PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał rok666 sobota, 1 lutego 2014, 14:51

W blue panel znajdź front panel setup.
sagemcom uhd-88 | ariva link200
rok666
 
Posty: 110
Dołączył(a): niedziela, 9 września 2012, 11:52
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał kubass poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:10

Witam . Mam taki dziwny problem . postawiłem sobie hyperiona v3 wszystko niby ok ale wczoraj jak dograłem sobie pare wtyczek system padł. po włączeniu tuner nie reagował na pilota na ekranie nie było widac nic prócz OSD i słychac było tylko dzwięk kanałów . Mozna było przełączac kanały ale tylko z front panelu tunera . oczywiscie obrazu nie było tylko sam dzwiek . Doszedłem do tego ze problem tkwi w tym iż skonczyła sie pamięć w nand i tuner zwyczajnie sie przypchał .
Teraz takie pytanie
jak usunąc pluginy ktore sa mi zbędne i jak jeszcze da sie odchudzic ten soft . bo bardzo mi sie on podoba ale chciałbym sobie zainstalowac pare pluginów a boje sie ze sytuacja sie powtórzy .
wyczytałem gdzies ze ktorys z kolegów usunał nawet języki . jak je mozna usunąc ?
pozdrawiam
VU+ SOLO 4k :D
kubass
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 30 stycznia 2014, 12:17
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał zukon poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:22

Menu/pluginy/czerwony
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9251
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał kubass poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:46

wchodze ale moge usunac tylko webmdia oraz djmount . to troche mało :/ nie da sie usunac czegos wiecej zeby zwolnic pamięc ?
VU+ SOLO 4k :D
kubass
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 30 stycznia 2014, 12:17
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał zukon poniedziałek, 3 lutego 2014, 22:49

DreamExplorer z pluginów albo przez FTP np: Filezilla lub Total Commander i wywal z katalogu /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions to co uważasz, że jest Ci zbędne ;)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9251
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał kubass poniedziałek, 3 lutego 2014, 23:25

ktorys z kolegów pisał cos o usunieciu zbednych języków . gdzie je znajde ? i czy to cos da ?
VU+ SOLO 4k :D
kubass
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 30 stycznia 2014, 12:17
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał zukon poniedziałek, 3 lutego 2014, 23:33

Jak nie wiesz gdzie tego szukać to najlepiej zainstaluj sobie Hyperiona na USB/SATA - oszczędzisz czas i nerwy ;)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9251
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał PIoterMG wtorek, 4 lutego 2014, 11:51

Witam!
Nbox Bska, Image postawiony na pendrive , uboot b4t 384 mhz fix , ENV wgrana z obsługą LFD---> wszystko działa jak należy oprócz front panelu, tzn nie mogę zmienić na LFD (na starcie od momentu zainstalowania włączony VFD), zaznaczam w BP ,wyświetlacz LFD restart i nic się nie zmienia;/ JEst jakiś sposób na to?? Uprzedzam pytania : soft instalowany 2 krotnie na pendraku --> to samo, 2 razy w nand z poprawkami env i również to samo

P.S
Który plik odpowiada za zmiane ustawień wyświetlacza?? może przez zmiane w pliku pójdzie..ja takowego nie mogłem odnaleść;/ Pilnie proszę o pomoc bo image jest MEGA :)

*Problem z wyświetlaczem LFD rozwiązany ale nie w 100% . Wtyczka BSKA front panel select nie dziala(przynajmniej u mnie, mam wyświetlacz LFD) po aktywacji VFD wyświetla w końcu zegarek na panelu i analogicznie w standby ale przy oglądaniu np. na wspólnej w iptv wyświetla nA U
Co do mijania się w iptv głosu z obrazem i spowolnionego głosu u mnie pomogło włączenie gstreamer'a, problem był na libplayerze .......
Ostatnio edytowano czwartek, 6 lutego 2014, 12:59 przez PIoterMG, łącznie edytowano 2 razy
PIoterMG
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 8 października 2013, 15:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał kubass wtorek, 4 lutego 2014, 12:16

zukon napisał(a):Jak nie wiesz gdzie tego szukać to najlepiej zainstaluj sobie Hyperiona na USB/SATA - oszczędzisz czas i nerwy ;)

widzisz nie chce instalowac na penie bo uzywam usb . znowu na dysku tez nie chce bo moj dysk chodzi strasznie głosno . jedyne wyjscie to odchudzic troche tego hyperiona ktorego mam juz w nand. stad moje pytania . gdybys mógł cos jeszcze podpowiedziec byłbym wdzieczny i mysle ze i nie tylko mi by to pomogło .
pozdrawiam
VU+ SOLO 4k :D
kubass
 
Posty: 34
Dołączył(a): czwartek, 30 stycznia 2014, 12:17
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Re: PKT ADB BOX E2 HYPERION V3 IMAGE

Postnapisał Tata61 wtorek, 4 lutego 2014, 12:31

Witam
Spraw sobie pożądnego haba i pen będzie i kilka wolnych usb
ja mam system na penie wifi i niemam problemów
Formuler F1
Avatar użytkownika
Tata61
 
Posty: 273
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 11:41
Dekoder:: FORMULER F1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Image

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości