Strona 1 z 2

Brak obrazu

PostNapisane: czwartek, 12 kwietnia 2012, 21:26
napisał hitmen1277
witam mam problem z n boks bsk mianowicie nie ma obrazu ale cale menu normalnie dziala tylko brak jest obrazu za podpowiedz z gory dzieki

Re: Brak obrazu

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 01:25
napisał kos4
Podpowiedź:
Najczęstszą przyczyną że nie ma obrazu jest źle ustawiona antena,błędna konfiguracja w menu,zwarcie na wtyku antenowym,w rzadszych przypadkach to:uszkodzona głowica lub konwenter.
Nie napisałeś nic jeżeli chodzi o oprogramowanie jakie masz w tym "n boks bsk",czy masz 1 konwenter i czy woogule masz antene:)itp

Re: Brak obrazu

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 06:21
napisał hitmen1277
antena jest tuner dzialal normalnie najpierw zgasl przedni panel a potem obraz' oprogramowanie to enigma 2 Nand E2 Nebula ztym ze glos jest na wszystkich programach i cale menu wyswietla sie normalnie

Re: Brak obrazu

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 08:37
napisał irk
Czy na innym image masz obraz?
Czy próbowałeś reinstalować nebulę?

Re: Brak obrazu

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 16:23
napisał hitmen1277
nie jeszcze nie probowalem reinstalowac i jeszcze do tego wszystkiego pilot przestal dzialac

Re: Brak obrazu

PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2012, 12:18
napisał hitmen1277
zamykam temat zrobione dzieki za podpowiedz

Re: Brak obrazu

PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2012, 12:52
napisał re4ma
Napisz co zrobiłeś - może komuś się to przyda (a nie temat zamykać odrazu :P)

Re: Brak obrazu

PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2012, 22:51
napisał feloniak
Pewnie nagrał do nanda - typowy objaw brak wizji a dzwiek jest, wystarczy wykaoswac nagranie i wszystko wraca do normy :)

Re: Brak obrazu

PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 07:19
napisał irk
To nie takie proste.
W nebuli najpierw trzeba hdd zamontować.
Więc wgrywanie nagrań do NAND jest defaultowo zablokowane

Re: Brak obrazu

PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 10:27
napisał hitmen1277
jedyny ratunek to wgranie nowego softa wykasowanie nic nie daje bo loading przestaje dzialac wczesniej szedl do 100% a przy tej awarji stoi na 0%
dzialac kolega sprawdzil mi to i rzeczywiscie mialem cos nagrane muwi ze jest jakis skrot klawiszami na pilocie, a ja nie mam pena zainstaloiwanego i gdzies sie nagralo nie powiedzial mi gdzie