[ADB Hyp4] Dlaczego gasną HD po 1 paź

[ADB Hyp4] Dlaczego gasną HD po 1 paź

Postnapisał marek602 wtorek, 20 października 2015, 09:41

Witam! Zauważyłem, że po zmianach w październiku coś dzieje się z kanałami HD.

Wszystko działa, a tu nagle po przełączeniu na jakiś HD jest ciemność. W Emu Mag brak ECM, restart OSCam nie pomaga, ale kanały bez HD działają... Po ponownym uruchomieniu BSKA ( z kabla) wraca do normy na pewien czas.

We wrześniu chodziło ok... Co może być przyczyną ? Czy ma jakieś znaczenie, że karta jest w tunerze SD ?

BSKA Hyp 4
marek602
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 18 września 2012, 12:44
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: [ADB Hyp4] Dlaczego gasną HD po 1 paź

Postnapisał zukon wtorek, 20 października 2015, 10:20

Masz sygnał na transponderze? Może po prostu "kończą się" kondensatory i to tylko zbieg okoliczności...
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8836
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: [ADB Hyp4] Dlaczego gasną HD po 1 paź

Postnapisał marek602 wtorek, 20 października 2015, 16:30

Przed 1 października miałem takie sytuacje, że na przykład przy przełączaniu z Hustlera na Redlighta znikał obraz i SNR też wskakiwało na 0% tylko restart z kabla pomagał, Reboot, czy kill nie pomagał, bo po starcie i tak było 0%

A teraz po 1 paź robi się ciemno, ale SNR jest tam 70%, tak jak wtedy jak jest obraz... Kondensatory były podobno wymieniane, ale taką sytuację zaobserwowałem na 2 tunerach więc chyba nie wina kondensatorów...

Serw jest w Linboxie 5558 (SD) może on coś robić takie jaja?

Wrzuciłem na BSKA teraz oscama 11009 zobaczymy jak będzie chodzić...
marek602
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 18 września 2012, 12:44
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: [ADB Hyp4] Dlaczego gasną HD po 1 paź

Postnapisał marekkukla środa, 21 października 2015, 10:08

Czy wszystkie kanały czy tylko niektóre (z jakiegoś transpondera)? Jeżeli z tylko niektóre HD nie chodzą to sprawdzić parametry odbioru. Przeskanować na nowych parametrach. Nie wykluczona jest też awaria sprzętu.

Jeżeli wiekszość HD nie chodzi to mamy na pewno awarię.
Kanały HD wymagają silniejszego sygnału niż SD. Masz po prostu straty na sygnale na drodze satelita-reciever. Sprawdzić od anteny (ustawienie, LNB, Diseq) do odbiornika (przewód antenowy, receiver)
Na innym receiverze też nie chodzi?
VU+Duo2, Xpeed LX2, NAS Synology
Avatar użytkownika
marekkukla
 
Posty: 292
Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 20:30
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: [ADB Hyp4] Dlaczego gasną HD po 1 paź

Postnapisał marek602 środa, 21 października 2015, 21:24

Dokładnie nie sprawdzałem czy wszystkie HD czy nie, wiem, że kilka HD nie działa a SD działają, jeszcze potestuję jak to wygląda faktycznie czy każdy HD czy tylko niektóre, ale problem pojawił się po 1 paź, i to na 2 różnych reciverach, kablach i antenach ( dwie różne lokalizacje)

Na razie wrzuciłem innego Oscama i wydaje mi się, że jest lepiej, chociaż nie oglądałem za dużo TV ostatnio...

Potestuję i się odezwę. Na razie dzieki :)
marek602
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 18 września 2012, 12:44
Dekoder:: SF1008GSE+


Powrót do Cam-y | Moduły

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości