Problem z transponderem 10930

Problem z transponderem 10930

Postnapisał bzyk83 piątek, 15 czerwca 2018, 23:06

Mam nietypowy problem z tym transponderem. A mianowicie sygnał na nim jest, uprawnienia lecą normalnie a nic nie idzie. Tzn zadziała tylko wtedy gdy wyłączę głowice i ją włącze od nowa to kanał leci dopóki go nie zmienię. Podmieniałem kable, konwertery i nic. Takie zjawisko tylko i wyłącznie na tym transponderze. Dzieję się to na obu głowicach, to raczej nie możliwe by głowica padła. Ma ktoś jakiś pomysł?
bzyk83
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 13 października 2016, 23:16
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Problem z transponderem 10930

Postnapisał sq9 sobota, 16 czerwca 2018, 08:15

bo to jest "grzeszny" transponder :lol:
a teraz poważnie sprawdź parametry transpondera ma być 30000 2/3 możliwe że pilot ON ale tego nie sprawdziłem :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2227
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Problem z transponderem 10930

Postnapisał bzyk83 sobota, 16 czerwca 2018, 18:59

Nie tylko grzeszny [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] Baby TV tam też jest. Parametry mam poprawne, sprawdzane kilka razy. Dziwne bo gdy wyłącze i włącze głowicę w ustawieniach to kanały są do momentu przełączenia na inny.


Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
bzyk83
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 13 października 2016, 23:16
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Problem z transponderem 10930

Postnapisał niktwazny niedziela, 17 czerwca 2018, 02:04

A na jakim sofcie ?
Avatar użytkownika
niktwazny
Polish Koders Team
 
Posty: 580
Dołączył(a): środa, 8 czerwca 2011, 21:52
Dekoder:: ADB

Re: Problem z transponderem 10930

Postnapisał bzyk83 niedziela, 17 czerwca 2018, 04:35

Hyperion 4

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
bzyk83
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 13 października 2016, 23:16
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Problem z transponderem 10930

Postnapisał niktwazny niedziela, 17 czerwca 2018, 11:10

Wgraj Hyperion 5.5 i będzie po kłopocie
Avatar użytkownika
niktwazny
Polish Koders Team
 
Posty: 580
Dołączył(a): środa, 8 czerwca 2011, 21:52
Dekoder:: ADB

Re: Problem z transponderem 10930

Postnapisał bzyk83 poniedziałek, 18 czerwca 2018, 13:04

Wgranie nowego softu rozwiązało problem. Podziękowanie dla niktwazny
bzyk83
 
Posty: 32
Dołączył(a): czwartek, 13 października 2016, 23:16
Dekoder:: Inny dekoder


Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości