PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Tutaj rozmawiamy tylko o image mod by PKT

PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał zukon sobota, 20 sierpnia 2016, 19:14

PKT SVN-3464 HYPERION v5.4 Image

- gstreamer 1.6.1
- actual base
- new packages
- Alternative Player2 mode
- fix hdd sleep
- update translations - THX @sq9
- update samba - THX @redblue
- a lot of fixes and updates

Special THX to TDT, Duckbox-Developers, OpenPLI, OE-alliance and all betatesters.


FTP login: root, passwd: pkteam


Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

HYPERION 5.7


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 7546
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał rater niedziela, 21 sierpnia 2016, 10:51

it s the best image.
rater
 
Posty: 60
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 15:01
Dekoder:: CUBEREVO 91

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał aness niedziela, 21 sierpnia 2016, 20:06

Thanks Team great work
aness
 
Posty: 14
Dołączył(a): piątek, 22 października 2010, 18:39

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał boggio poniedziałek, 22 sierpnia 2016, 23:19

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale:
- przy pierwszym uruchomieniu wybór źródeł sygnału, nie da się włączyć SCART, na HDMI nie ma wyboru rozdzielczości i odświeżania
- później wybór języka i niby wybieram Polski, ale niektóre menu są nie przetłumaczone
- nie widzi mojej głowicy Conexant CX24116
- może to przez głowicę, ale w Ustawienia AV zmiana z HDMI na SCART wywala GS-a

Pobierałem 2 razy i cały czas to samo.
Więcej nie sprawdzę, bo powyższe problemy mnie ograniczają.
ipbox 900, ipbox 99hd
boggio
 
Posty: 88
Dołączył(a): środa, 17 grudnia 2008, 13:35
Dekoder:: CUBEREVO 900

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał zukon wtorek, 23 sierpnia 2016, 05:07

Wklej loga z tego GS

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

HYPERION 5.7


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 7546
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał rater wtorek, 23 sierpnia 2016, 14:25

What is the function of Alternative Player2 mode?.
rater
 
Posty: 60
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 15:01
Dekoder:: CUBEREVO 91

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał okra wtorek, 23 sierpnia 2016, 18:40

boggio napisał(a):Nie wiem czy to tylko u mnie, ale:
- przy pierwszym uruchomieniu wybór źródeł sygnału, nie da się włączyć SCART, na HDMI nie ma wyboru rozdzielczości i odświeżania
- później wybór języka i niby wybieram Polski, ale niektóre menu są nie przetłumaczone
- nie widzi mojej głowicy Conexant CX24116
- może to przez głowicę, ale w Ustawienia AV zmiana z HDMI na SCART wywala GS-a

Pobierałem 2 razy i cały czas to samo.
Więcej nie sprawdzę, bo powyższe problemy mnie ograniczają.


Nie miałem żadnych problemów przy uruchamianiu tego softu.
okra
BetaTester
 
Posty: 550
Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2009, 01:49
Dekoder:: CUBEREVO 9000

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał zajacik999 środa, 24 sierpnia 2016, 11:30

Dvb-c tuner s modul ci+ nefunguje...
zajacik999
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 15:15
Dekoder:: UFS913

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał facet środa, 24 sierpnia 2016, 21:16

Załadowałem i testuję:)
Wszystko działa jak ta lala:) Na razie wszystko ok:)
Pozdrawiam
Facet
{9000HD rev.2 + SifTeam 8873 (flash) + Hyperion V5.5 (pendrive) + HDD 250 GB >>> TV SHARP 52LE830}
"I wejrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony. A potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i gorzko zapłakał"
facet
 
Posty: 437
Dołączył(a): czwartek, 3 września 2009, 13:24

Re: PKT Hyperion 5.4 CUBEREVO

Postnapisał genie piątek, 26 sierpnia 2016, 09:43

Jest jeden mankament, ciekawe czy tylko u mnie?
W opcjach zasilania dotyczących wyłączania tunka nie da się nic zmienić trwale.
Tzn, długie naciśnięcie klawisza Power jest "Menu wyłączenia" i krótkie naciśnięcie jest "Czuwanie".
Niby można w tych opcjach przestawiać, niestety po restarcie zostaje jak powyżej.
Sprawdzałem na skinie Default, Basic i Silver ale podejrzewam, że problem dotyczy wszystkich skórek.
Czy ktoś już to zauważył i znalazł rozwiązanie?
I jeszcze jedno, może drobiazg ale zawsze coś.
Mimo włączenia pokazywania temperatury HDD w w Skin setup nie jest ona wyświetlana w Info Center.
Dysk 2,5 cala Caviar, Seagate. Ten problem występuje u mnie i w 910 i 9k , jeśli dobrze pamiętam, praktycznie od pierwszego Hyperiona.
Pozdrawiam.
IP9000HD(2xDVBS2+HDD500GB), IP910HD(DVBS2+HDD320GB), OpticumTS9600HD,
PIONEER PDP-LX5090, SHARP LC-32XL8E, SHARP LC-24LE220E, C+(Prestiż HD+).
genie
 
Posty: 557
Dołączył(a): niedziela, 30 sierpnia 2009, 08:29

Następna strona

Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: sergas77 i 5 gości