:192.168.0.XXX
Jesli masz inny zakres np:192.168.1.xxx itd to zmien w configu oscama odpowiednio.
Pozdrawiam
karolek2
 
Posty: 157
Dołączył(a): czwartek, 20 marca 2008, 12:59

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał art1 środa, 13 lipca 2011, 17:30

zadziałało, pomogło wpisanie samego 192.168.0.11:8888 bez http://
dzięki za pomoc.

Pomęcze Was jeszcze troche, czy plik oscam.services jakoś trzeba aktywować, bo jakoś niedziała dobrze, np. mam kanał 332F (TV4) przypisany do TNK a i tak odpala mi go najpierw z Polsatu lub z C+ a powinien z TNK, czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć jak ma wyglądać ten plik żeby dekodował tak jak ja chce :)??
art1
 
Posty: 114
Dołączył(a): poniedziałek, 5 października 2009, 18:39

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał robo1973 piątek, 25 listopada 2011, 21:13

Cześć Czy jest jakaś wersja stabilna oscam, żeby karton CP w czytniku działał bo tnie i wiesza kaśkę We flashu neutrino BPanther Image (miniFLASH_rev3068.img) Pozdro
robo1973
 
Posty: 68
Dołączył(a): niedziela, 13 kwietnia 2008, 22:08

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał burik piątek, 25 listopada 2011, 23:00

Praktycznie większość EMU oscam działa idealnie
przyczyna tkwi w configach ;) no i Kaśka nie ma czytnika ;) tylko moduły CI
wstaw configi i się coś wymyśli ;)

pzdr
burik
VU+ Duo - HDD 320 GB 3.5"
Kaśka 910 - HDD 250 GB 2.5"
Ipbox 3000 -HDD 320 GB 2.5"
Avatar użytkownika
burik
 
Posty: 1210
Dołączył(a): sobota, 23 lutego 2008, 15:29
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał robo1973 piątek, 25 listopada 2011, 23:41

konfigi są ok Wydaj mi się, że przyczyną jest czytnik kart na pl2302 Działa i za moment zrywa Albo ster albo ten rev enigmy jest przyczyną
robo1973
 
Posty: 68
Dołączył(a): niedziela, 13 kwietnia 2008, 22:08

Re: Oscam i Vizcam (E2 i neutrino)

Postnapisał burik sobota, 26 listopada 2011, 14:53

Na innych image działa ?
sprawdzałeś inną kartę w tym phoenix'ie ?

pzdr
burik
VU+ Duo - HDD 320 GB 3.5"
Kaśka 910 - HDD 250 GB 2.5"
Ipbox 3000 -HDD 320 GB 2.5"
Avatar użytkownika
burik
 
Posty: 1210
Dołączył(a): sobota, 23 lutego 2008, 15:29
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kathi Emulatory

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości