Zmiana na Multiuboot B4T fix

Zmiana na Multiuboot B4T fix

Postnapisał marcingoo wtorek, 26 stycznia 2016, 11:27

Witam,
Mam nbox BSLA (oryginalna pamięć flash FST) z jakimś dziwnym Multi lub Duobootem "
(- n-NEbula
- UPDT
- n-Fbox
- n-HYPERION
- USB3
- USB2
- USB1
- USH1
- ENV2 BSLA+Hdd
- Fb-ubooti )

Chciałbym zmienić na Multiuboot B4T fix i nie wiem, który schemat do z podpiętych mam u siebie zastosować:

"Jeżeli posiadasz uboot lamerka (freebox)...." czy

"Jeżeli posiadasz uboot b4t (stara wersja)........." czy

"Jeżeli posiadasz uboot b4t 'Wersja stabilna 384Mhz 26.02.2012"

czy może jeszcze inny sposób.

Pytanie pewnie lamerskie, ale proszę o pomoc.
marcingoo
 
Posty: 1
Dołączył(a): czwartek, 16 stycznia 2014, 22:07
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Zmiana na Multiuboot B4T fix

Postnapisał tomuso poniedziałek, 15 lutego 2016, 09:06

Poznaje ten uBoot :) mam taki sam - to jest ten co sobie instalowałem:
--------------
UBOOT Nowa wersja 09.2013r v2. Poprawki dla Hyperiona, a przede wszystkim 6 adresów MAC do wyboru ! (przydatne przy tworzeniu sieci domowej)
Nbox5800 Duo_Multiboot_v2 Multi MAC 09_2013.zip
------------------

ogólnie nie widzę z nim problemu. Hyperiona bootuje bez problemów.
tomuso
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 11:58
Dekoder:: ADB

Re: Zmiana na Multiuboot B4T fix

Postnapisał charlie13 poniedziałek, 15 lutego 2016, 11:45

marcingoo napisał(a):Witam,
Mam nbox BSLA (oryginalna pamięć flash FST) z jakimś dziwnym Multi lub Duobootem "
(- n-NEbula
- UPDT
- n-Fbox
- n-HYPERION
- USB3
- USB2
- USB1
- USH1
- ENV2 BSLA+Hdd
- Fb-ubooti )

Chciałbym zmienić na Multiuboot B4T fix i nie wiem, który schemat do z podpiętych mam u siebie zastosować:

"Jeżeli posiadasz uboot lamerka (freebox)...." czy

"Jeżeli posiadasz uboot b4t (stara wersja)........." czy

"Jeżeli posiadasz uboot b4t 'Wersja stabilna 384Mhz 26.02.2012"

czy może jeszcze inny sposób.

Pytanie pewnie lamerskie, ale proszę o pomoc.


Cześć. Przełacz się na uboot freebox: Fb-uboot po restarcie na wyświetlaczu 1.3.1 i postęmpuj zgodnie z instrukcja dla freebox pobirz paczke z folderu z_uboot_freebox_bez_crc pobierz update na pena z archiwum 384MHz_fst plik bin i uruchom tuner trzymając power i włacz zasilanie potem tylko program saveenv_120311 przepisz mac adres z boxa i utwórz plik update wrzuć na pen i wgraj jako update do boxa i masz zrobione. Czytaj pliki readme w folderach! Żeby nic nie pomylić. Po co 6 mac adresów jak można miec jeden własny . Powodzenia
Avatar użytkownika
charlie13
BetaTester
 
Posty: 81
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2009, 06:35


Powrót do Abc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości