PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał pepe500 piątek, 23 września 2016, 21:39

zukon napisał(a):W sumie to nic nie zmienia. Skrajnie upraszczając: załadowanie modułu wymagane jest do poprawnej pracy openvpn. Nie potrzebujesz - nie ładujesz ;)

Więcej:
https://pl.wikipedia.org/wiki/OpenVPN
https://pl.wikipedia.org/wiki/TUN/TAP
http://google.pl :D

Dziwne bo u mnie łączy się bez problemu i chula bez podmiany ale może to inny kolega ma tuner nie opticum 9500.
Avatar użytkownika
pepe500
 
Posty: 91
Dołączył(a): niedziela, 11 lipca 2010, 00:34

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał zukon piątek, 23 września 2016, 21:45

Strzelam: było ze 4 czy 5 wersji image, cześć miała kernel kompilowany z tun.ko, część bez.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 7050
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał tesciunio niedziela, 16 października 2016, 12:52

Czesc

Od jakiegos czasu testuje soft jak z tematu (aktualizacja SVN3478) - swietna robota:).

Zauwazylem jedna niepokojaca rzecz - nie widze aby ktos to juz zglosil.
Na tym sofcie parametry sily sygnalu z transpondera obnizyly sie (SNR i AGC).
Wczesniej uzywalem soft OpenPli Teslanetix :

2.6.32.59_stm24_0211 #1 PREEMPT Mon Apr 1 07:20:09 MSK 2013 sh4


i tam wszystko bylo o okolo 20% wyzej (SNR,AGC).

Przyklad :

Kanal:TVN HD , Transponder: 11508V

Dla Teslanetix - SNR: 69%, AGC: 92%
Dla Hyperion 5.4 - SNR: 51%, AGC: 67% i potrafi szatkowac.

Sprawdzalem:

1. Ostatnia liste DjCrash - bez zmian.
2. Przekazanowanie transponderow - bez zmian.
3. Proba ustawienia anteny (80cm) i skretu konwertera - bez zmian.


Ma ktos pomysl jak to rozwiazac?
tesciunio
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 10 października 2016, 22:09
Dekoder:: Inny dekoder

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał sq9 niedziela, 16 października 2016, 14:08

odpowiem tak:
racja parametry sterownika są standardowe jak dla sh4 nie napisałeś jaka głowica :idea: i faktycznie czułość jest mniejsza ! Rosjanie kompilujący mieli tunery to i poprawki były dokładniejsze ! @zukon tunera nie posiada :idea:
Co nie zmienia faktu że posiadając antenę 90 w zachodniej części kraju problemów z odbiorem brak :D
GI XPEED CLASS S2 & LX3& FORMULER F1&VU+UNO HYPERION 5.6 | HL101/GI 980HD -> HYPERION v 5.5]
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1446
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał tesciunio poniedziałek, 17 października 2016, 15:34

Tuner: Opticum 9500 HD
Glowica: ST
Lokalizacja: wschodnia Polska

To szacunek - po cichu jednak liczę ze uda się to poprawic:).
tesciunio
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 10 października 2016, 22:09
Dekoder:: Inny dekoder

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał zukon sobota, 26 listopada 2016, 23:28

Proszę pobrać aktualizację i sprawdzić, czy jest poprawa jeśli chodzi o działanie image.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Polish Koders Team
 
Posty: 7050
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał Adrena piątek, 16 grudnia 2016, 12:45

Odkurzyłem Opi9500.
Jestem pod ogromnym wrażeniem włożonej pracy i stąd "na ręce" twórców składam podziękowanie.
Chciałoby się napisać, że wszystko działa wspaniale, ale jeszcze pozostała mała pluskwa, z którą w żaden sposób sobie nie poradziłem.
Jak wcześniej niektórzy koledzy zauważyli, znika poziom sygnału na niektórych transponderach.
Kolega @tesciunio(posiadający głowicę ST) napisał o TVN-ach rozumiem, że chodziło o transponder 10911 V, co dziwne u mnie ten transponder działa bez zarzutu(moja głowica to RB) natomiast słabo albo w ogóle zanika poziom na transponderze 12265 V.
Podejrzewam, że zmiany parametru 22kHz lub wyłączenie sterowania więcej niż jednego satelity powodują w/w bug-a w oprogramowaniu.
Przetestowałem wszystkie image łącznie z Hyprerionem 5.5.
Pozdrawiam.
Adrena
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 9 stycznia 2012, 17:06
Dekoder:: GM990

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał sq9 piątek, 16 grudnia 2016, 16:01

satellites.xml u Ciebie to najprawdopodobniej kaszana :!: Prawidłowa częstotliwość tego tr. 12264 V :idea:
GI XPEED CLASS S2 & LX3& FORMULER F1&VU+UNO HYPERION 5.6 | HL101/GI 980HD -> HYPERION v 5.5]
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1446
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał Adrena piątek, 16 grudnia 2016, 22:52

@sq9
W tym sęk, że listy kanałów oryginalnie załączone do image.
Co do częstotliwości to Lyngsat podaje 12265, a Kingofsat 12264.
Ale ok. zmieniłem listę poprawiłem satellites.xml
Poziom sygnału 38% -> Obraz kaszana.

Może dodam, że Solo2 na na takiej samej liście jak oryginalnie załączona w Hyperionie 5.4 i również z częstotliwoscią 12265 deklaruje poziom sygnału 66%.
Ostatnio edytowano piątek, 16 grudnia 2016, 23:09 przez Adrena, łącznie edytowano 1 raz
Adrena
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 9 stycznia 2012, 17:06
Dekoder:: GM990

Re: PKT Hyperion 5.4 GI-S 980

Postnapisał sq9 piątek, 16 grudnia 2016, 23:01

jedno do potwierdzenia : Polska wschodnia ?
to co w załączniku działa u mnie na wszystkich tunerach jest aktualizowane wg.potrzeb własnoręcznie ;) :idea:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
GI XPEED CLASS S2 & LX3& FORMULER F1&VU+UNO HYPERION 5.6 | HL101/GI 980HD -> HYPERION v 5.5]
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1446
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: GI XPeed LX3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: manuelcarlos, MSNbot Media i 12 gości