Image openATV GM990

Re: Image openATV GM990

Postnapisał effendi piątek, 16 stycznia 2015, 08:03

@Zukon - nie jęczę tylko zdobywam wiedzę... jeśli masz jakieś materiały, które pomogą u kompilacji pluginów do PKT - będę wdzięczny za linki
effendi
 
Posty: 31
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 06:30
Dekoder:: RED EAGLE TWIN BOX

Re: Image openATV GM990

Postnapisał zukon piątek, 16 stycznia 2015, 09:07

effendi napisał(a):@Zukon - nie jęczę tylko zdobywam wiedzę... jeśli masz jakieś materiały, które pomogą u kompilacji pluginów do PKT - będę wdzięczny za linki

Jęczysz jak mała dziewczynka! Chciałeś soft z obsługą - dałem! Nie udzieliłeś żadnej informacji zwrotnej!! Udzieliłem Ci informacji jak się kompiluje soft i pluginy: viewtopic.php?f=27&t=6187&p=94544#p94544 i tam też brakuje informacji zwrotnej. A teraz wypisujesz, że na naszym sofcie nie działa plugin i mam Ciebie szkolić, jak ewentualnie taki skompilować. Czas, który na Ciebie poświęciłem to czas stracony!

ps: nawet niektórzy posiadacze NBOX i ARIVA wiedzą, że jak wrzucisz do softu pluginy w postaci *.py to po restarcie GUI same się skompiluję :D Magia? Nie! Elementarne podstawy!!
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9016
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Image openATV GM990

Postnapisał marko47 środa, 28 stycznia 2015, 16:09

Bawię się dzisiaj softem Open ATV ale nie mogę ruszyć na karcie TNK Smart Hd. Zrobiłem softcama wgrałem oscama do bin i pliki do keys. Widzi oscama ale pada komunikat: Oscam nie startuje. Nazwa cam~u musi być w linii komend startu. Sprawdź plik konfiguracyjny emu. O co tu chodzi? Zły oscam czy w złym miejscu.

W złym miejscu. udało się. Finito
marko47
 
Posty: 222
Dołączył(a): piątek, 7 grudnia 2012, 01:42
Lokalizacja: Gostycyn
Dekoder:: GM7162

Re: Image openATV GM990

Postnapisał mariobros środa, 8 kwietnia 2015, 15:57

shanti77 napisał(a):Zmieniłem firmware z PKT na openATV mam gm990 Reloaded. Soft jest trochę wolniejszy od PKT ale nie ma problemów z obrazem, na PKT co jakiś czas na kanałach HD wchodzą jakieś piksele i widać klatkę obrazu sprzed paru minut. Na PKT miałem też problem z zamieraniem na chwilę dysku na USB podczas odtwarzania, jeśli np. odtwarzałem w czasie nagrywania to miałem wtedy kilkunastosekundowe przerwy, tu tego nie ma. Na oryginalnym sofcie też nie miałem tych problemów.

Muszę potwierdzić, że działa ok. Mnie się podoba. Od miesiąca używam go. Polecam innym.
mariobros
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 7 lutego 2012, 20:25
Dekoder:: SF1008SE+

Re: Image openATV GM990

Postnapisał emarcin czwartek, 9 kwietnia 2015, 06:34

Obsługuje karty bezprzewodowe? Jeżeli tak to na jakim chipie?

Wysłane z mojego LG-D802
emarcin
 
Posty: 95
Dołączył(a): niedziela, 2 czerwca 2013, 08:05
Dekoder:: GM990

Re: Image openATV GM990

Postnapisał mariobros niedziela, 12 kwietnia 2015, 19:31

emarcin napisał(a):Obsługuje karty bezprzewodowe? Jeżeli tak to na jakim chipie?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=H4uz2qOTg5k#t=47
mariobros
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 7 lutego 2012, 20:25
Dekoder:: SF1008SE+

Re: Image openATV GM990

Postnapisał jareckib niedziela, 12 kwietnia 2015, 20:30

Z tego co widać to:
-rt2500, rt2800, rt73
-rtl8187
-zd1211rw
-8192cu
Vu+ Ultimo 4k
Avatar użytkownika
jareckib
 
Posty: 603
Dołączył(a): wtorek, 10 lipca 2012, 01:09
Lokalizacja: London, UK
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Image openATV GM990

Postnapisał effendi wtorek, 15 września 2015, 11:18

Witam, pojawiła się nowa wersja systemu OpenATV oznaczona nr. 5.1 http://www.opena.tv/downloads/

System działa znacznie szybciej i stabilniej... POLECAM!
effendi
 
Posty: 31
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 06:30
Dekoder:: RED EAGLE TWIN BOX

Re: Image openATV GM990

Postnapisał artpaw5 niedziela, 25 października 2015, 12:16

Witam.Próbuje uruchomić kartę TNK HD i nie wyświetla mi wszystkich kanałów,próbuje oskamy i configi z softu pkteam.
Może ma ktoś jakiś pomysł?
pozdrawiam. :(
artpaw5
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 19 października 2012, 19:18
Dekoder:: GM990

Re: Image openATV GM990

Postnapisał dptomek niedziela, 25 października 2015, 19:47

Witam,

Odpaliłem po jakimś czasie Golden Media 990 CR i mam problem jak przełączę na kanał HD to zaraz tuner zaczyna krzaczyć i potem się zawiesza, w czym może być problem? (instalowałem różne IMAGES i to samo)
IPBOX 9000/910HD + HDD 320
dptomek
 
Posty: 37
Dołączył(a): piątek, 2 lipca 2010, 11:55

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne image

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości