JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ LAN

JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ LAN

Postnapisał foks piątek, 7 marca 2014, 09:55

Instalujemy w systemie Video Lan Clienta ze strony: http://www.videolan.org/vlc/. W chwili pisania faq jest dostępna wersja vlc-0.8.4a-win32. Po zainstalowaniu, nie konfigurujemy programu. Jednak przy instalowaniu jeżeli nie zostanie zaznaczona opcja Full to należy zaznaczyć Activex plugin, bo inaczej nie zobaczymy obrazu.

1. Otwieramy przeglądarkę internetową i w miejsce adresu wpisujemy IP naszego Tunera
2. Po właściwym wpisaniu loginu i hasła dla moze byc ale nie koniecznie sie pojawi otwiera się strona Open Webif

3. Poprzez stronę możemy w sposób domyślny i intuicyjny operować naszym tunerem, jednak nas interesuje tylko oglądanie. Klikając na interesujacy nas pakiet - program z prawej strony będzie widoczny mały telewizorek po najechaniu widoczny napis STREAM klikamy , otwiera się kolejne okienko z naszym "komputerowym telewizorem" Otwórz za pomocą ,,wybieramy VLC media Player 2.1.3 mozna zaznaczyc okno Zapamietaj te decyzje . cieszymy sie obrazem na kompie.
Miłego Ogladania żona juz nie wchodzi w parade bo leci na tv M.jak Miłosc :lol:
foks
 
Posty: 28
Dołączył(a): poniedziałek, 9 stycznia 2012, 22:24
Dekoder:: GM990

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał heaveRR piątek, 7 marca 2014, 15:15

oczywiscie zapomniales dodac iż wymagane 2 glowice w tunerze :)
VU+ SoloSE - BlackHole 2.1.4
GM990 RELOADED - HYPERION 4.5 / HYBRID
nBOX BSKA
heaveRR
 
Posty: 49
Dołączył(a): sobota, 20 kwietnia 2013, 12:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał foks piątek, 7 marca 2014, 17:26

heaveRR napisał(a):oczywiscie zapomniales dodac iż wymagane 2 glowice w tunerze :)

Golden Media Spark 990 ma ile głowic ? :lol:
foks
 
Posty: 28
Dołączył(a): poniedziałek, 9 stycznia 2012, 22:24
Dekoder:: GM990

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał heaveRR piątek, 7 marca 2014, 18:29

No wlasnie ma 1 , o czym wiem a jak juz robisz faq to zrob to porządnie.

do webif wystarczy zwykly WMP po co znow instalowac kolejny syf :) chyba ze chcesz podlaczyc sie do dekodera z innej sieci wtedy jak najbardziej VLC
VU+ SoloSE - BlackHole 2.1.4
GM990 RELOADED - HYPERION 4.5 / HYBRID
nBOX BSKA
heaveRR
 
Posty: 49
Dołączył(a): sobota, 20 kwietnia 2013, 12:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał sq9 piątek, 7 marca 2014, 21:05

@heaveRR
by oglądać TV na kompie nie jest wcale potrzebne posiadanie 2 głowic :idea:
by oglądać z dwóch różnych transponderów i owszem ,ale można to robić z jednego transpondera i działa super na jednej głowicy :idea: :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2289
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał heaveRR piątek, 7 marca 2014, 22:08

mozna prosic w takim razie jakis opisik co i jak ?
VU+ SoloSE - BlackHole 2.1.4
GM990 RELOADED - HYPERION 4.5 / HYBRID
nBOX BSKA
heaveRR
 
Posty: 49
Dołączył(a): sobota, 20 kwietnia 2013, 12:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał sq9 sobota, 8 marca 2014, 04:49

WMP jest narzędziem wielce ułomnym (syf) jak to napisałeś :idea:
do oglądania stream najlepiej używać :
Mozilla+VLC
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2289
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał toksi czwartek, 25 stycznia 2018, 18:04

Witam
Czy można tak oglądać w jednym momencie co innego na dekoderze, a co innego na PC? Bo ja tylko mogę ogladać to co na dekoderze
toksi
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 21 stycznia 2018, 19:53
Dekoder:: Inny dekoder

Re: JAK OGLĄDAĆ TELEWIZJE Z NASZEGO GM NA KOMPUTERZE POPRZEZ

Postnapisał Ktosiu czwartek, 25 stycznia 2018, 19:14

Jak masz dwa tunery to można, jak jeden tuner to skazany jesteś na ten sam program na TV i PC.

Czasami można oglądać programy na identycznym transponderze na którym jest aktualnie załączony program
róż(nie) chcę
Avatar użytkownika
Ktosiu
BetaTester
 
Posty: 164
Dołączył(a): środa, 27 grudnia 2017, 11:37
Lokalizacja: Wellingborough
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE


Powrót do ABC...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości