Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał And100 wtorek, 1 maja 2012, 19:15

przy starcie enigmy na lcd 115
could
resolve:

[SEC] setFrontend 1igma2/sevailable fo
setting frontend 0tends..solve: -> /
[SEC] sleep 500msing frontend 0dn'
(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 1spinner!] set language to pl

[

poll: unhandled POLLERR/HUP/NVAL for fd 27(16)
set sequence pos 3
[SEC] update current switch params
[SEC] startTuneTimeout 5000
[SEC] setFrontend 1
setting frontend 0
[SEC] sleep 500ms
(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 1
child has terminated
pipes closed
nameservers: [[192, 168, 2, 1], [217, 237, 150, 188], [193, 193, 158, 10]]
read configured interface: {'lo': {'dhcp': False}, 'eth0': {'dhcp': True}}
self.ifaces after loading: {'eth0': {'preup': False, 'predown': False, 'ip': [0,
0, 0, 0], 'up': True, 'mac': '00:03:91:88:76:25', 'dhcp': True, 'netmask': [0,
0, 0, 0], 'gateway': [0, 0, 0, 0]}}
[Webinterface] started on 127.0.0.1:80 auth= False ssl= False
poll: unhandled POLLERR/HUP/NVAL for fd 30(16)
OURSTATE: failed
tune failed.
DVB service failed to tune - error 1
RemovePopup, id = ZapError
AddPopup, id = ZapError
ignore sdt update data.... incorrect transponder tuned!!!
Timeout!
It's now Sat Dec 12 20:02:20 1970
[timer.py] next activation: 29876640 (in 99995 ms)
It's now Sat Dec 12 20:02:20 1970
[timer.py] next activation: 29876640 (in 99991 ms)


co to za bląd?
problem z glowica
And100
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 28 kwietnia 2012, 18:07
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał irk wtorek, 1 maja 2012, 20:26

And100 napisał(a):przy starcie enigmy na lcd 115
[...]co to za bląd?
problem z glowica

A może napiszesz jaki tuner, jaki uboot jakie env?
Nikt z nas nie jest jasnowidzem........
Dodatkowo nie rozumiem zapisu:
przy starcie enigmy na lcd 115
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał And100 wtorek, 1 maja 2012, 21:07

uboot
Duo_Multiboot02_2012_FST_A0200000.bin
i pare zapasowych
przy starcie enigmy dekodera 5800s BSKA na lcd 115
PKT_NBOX_E2_NEBULA_v1_Image_Nand ta wersja dziala
mam problem z v713_e2_nand
And100
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 28 kwietnia 2012, 18:07
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał irk środa, 2 maja 2012, 08:45

Jesteś na forum pkt
Rozwiązujemy problemy z naszym image.
Niestety ale nie moge Ci pomóc z softem freeboxa
bo go nie mam.....
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał kolarek czwartek, 6 września 2012, 15:11

moody napisał(a):zova666, na stronie http://freebox.net.pl masz najnowszy soft, który zawiera poprawkę na przyszłe takie przypadki
- blokada nagrywania w przypadku startu systemu z NAND bez zamontowanego HDD/PENDRIVE
.
Ściągnij wersję do NAND-a, rozpakuj pliki na pendrive sformatowany FAT32, włóż do gniazda USB wyłączonego z zasilania NBOX-a.
Trzymając wciśnięty na przednim panelu przycisk POWER włącz zasilanie
a gdy na wyświetlaczu zobaczysz PROG zwolnij przycisk i poczekaj aż zakończy się wgrywanie.
Poznasz koniec po -OK- na wyświetlaczu, wtedy wyłączasz zasilanie, wyjmujesz pendrive i włączasz prąd.
Czekasz na uruchomienie E2 i konfigurujesz tunerek pod siebie jeśli jest taka konieczność.

W przypadku wgrania innych wersji E2 do pamięci NAND staraj się mieć podpiętą pamięć zewnętrzną do gniazda USB jako dysk HDD.
Inna alternatywa to zamontowany wewnątrz dysk twardy.

Zrobiłem jak kolega napisał i od 1.5 godziny na wyświetlaczu mam PROG.(Nbox BSKA przerobiony bez skrobania)Czy nadal mam czekac ??
kolarek
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 24 stycznia 2012, 01:09
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał qbantt poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 13:53

Witam,

Dziś próbowałem wrzucić nowy soft "enigma2_esi88_uhd88_v717_nor_03_02_2013" przekopiowałem pliki na USB Stick (update.img kernel.img root.img) uruchomiłem tuner z wciśniętym klawiszem Power i na wyświetlaczu wyskoczył mi napis UPGR. po chwili zmienił się na LC-1 lub L-1 nie pamiętam już dokładnie i nic więcej się nie wydarzyło , poczekałem dobrych 15 min. zrestartowałem zasilanie po tym wyświetlacz zrobił sie ciemny i nie uruchamia się dekoder.
Rozkręciłem go i przełożyłem wewn. zworkę w pozycję bootowania sie z 2giego biosu lecz po podłączeniu zasilania na wyświetlaczu jest napis "boot" i również się nie uruchamia.

Pomożecie??
Z góry dziękuję za pomoc.
qbantt
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 13:46
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał niktwazny poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 14:20

A dlaczego kolega wgrywa soft dla SAGEMCOM HD do NBox ?
Avatar użytkownika
niktwazny
Polish Koders Team
 
Posty: 575
Dołączył(a): środa, 8 czerwca 2011, 21:52
Dekoder:: ADB

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał sivyx czwartek, 9 maja 2013, 13:15

Panowie za chiny ludowe nie mogę wgrać nowego softu, próbowałem na 3 penach(każdego widzi w dreamexplorerze oczywiście fat32). Wrzucone tylko 3 pliki z tej paczki ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_nand_01_05_2013.tar.gz

Tuner bsla, obecnie śmiga:
Enigma:2013-01-18-master
Version 8.0.0 2013-01-26
Chyba 8.1pli

Podczas startu uboot 1.3.1 053

Odłączam kabel zasilania wpinam pena, trzymam power podłączam kabel, zapala się prog, puszczam i po chwili fail. Za każdym razem to samo. Próbowałem na 3 ostatnich image tux i z każdym razem to samo...

Jakieś pomysły??


HA udało się,po tyg kombinowania. Pomógł albo 7-zip(zamiast winrar'a) albo hp format tool(zamiast zwykłego formatu).
sivyx
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 16 marca 2013, 08:39
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał jomamoto piątek, 10 maja 2013, 09:35

Proszę o pomoc. Mam uboot b4team i wgrałem na pena z paczki z_uboot_b4t_bez_crc plik update i zmieniłem zgodnie z readme nazwę na u-boot.bin .

Przy starcie wybrałem update i przez chwilę pojawiło się L....1 i chyba c.... o potem -.OK-. i na tym już pozostało.
Trwało to tylko parę sekund.
Teraz nawet po wyłączeniu i włączeniu mam tylko to -OK-
Jak przywrócić tuner do działania?
jomamoto
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 1 lutego 2011, 15:59
Dekoder:: ADB

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał frytek84 czwartek, 28 września 2017, 22:04

Jest tu ktoś kto mógłby mi wgrać nowy soft? Ja za chiny ludowe nie moge. Stoi na b4Team i nic sie nie dzieje (wisi)
frytek84
 
Posty: 7
Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 20:32
Dekoder:: ADB

Poprzednia strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości