Strona 2 z 2

Re: Hyperion na ADB5800 BZZB i BXZB

PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2018, 00:36
napisał nerus1
na pewno nie jest to wina uboota Magus {bardzo stabilny boot} u mnie także był w bzzb [sam zmieniłem swego czasu ]a czy poczekałeś po napisie u-b4[oczywiście zatwierdzasz ok] aż zapalą się na panelu przednim cztery diody i zaraz potem klikaj strzałką g/d na ush1 lub inna interesująca Cię pozycja .Tak dla ścisłości pierwszy raz hyperion dosyć długo się uruchamia . Cierpliwości dasz rade kiedyś tak samo męczyłem się z dbox2 powodzenia .Znajdziemy rozwiązanie .Do prądu strzałki g/d u-b4 naciskasz ok czekasz aż zapalą się cztery diody [wtedy dopiero boot się przełączy]i jeszcze raz strzałki g/d wybierasz z czego ma startować .Wychodzę z założenia jeżeli masz coś takiego jak pozycja u-b4 to na 100% hyperion musi wystartować

Re: Hyperion na ADB5800 BZZB i BXZB

PostNapisane: niedziela, 4 lutego 2018, 12:56
napisał slan
Cały problem w tym, że u mnie nie działa to tak, jak u Ciebie :(
Kiedy wybiorę strzałkami "u-b4", nie zapalają się wogóle diody po prawej str. wyświetlacza, tylko od razu napis "Load", który po ok. 2 sekundach zmienia się na "nBOX", a po kolejnych kilku sekundach znowu pojawia się napis "u-b4".
W sumie nie muszę nic wciskać, a na wyświetlaczu cały czas napisy zmieniają się w kolejności: "u-b4", "Load", "nBOX", "u-b4", "Load", "nBOX"... itd. Jedyne, co mogę zrobić, to w momencie pojawienia się "u-b4" zmienić strzałkami napis na np. "NAND" i tym samym załadować OpenPli. Jeśli zmienię napis na "USBa" czy "USBb", w nieskończoność na wyświetlaczu będzie "wisieć" napis "Load". Po diodzie migającej w penie widać, że dekoder wprawdzie próbuje wtedy coś czytać (przez kilkanaście sekund), ale nic z tego nie wynika.
Jak wspomniałem wcześniej, nie mam takich pozycji, jak "USH-1", czy "USH-2". U-boota ładowałem dwukrotnie, zgodnie z instrukcją.
Cóż, nie mam na razie pomysłu; poddaję się :)

Re: Hyperion na ADB5800 BZZB i BXZB

PostNapisane: wtorek, 6 marca 2018, 18:43
napisał egreg
Niestety mam to samo , po wybraniu opcji u-b4 nie uruchamia się loader b4team tylko ten normalny. Miałem wcześniej jeden odbiornik bxzb na którym zadziałał.
Ale okazało się że i tak nie ma sensu tego wgrywać , bo co prawda Hyperion zadziała , ale obrazu na kodowanych i tak nie będzie.