Strona 1 z 1

PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: środa, 14 grudnia 2016, 08:35
napisał zukon
PKT Hyperion 5.5 GIS980 and OPTICUM 9500

- gstreamer 1.10.1
- python 2.7.12
- actual base
- OWIF 1.0.3
- new packages
- new channel list 20x1 (2016.12.12)
- a lot of fixes and updates

Special THX to TDT, Duckbox-Developers, OpenPLI, OE-alliance and all betatesters.

FTP login: root, passwd: pkteam


Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team



UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: środa, 14 grudnia 2016, 23:51
napisał pepe500
Dzięki serdeczne za wsparcie opticuma 9500 :)

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: czwartek, 15 grudnia 2016, 11:02
napisał zukon
Wymieniono na serwerze wersję na svn3503.

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: czwartek, 29 grudnia 2016, 09:44
napisał barteksokol
Zauważyłem, że podczas przełączania kanałów dekoder się zawiesza, tzn. obraz dekodowany jest poprawnie ale w lewym górnym rogu jest animacja zajętości i pilot nie reaguje. Trzeba zrobić zrobić restart dekodera.
Poza tym, nie widzę poprawy w mocy sygnału antenowego.

A tak to soft super i na prawdę wielkie dzięki za support tego dekodera i dziękuję za włożony wkład w pracę nad softem.

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: piątek, 30 grudnia 2016, 21:51
napisał zukon
Do pobrania z download: hl101_GIT-357_PKT-3506-NP_usb_pli_new_stm24-p0217.tar.gz
zawiera poprawkę: https://github.com/Duckbox-Developers/d ... c0c415f415

Będzie działac stabilniej - dziękujcie j00zkowi, nie będzie - trudno :(

ps: nie mam tego boxa

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 12:34
napisał sq9
jest jeden "mały" mankament :? nie da rady zestawić połączenia WLAN na RTL28XX mam dwa takie DWA140 i z octagona :idea: wyszuka sieci :idea: o DHCP zapomnij :!: powpisujesz wszystko dasz OK a on ci napisze że masz nieprawidłowy interfejs sieciowy karta zgaśnie tuner się zawiesi i kaplica :o :shock:

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2017, 22:22
napisał zilizila
Hello,

I want to run Hyperion 5.5 GIS980 on Opticum 9500. Can You help me how to? I don't know how to install image to usb drive.

Thanx.

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 21:33
napisał kamil777
Witam mam problem z konfiguracja DiSEqC A/B,
wybieram port a hotbird 13
port b - wybieram auto. ponieważ nie można wybrać innej satelity tylko hotbird /auto lub nie podłączono , zatwierdzam zapisz i wyskakuje przeszukiwanie a następnie port a -hotbird ,port b -nie podłączono ,przy kolejnej próbie przeszukania zawiesza się na astra 23,3 i konieczny restart , dodam tylko ze na innym image wszystko działało poprawnie...

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: sobota, 18 lutego 2017, 05:18
napisał sq9
image nie zostało pobrane z tej lokalizacji:
http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE ... erion_5_5/

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

PostNapisane: sobota, 18 lutego 2017, 14:04
napisał kamil777
Przepraszam ale zauważyłem ze dotyczy golden media , ja mam vu zero i pobrałem

http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE ... ION%205.5/