Enigma 2 Bootloop

Enigma 2 Bootloop

Postnapisał Szycha881 czwartek, 16 lipca 2015, 19:00

Witam. Otrzymałem dzisiaj nBoxa z wgraną E2 (OpenPli 8.6) .
Chciałem zainstalować plugin IPTVplayer i coś pokręciłem, przez co dekoder ma bootloop'a (czarny ekran, logo e2 i tak w kółko)

Jak mogę najprościej go wskrzesić? Z góry dzięki.

P.S. Najchętniej zmieniłbym na soft od PKT
Szycha881
 
Posty: 44
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 18:54
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał zukon czwartek, 16 lipca 2015, 19:29

Jaki masz uboot? Jak B4Team to tu masz Hyperiona viewtopic.php?f=93&t=6862 ok 20 postu jest wersja do NAND - wgrywasz i działa.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8836
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał Szycha881 czwartek, 16 lipca 2015, 19:42

Więcej łopatologii przydałoby się, dopiero raczkuję w kwestii tunerów na Linuxie, a nie chcę bardziej poplątać.
Niestety nie wiem, jaki to jest uboot, raczej się nie dowiem, gdyż nie mam już kontaktu z poprzednim właścicielem.
Szycha881
 
Posty: 44
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 18:54
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał zukon czwartek, 16 lipca 2015, 20:15

Co masz zaraz po włączeniu? Boot czy np nbox?
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8836
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał Szycha881 czwartek, 16 lipca 2015, 20:40

boot, nbox, e2, czasami jeszcze load wskoczy

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Szycha881
 
Posty: 44
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 18:54
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał miedziok czwartek, 16 lipca 2015, 23:42

hehe u mnie czasami wyskakuje jeszcze hdd1 ,hdd2 ,nand i parę innych -chłopie zdecyduj się :D
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 23:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał Szycha881 czwartek, 16 lipca 2015, 23:45

Sprawdziłem: boot, nand, load, nbox, e2 i tak w kółko

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Szycha881
 
Posty: 44
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 18:54
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał Szycha881 piątek, 17 lipca 2015, 09:25

[Przepraszam za post pod postem]
Już wiem, że jest to uBoot freebox, przy próbie zmiany na b4team wywala mi PROG FAIL

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Szycha881
 
Posty: 44
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 18:54
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał miedziok piątek, 17 lipca 2015, 11:30

Robisz błąd ja już wiem gdzie :D .Ale na spokojnie przeczytaj poradnik jeszcze raz i sam dojdziesz gdzie ten błąd.
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 23:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: Enigma 2 Bootloop

Postnapisał Szycha881 piątek, 17 lipca 2015, 11:35

Czytam, czytam i nie nadal nie wiem, a chciałbym dziś doprowadzić BSKA do stanu używalności :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Szycha881
 
Posty: 44
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 18:54
Dekoder:: ADB

Następna strona

Powrót do Abc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości