Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał KING niedziela, 9 grudnia 2012, 14:11

Menu > Szukanie serwisów > Szybkie wyszukiwanie > wybieramy C+ i mamy listę tak jak u operatora.Plugin nazywa się FastSearch i jest standardowo we Freebox i chyba Nebuli też. O takim pluginie który po wsadzeniu karty automatycznie pobierze listę operatora nie słyszałem.
KING
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 10 listopada 2012, 08:46
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał buffalos niedziela, 9 grudnia 2012, 14:46

KING napisał(a):Menu > Szukanie serwisów > Szybkie wyszukiwanie > wybieramy C+ i mamy listę tak jak u operatora.Plugin nazywa się FastSearch i jest standardowo we Freebox i chyba Nebuli też. O takim pluginie który po wsadzeniu karty automatycznie pobierze listę operatora nie słyszałem.

Może miałem przewidzenia;) Zdarza się. W każdym razie dzięki za pomoc. Ten plugin jest miły, tylko... dlaczego nie umieszczono go w zakładce menu Pluginy? Byłoby przejrzyściej. Jak kto lubi.
buffalos
 
Posty: 18
Dołączył(a): sobota, 8 grudnia 2012, 16:06
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał zrezur czwartek, 3 stycznia 2013, 22:31

Witam,
A jak wykonac szybkie skanowanie dla np Providera ITI? Do wyboru w FastSearch mam tylko Cyfra+, Polsat cyfrowy i TP. Versja pluginu 1.2

Pozdrawiam
zrezur
 
Posty: 1
Dołączył(a): czwartek, 3 stycznia 2013, 22:27
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał mkbijou niedziela, 3 lutego 2013, 14:04

Czy ktoś może podpowiedzieć skąd pobrać plugin FastSearch.
Miałem go we Freebox'ie i był bardzo pomocny.
Teraz w Nebuli niestety (chyba) go nie ma.
Przeleciałem też wszystkie pluginy dostępne w sekcji do pobrania i nie znalazłem go tam.
Nie udało mi się go też "wygooglać".
Może jest w jakiejś paczce...?
Proszę o podpowiedź.
---------------------------------------
Problem rozwiązałem sam.
Plugin jest dostępny w obrazie freebox'a.
Wyciągnąć, wrzucić przez ftp, zmienić rozwinięcia...
i jest pełna funkcjonalność.
:-)
mkbijou
 
Posty: 13
Dołączył(a): piątek, 1 lutego 2013, 20:00
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał jac_zab sobota, 9 marca 2013, 23:10

Witam

Świetna wtyczka ktoś wie jak przepisać ją pod inny procesor bo aktualnie posiadam dm 800

Pisałem nawet do autora ale on nie ma czasu i nie posiada tego modelu

mam kody źródłowe jak ktoś wie jak zacząć zabawę z tym piszcie na priv
jac_zab
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 9 marca 2013, 23:06
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał tarka11 środa, 15 kwietnia 2015, 10:39

Witam!!!
Mam problem z ta wtyczką. Wgrałem hyperionav4 pobrałem tą wtyczkę z pluginów i zainstalowałem. Uruchamiam włączam skanowanie NC+ czerwonym i wyskakuje mi "brak listy serwisów". Czy ktoś wie o co chodzi!!! Proszę o pomoc
tarka11
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 4 września 2013, 11:48
Dekoder:: GI XPeed LX1

Re: Auto-uaktualnianie listy kanałów (Enigma2)

Postnapisał Sekit wtorek, 22 listopada 2016, 23:43

Witam,

odświeżam ten temat, mam dokładnie taką samą sytuację.
Czy ktoś już może miał taką sytuację i rozwiązał problem?

Z góry dzięki za pomoc.
Sekit
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 28 września 2016, 21:28
Lokalizacja: Warszawa
Dekoder:: Inny dekoder

Poprzednia strona

Powrót do Abc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości