dekoder nie widzi dysku

dekoder nie widzi dysku

Postnapisał lordi156 czwartek, 24 września 2015, 21:11

witam, mój dekoder nie zawsze widzi dysk. średnio raz na 5-7 uruchomień dysk ponownie jest widoczny po wpisaniu komendy fdisk -l. spotkaliście się z czymś podobnym?

robiłem już:
instalacja hyperiona na nowo
instalacja graterli z ubootem
instalacja env na nowo


dekoder to bsla i obecnie hyperion 4.5
lordi156
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 12 czerwca 2015, 20:07
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał miedziok czwartek, 24 września 2015, 22:02

Podmieniałeś dysk??
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał lordi156 czwartek, 24 września 2015, 22:04

nie, dekoder mam jeszcze na gwarancji od sprzedawcy i nie chcę na razie rozrywać plomby gwarancyjnej.
czy da się go jakoś sprawdzić? dodam, że jak już jest zamontowany to raczej nie mam z nim problemu
lordi156
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 12 czerwca 2015, 20:07
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał miedziok czwartek, 24 września 2015, 22:07

Jak masz na gwarancji to nie zastanawiaj się tylko wysyłaj na reklamacje. Oczywiście dysk masz zamontowany w systemie??
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał lordi156 czwartek, 24 września 2015, 22:09

miedziok napisał(a):Jak masz na gwarancji to nie zastanawiaj się tylko wysyłaj na reklamacje. Oczywiście dysk masz zamontowany w systemie??


nie bardzo wiem co masz na myśli. bo jak wpiszę fdisk -l to nie melduje mi się żadne urządzenie. są tylko partycje systemowe. powinien być widoczny dysk pod dev/sda lub dev/sdb, prawda? bez tego nie mam czego montować
lordi156
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 12 czerwca 2015, 20:07
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał miedziok czwartek, 24 września 2015, 22:12

Tak powinien być widziany jako sda.. Zostaje ci tylko wysłanie na gwarancje.
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał lordi156 czwartek, 24 września 2015, 22:13

miedziok napisał(a):Tak powinien być widziany jako sda.. Zostaje ci tylko wysłanie na gwarancje.


ok, tak też myślałem :) tylko, że dziwne, że czasami się pojawia i działa raczej bez problemów... ehh
lordi156
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 12 czerwca 2015, 20:07
Dekoder:: ADB

Re: dekoder nie widzi dysku

Postnapisał miedziok czwartek, 24 września 2015, 22:19

wina sprzętu nie oprogramowania .
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB


Powrót do Abc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości