PKT Hyperion 5.5 GIS980

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

Postnapisał sq9 poniedziałek, 3 września 2018, 12:05

to sie wgrywa raz i tyle jak chcesz wiedzieć co tam masz to tuner musisz po RS232 podłączyć i PUTTY i GO :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2227
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

Postnapisał sabrex111 środa, 5 września 2018, 16:26

witam ponownie...
sq9, obeszło się bez PUTTY, bo grzebałem troszkę przy smartfonach i za bardzo nie maiłem czasu.
znalazłem pilota, odpaliłem sprzęt, aby sprawdzić czy jeszcze działa ;)
i działa, tylko lista się deko zdezaktualizowała :D
w nim siedzi to
STi7101_03000700_golden_amstar_ps_1.2.65_DualBoot

i w związku z tym, co mi radzisz, zostawić i szukać na pendrive jakąś e2, czy wgrać soft bez dual-a?
Działa wszystko co powinno, choć nie robiłem jeszcze prób z domowym sharingiem, aby zastąpić splitter.
Kiedyś mi pisałeś, że jak jest tuner na E2 a mam Triplex-a, to nie powinno być z tym problemów jak wyłączą cameleony.
Próbę można zrobić, ale raczej wejdę w ichni multiroom, choć wygoda użytkowania hyperiona jest niezaprzeczalna.

Doradź mi, co do tej 980-ki ...
sabrex111
 
Posty: 38
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 22:18
Dekoder:: GM7162

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

Postnapisał sq9 środa, 5 września 2018, 16:41

zostań na tym sofcie co masz możesz się podłączyć do oscam/newcamd na Triplex
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2227
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

Postnapisał sabrex111 środa, 5 września 2018, 17:02

hoho... nie wiem czy dam radę, ale dziękuję za podpowiedzi.
Najważniejsze, aby teraz zaktualizować listę pod nc+
Ostatnie moje poprawki były z listopada 2014.
Z opticum-a powinny pasować, ale zupełna susza w necie
sabrex111
 
Posty: 38
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 22:18
Dekoder:: GM7162

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

Postnapisał sq9 środa, 5 września 2018, 20:34

lista nie pasuje z opticum9500 :idea: :!:
sprawdź to :
https://mega.nz/#!dFVRlBoC!Kft-Jru-NGru ... 1t66dhSeqg
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2227
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: PKT Hyperion 5.5 GIS980

Postnapisał sabrex111 czwartek, 6 września 2018, 09:46

super...dziękuję
wydawało mi się, że skoro format *.dld jest taki sam, to poprzez AVChannelEdit wyślę ją do tunera.
najważniejsze, że masz świeżą... i nie trzeba będzie ręcznie aktualizować listy transponderów.
co by nie mówić, wygoda używania hyperiona w połączeniu z dreambox_edit jest niezaprzeczalna :D

edit.
niestety, lista nie chce się wgrać po usb i co najgorsze, program AVChannelEdit__STi710X też nie łączy
po RS z tunerem. Nie wiem co jest, bo kiedyś nie było problemów.
I znowu pytanie kolejne - czy jest jakiś inny program do wgrywania listy kanałów po RS?
sabrex111
 
Posty: 38
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 22:18
Dekoder:: GM7162

Poprzednia strona

Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości