Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał zova666 czwartek, 16 lutego 2012, 12:40

Witam.
Mam Nboxa i softem enigma.
Wszystko fajnie dzialalo do pewnego momentu ,kiedy zniknal mi obraz i mam sam dzwiek,
na dekoderze wyswietla sie tylko kominikat E2 .resetowalem nboxa ale niestety nic to nie dalo,
slyszalem ze mogl pasc soft.
Nie jestem dobry w tym sprawach i dlatego mam pytanie czy ktos wie jak mozna to naprawic??
Z gory dziekuje za pomoc :)
zova666
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 15 lutego 2012, 21:15
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał gustaw czwartek, 16 lutego 2012, 18:26

Prawdopodobnie zapchało ci pamięć.
Jak możesz to zaloguj się do nboxa i usuń nagrania w katalogu hdd.
Ktoś musiał włączyć nagrywanie a jak nie masz dysku to tak się dzieje.
gustaw
 
Posty: 38
Dołączył(a): sobota, 18 czerwca 2011, 07:21
Lokalizacja: Podkarpackie
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał moody piątek, 17 lutego 2012, 10:09

zova666, na stronie http://freebox.net.pl masz najnowszy soft, który zawiera poprawkę na przyszłe takie przypadki
- blokada nagrywania w przypadku startu systemu z NAND bez zamontowanego HDD/PENDRIVE
.
Ściągnij wersję do NAND-a, rozpakuj pliki na pendrive sformatowany FAT32, włóż do gniazda USB wyłączonego z zasilania NBOX-a.
Trzymając wciśnięty na przednim panelu przycisk POWER włącz zasilanie
a gdy na wyświetlaczu zobaczysz PROG zwolnij przycisk i poczekaj aż zakończy się wgrywanie.
Poznasz koniec po -OK- na wyświetlaczu, wtedy wyłączasz zasilanie, wyjmujesz pendrive i włączasz prąd.
Czekasz na uruchomienie E2 i konfigurujesz tunerek pod siebie jeśli jest taka konieczność.

W przypadku wgrania innych wersji E2 do pamięci NAND staraj się mieć podpiętą pamięć zewnętrzną do gniazda USB jako dysk HDD.
Inna alternatywa to zamontowany wewnątrz dysk twardy.
Avatar użytkownika
moody
Administrator
 
Posty: 559
Dołączył(a): sobota, 23 lutego 2008, 22:12
Lokalizacja: 127.0.0.1
Dekoder:: UFS910

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał maciekozd sobota, 18 lutego 2012, 14:00

witam wszystkich,

Nie chcę zakładać nowego tematu wiec postanowiłem że zadam pytanie tutaj:

Mam wgrany do tunera najnowszy uboot freebox 1.3.1 053 oraz env_multiboot sformatowałem pendrive pod linuxem w ext2 i rozpakowałem E2 HAARP v3 Image wersje USB/HDD i po wybraniu startu z USB w moim tunerze na wyświetlaczu cały czas wisi napis "LOAD" i na tym koniec nie startuje z usb, czy ktoś podpowie co robię nie tak?

Pozdrawiam
maciekozd
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 19 czerwca 2011, 10:42
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał irk sobota, 18 lutego 2012, 23:46

Tu nie ma wróżek.
Albo podasz dokładnie co robiłeś, albo pokazuj
loga z łacza DEBUG.
Wtedy dopiero ktoś bedzie mógł pomóc
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał mad_peter niedziela, 4 marca 2012, 23:53

Witam kolegów,

wybaczcie pytanie laika, ale od niedawna jestem posiadaczem tunera z linuxem na pokładzie (właśnie ten mode).
Chcę upgreadować soft, bo nie chodzi to teraz stabilnie. Powiedźcie proszę, czy po tej operacji muszę wgrać na nowo listę kanałów i wpisy w oscam? Jeśli tak, to jakie pliki musze backupować, by po aktualizacji nie mieć problemów z listą i oscam?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano poniedziałek, 5 marca 2012, 10:45 przez mad_peter, łącznie edytowano 1 raz
mad_peter
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 4 marca 2012, 23:45
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał grzejnik środa, 14 marca 2012, 18:53

admin napisał(a):zova666, na stronie http://freebox.net.pl masz najnowszy soft, który zawiera poprawkę na przyszłe takie przypadki
- blokada nagrywania w przypadku startu systemu z NAND bez zamontowanego HDD/PENDRIVE
.
Ściągnij wersję do NAND-a, rozpakuj pliki na pendrive sformatowany FAT32, włóż do gniazda USB wyłączonego z zasilania NBOX-a.
Trzymając wciśnięty na przednim panelu przycisk POWER włącz zasilanie
a gdy na wyświetlaczu zobaczysz PROG zwolnij przycisk i poczekaj aż zakończy się wgrywanie.
Poznasz koniec po -OK- na wyświetlaczu, wtedy wyłączasz zasilanie, wyjmujesz pendrive i włączasz prąd.
Czekasz na uruchomienie E2 i konfigurujesz tunerek pod siebie jeśli jest taka konieczność.

W przypadku wgrania innych wersji E2 do pamięci NAND staraj się mieć podpiętą pamięć zewnętrzną do gniazda USB jako dysk HDD.
Inna alternatywa to zamontowany wewnątrz dysk twardy.


Witam wszystkich,mój 1. post.

Zrobiłem wszystko tak jak w poście powyżej żeby wgrać najnowszą wersje Enigmy ale za każdym razem jak puszczę
POWER pojawia się FAIL(nie udane).Nie wiem co robię nie tak i proszę o pomoc.Obecnie mam Enigme 6.2.8
grzejnik
 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 14 marca 2012, 18:46
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał Jerry23 środa, 14 marca 2012, 19:42

Pewnie masz uboota nie obsługującego update z pena , więc wgraj nowy np mulitiuboot B4team :D
Jerry23
 
Posty: 156
Dołączył(a): sobota, 7 maja 2011, 22:19
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał irk środa, 14 marca 2012, 19:51

grzejnik napisał(a):[...]

Zrobiłem wszystko tak jak w poście powyżej żeby wgrać najnowszą wersje Enigmy ale za każdym razem jak puszczę
POWER pojawia się FAIL(nie udane).Nie wiem co robię nie tak i proszę o pomoc.Obecnie mam Enigme 6.2.8

Bo masz uboota freebox
Jezeli chcesz wgrywać soft pkt to musisz
1. Wgrać uboota b4t, wygenerowaś i wgrać env (wszystko opisane w uboocie b4t)
2. wgrac do NAND pkt nebula - opisane w readme.txt załączonym z nebula do NAND

BTW twój uboot obsługune update z pena - dowodem jest napis FAIL ;)
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Jak wgrac nowego softa NBOX enigma?PROBLEM E2

Postnapisał grzejnik środa, 14 marca 2012, 19:59

Dzieki za odpowiedzi ale pewnie sam nie dam rady tego zrobić.Nawet nie wiem gdzie szukac uboota b4t gdyz jestem nowym posiadaczem nbox-a i jeszcze go nie ogarniam.Myślałem że dam rade przez USB w 5 min zrobic.Jednak nie dam :oops: :oops:
grzejnik
 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 14 marca 2012, 18:46
Dekoder:: SF1008GSE+

Następna strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości