nbox problem z tvp info HD

nbox problem z tvp info HD

Postnapisał Kamil00s sobota, 29 lipca 2017, 18:12

Witam Serdecznie,

mam problem z tvp info HD, siatkuje mi go,
czytałem podobny problem mieli koledzy na Vu+
@ZUKON poradził im zrobienie upgrade softu

ja mam białego nbox-a z hyperionem 5.1 na pen-ie

mam svn-a 3306

czy jest jakaś szansa na dobre tvp info ;P

antena ustawiona przez fachowca ;)
lista aktualna ;)
etc. ;)

z góry BARDZO Dziękuję
Kamil00s
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 15 czerwca 2015, 22:54
Lokalizacja: Warszawa
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał Kamil00s czwartek, 3 sierpnia 2017, 16:21

Sorry naprawdę nikt nie miał takiego problemu ?

jeszcze sprawdzę rozwiązanie z sąsiedniego działu ...

cyt.

Wybierasz transponder zdefiniowane przez użytkownika i wpisujesz dvb-s2,10719,8PSK,27500, korekcja błędów 3/4 rolloff na 0.25 .
Kamil00s
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 15 czerwca 2015, 22:54
Lokalizacja: Warszawa
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał wchpikus sobota, 5 sierpnia 2017, 08:33

Sorry,kto oglada tvp info;)?
Ustaw poprawnie antene


Sent from my SM-A510F using Tapatalk
wchpikus
 
Posty: 9
Dołączył(a): czwartek, 17 grudnia 2015, 13:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał VANT sobota, 5 sierpnia 2017, 16:16

wchpikus napisał(a):Sorry,kto oglada tvp info;)?


Sent from my SM-A510F using Tapatalk

np. ja oglądam. Jakiś problem ?
Masz problem, pisz na forum, NIE na PW ;)
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Nie wspieram piractwa i NIE pomagam rozwiązywać problemów z EMU :!:
Avatar użytkownika
VANT
BetaEkspert
 
Posty: 3499
Dołączył(a): wtorek, 6 stycznia 2009, 12:48
Lokalizacja: Deep Space 9
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał herbi niedziela, 6 sierpnia 2017, 09:00

Sent from my SM-A510F using Tapatalk[/quote]
np. ja oglądam. Jakiś problem ?[/quote]
to se oglądej :lol:
herbi
 
Posty: 42
Dołączył(a): wtorek, 29 kwietnia 2008, 17:52

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał krzy-pat wtorek, 15 sierpnia 2017, 00:52

Witam. Mam ten sam problem, może ktoś już wie jak ten problem rozwiązać.
krzy-pat
 
Posty: 12
Dołączył(a): wtorek, 15 lutego 2011, 16:51
Dekoder:: SF918G

nbox problem z tvp info HD

Postnapisał Kamil00s poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 21:36

Szanowni,

aż mi głupio pisać 3 raz w tym wątku ...

A więc tak
sprawdziłem sposób kolegów z vu+
... i oczywiście ponowne przeszukanie transpondera nic nie dało ...

natomiast zrobiłem "eksperyment" ze streamem TVP info tj.

włączyłem na komórce "dreamdroida" i na nim puściłem sobie tvp info z nbox-a i co ciekawe zacinał się mniej na komórce ?!?
nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ma znaczenie na jaki "odbiornik" jest puszczony sygnał
ja mam nbox-a podłączonego po niskiej (euro) do tv

... Panowie Experci proszę wypowiedzcie się w temacie ...

szkoda mi pieniędzy na inny tiuner na którym ten problem nie występuje (używam Vu solo 2 ) i taki problem nie występuje

a wymagania moich Rodziców co do telewizji są na tyle minimalne, że naziemna spełnia ich wymagania ... tylko jak im to wytłumaczyć kiedy zainwestowali w SAT ;( ;( ;(
Kamil00s
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 15 czerwca 2015, 22:54
Lokalizacja: Warszawa
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał Tata61 poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 22:07

Witam
Połącz tuner z tv kablem hdmi (jak to jest możliwe) to problem powinien ustąpić.
Formuler F1
Avatar użytkownika
Tata61
 
Posty: 272
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 11:41
Dekoder:: FORMULER F1

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał Kamil00s poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 22:29

Tata61 napisał(a):Witam
Połącz tuner z tv kablem hdmi (jak to jest możliwe) to problem powinien ustąpić.


@Tata61 dzięki za sugestię ;) tego faktycznie jeszcze nie prubowałem
może jest to sposób ... zabiorę dekoder od rodziców i przetestuję na swoim TV ...

głupio się przyznać ale TV rodziców to 20 letni dziadek ...
nie ma hdmi ...
z drugiej strony jak pisałem na testach dreamdroidem inne programy działały bez zarzutu (nawet HD) co kiedyś się nie zdarzało ze względu na przepustowość Wifi i płynnie u mnie chodziły tylko SD ...
na tv też nie ma problemu z innymi czy są FTA czy kodowane ... jedynym "rodzynkiem" jest to nieszczęsne TVP INFO HD

ręce mi opadają ...
Kamil00s
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 15 czerwca 2015, 22:54
Lokalizacja: Warszawa
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: nbox problem z tvp info HD

Postnapisał sq9 poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 23:13

Można to rozwiązać w inny sposób :idea:
TVP info jest dostępna jako stream więc można dodać go do listy kanałów :idea: oczywiście tuner musi mieć kontakt z internetem :idea: jakość tego przekazu nie powala ale jak to idzie via SCART no to nie ma tragedii ;)
oglądający nie powinien nawet zauważyć że to nie z SAT ;)
takie trochę oszukaństwo no ale na bezrybiu i rak ryba :D
HYPERION 6.1
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2153
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Następna strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości