Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał sq9 poniedziałek, 9 maja 2016, 22:40

Co do karty i tych 15 euraczy za 5GB to na godzinę jest około 240 ECM które ważą strzelam 200kb a to i tak dużo :idea: to na 5h oglądania masz 1 MB max :idea: ;) z tym że musisz pamiętać że jak PING będzie do d... to nici z oglądania :idea: ja to bym się rozejrzał za kartą DVB-S2 taką jak ten NOT ONLY np: tą
http://dvb24.pl/pl/technotrend-tt-conne ... -hdtv.html
to jest droższe rozwiązanie ale możesz włożyć kartę i oglądać oraz internet nie potrzebny :idea:
http://dvb24.pl/pl/tbs-5980-ci-usb-dvb-s2-hdtv.html
i na pewno będzie działało podłączając bezpośrednio do lapka :idea:
co ważne nie będzie Cie kusić oglądanie IPTVPlayer-a w DE bo wtedy 5 GB poszło w piz..... :lol: :lol: :lol: :lol:

edit :
do tego TT można użyć phoenix na USB i kartę też przeczyta ,ale trzeba się na kombinować ;)
nie doczytałem że ten drugi czyli TBS jest na CI i to go nie polecam :? :oops:
GI XPEED CLASS S2 & LX3& FORMULER F1&VU+UNO HYPERION 5.6 | HL101/GI 980HD -> HYPERION v 5.5]
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1494
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał Gruberek poniedziałek, 16 maja 2016, 18:54

Witam ponownie.
Jednak zdecydowałem się kupić sprzęt na dniach :) Mam jeszcze pytanie o tuner MiracleBox Micro. Identyczne parametry jak trzy powyższe ale niższa cena. Warto brać? Mam jeszcze pytanie o antenę. Czy TechniSat 45 będzie dobrym wyborem czy może znajdę coś lepszego w takim rozmiarze i zbliżonej cenie?

Pozdrawiam
Gruberek
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2016, 06:44
Lokalizacja: PT
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał zukon poniedziałek, 16 maja 2016, 19:12

Nie wspieramy MB Micro. Kiedyś ten box miał jakieś problemy - czy ma nadal nie śledziłem tematu.

Teoretycznie do odbioru transponderów z modulacją 8PSK (czyli DVB-S2 - tak jest nadawane wiele kanałów polskich platform) potrzebna jest w Polsce czasza ok 80cm. Czy uda Ci się na tej 45 uzyskać stabilny odbiór - nie wiem. Trzeba by przetestować. W okolicach 80 zł można kupić Coraba a za ok 100pln markowego Televesa ale rozumiem, że zależy Ci na miejscu. Musisz zaryzykować...
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 7219
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał Gruberek poniedziałek, 16 maja 2016, 19:15

Zapytałem o tą antenę, bo polecają ją kierowcy. Niektórzy używają nawet tych małych turystycznych ( składanych do walizki ) i też dają radę. Dobra, biorę VU+0 i tą antenę :) Do tego jakąś TNK i zobaczymy jak to będzie działać :)

EDIT: Sprzęt zakupiony :) Teraz trzeba czekać na kurierów :)
Gruberek
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2016, 06:44
Lokalizacja: PT
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał Gruberek środa, 18 maja 2016, 17:44

No dobra. Sprzęt kupiony. Podłączyłem wszystko z wyjątkiem anteny, bo w domu nie mam takiej możliwości. Wgrałem Hyperion 5.3 i nie wiem co dalej. Pierwsze i najważniejsze - czy obraz który wyświetla mi TV po HDMI mogę mieć przez sieć na laptopie? Co prawda moja karta działa z tunerem ale obraz jest fatalny więc chciałbym zwyczajnie mieć obraz przez sieć.
Gruberek
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2016, 06:44
Lokalizacja: PT
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał zukon środa, 18 maja 2016, 18:03

Można. Wpisz w przeglądarce www adres dekodera

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 7219
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał Gruberek środa, 18 maja 2016, 18:09

No to super. Bez anteny nie sprawdzę ale rozumiem, że klikając w konkretny program będę miał obraz tak? A konfigurację mogę przeprowadzić z odświeżaniem co 1 sek ( zrzut ekranu ) ewentualnie w kiepskiej jakości za pomocą karty?

Jeszcze pytanie odnośnie miernika sygnału. Po uruchomieniu się wywala. Będzie mi on potrzebny do ustawiania anteny na parkingach. Co zrobić żeby działał?

EDIT
No dobra, uruchomił się. Może coś z tego będzie.
Gruberek
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2016, 06:44
Lokalizacja: PT
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał sq9 środa, 18 maja 2016, 20:26

klikając w niebieski telewizorek jest z prawej strony uruchomi się VLC (Windows Media Player nie działa)
Możesz też zainstalować KODI 16.1 dla windows i w nim oglądać przez sieć :idea:
do ustawienia anteny najlepiej użyj aplikacji na telefon jest wygodniej bo masz miernik przy antenie w twoim wypadku musi być i tel i tuner w jednej numeracji IP przykład : tel :10.10.0.1 tuner :10.10.0.2 :idea:
GI XPEED CLASS S2 & LX3& FORMULER F1&VU+UNO HYPERION 5.6 | HL101/GI 980HD -> HYPERION v 5.5]
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1494
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał Gruberek środa, 18 maja 2016, 20:35

Znalazłem już ten telewizorek :) Z tą aplikacją pewnie będzie dużo łatwiej. Polecisz jakąś konkretną? Kodi zaraz ściągnę i zainstaluję, bo pewnie będzie wygodniej oglądać.

EDIT:
Chodzi o aplikację DMSatFinder?
Gruberek
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2016, 06:44
Lokalizacja: PT
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Proszę o informacje, porady, instrukcje.

Postnapisał Gruberek czwartek, 19 maja 2016, 19:24

Witam po raz kolejny. Podłączyłem cały sprzęt i złapałem jakiś tam sygnał. Nie wiem czy dobry bo wyświetla mi SNR 77% AGC 91% BER 0. Aktywowałem kartę na stronie i czekam. Mam jeszcze głupie pytanie... karta powinna być włożona czipem do dołu?

EDIT:
Poradziłem sobie. Karta aktywowała się po włączeniu oscama. Kodi wyświetla idealnie :) Jestem bardzo zadowolony z tunera. Dziękuję, że odradziliście mi tego shitBoxa :)
Gruberek
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2016, 06:44
Lokalizacja: PT
Dekoder:: Inny dekoder

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], marwit123 i 7 gości