Amiko alien2 HDMU

Amiko alien2 HDMU

Postnapisał fido72 sobota, 11 maja 2013, 13:59

Mam ten tunek od dwoch dni ze sparkiem sobie radze ale chcac wgrac HDMU okazalo sie ze juz jest zainstalowane"chyba w sklepie zainstalowali" i teraz mam problem bo chce sobie zainstalowac najnowsza wersje ale sie nie da:(Robie to wedlug opisu i kupa po pojawieniu sie FORC wciskam RIGHT i zamiast U LD pojawia sie FACT jak zaktualizowac to HDMU?albo calkowicie je wykasowac.Napiszcie jak wy wgrywacie E2 moze ja cos zle robie.Ok juz znalazlem rozwiazanie :) wystarczylo pena wsadzic w tylne gniazdo usb.
ATEMIO Nemesis
fido72
 
Posty: 262
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 13:47
Lokalizacja: Polska

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał fido72 sobota, 11 maja 2013, 20:11

Teraz drugie pytanie jak na hdmu odpalic c+ i dvb-t i jeszcze jedno pytanko jak zrobic zeby miec pasek info i epg takie jak na tym filmie
http://www.youtube.com/watch?v=EVOo8otgc4Q
ATEMIO Nemesis
fido72
 
Posty: 262
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 13:47
Lokalizacja: Polska

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał amiko piątek, 30 sierpnia 2013, 10:19

Witam.
Mam HDMU na moim amiko alien 2 i wystepują następujące problemy:
1.Nie moge usunąć nagrań z poziomu dekodera
2.Program z timera jest na liście narań ale nie nagrany, ponieważ nie mogę go odtworzyć - nagrywanie w trybie stanby
3.Kiedy nagrywam 1 program a chce oglądać drugi dekoder przełącza sie na 2 tuner ale nie ma obrazu. pewne jest, że się przełącza, ponieważ widze na tvn hd poziom sygnału z 2 ( gorszej) anteny. Najlepsze jest to, że po wyłączeniu nagrywania i wyłaczeniu tunera 1 z tunera 2 nie da się nic oglądać. Sygnał jest wszystko ok a nie działa. Pomaga restart dekodera wtedy tuner 2 działa. Koło sie zamyka kiedy znów uruchomie nagrywanie z tunera 1. Nie jest to wina oscamu - problem występujena kanałach niekodowanych.
amiko
 
Posty: 48
Dołączył(a): niedziela, 12 maja 2013, 12:45
Dekoder:: SF1008GSE+

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał zukon piątek, 30 sierpnia 2013, 18:20

Ale to pytania do teamu tworzącego HDMU a nie do nas.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9025
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał Mandaryn piątek, 18 października 2013, 21:26

Wiecie gdzie mogę pobrać jakieś skiny dla HDMU poza domyślnym? Plus jak zrobić aby po przyciśnięciu przycisku FAV lub niebieskiego nie wyskakiwała mi raz lista stacji radiowych, a raz kanałów TV? Chce tylko kanały TV.
Mandaryn
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 16 października 2013, 17:12
Dekoder:: GI XPeed LX1

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał zukon piątek, 18 października 2013, 23:10

zukon napisał(a):Ale to pytania do teamu tworzącego HDMU a nie do nas.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9025
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał Mandaryn niedziela, 20 października 2013, 10:06

zukon jeśli mam wgrane starsze hdmu, 11378, a janowsze jest 11505 to czy mogę jakoś zrobić aktualizację bez utraty wszystkich ustawień? Listy kanałów, ustawienia emu itp?
Mandaryn
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 16 października 2013, 17:12
Dekoder:: GI XPeed LX1

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał zukon niedziela, 20 października 2013, 10:31

Mandaryn napisał(a):zukon jeśli mam wgrane starsze hdmu, 11378, a janowsze jest 11505 to czy mogę jakoś zrobić aktualizację bez utraty wszystkich ustawień? Listy kanałów, ustawienia emu itp?

Widzę, że masz poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem :D potrenuj!!
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9025
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał Mandaryn niedziela, 20 października 2013, 11:14

Przeczytałem cały temat. Jak wsadzę pena w tylne gniazdo i zrobię aktualizację to stracę przecież ustawienia.
Mandaryn
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 16 października 2013, 17:12
Dekoder:: GI XPeed LX1

Re: Amiko alien2 HDMU

Postnapisał zukon niedziela, 20 października 2013, 11:20

Mandaryn napisał(a):Przeczytałem cały temat. Jak wsadzę pena w tylne gniazdo i zrobię aktualizację to stracę przecież ustawienia.

Prawdę powiedziawszy to nie wiem co Ci odpisać :( ;) :D
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9025
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Następna strona

Powrót do Inne image

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości