BMT 1.00 NESSIE

Re: BMT 1.00 NESSIE

Postnapisał SebiCo poniedziałek, 21 marca 2011, 22:33

Teraz już prawdopodobnie będzie ok.
Wiem, że to małe pocieszenie, ale nie jesteś pierwszy który w ten sposób stracił nagrania ...
UWAGA !!! NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE OPROGRAMOWANIA PKT NIEZGODNIE Z PRAWEM !
Avatar użytkownika
SebiCo
Polish Koders Team
 
Posty: 3831
Dołączył(a): niedziela, 10 lutego 2008, 10:35

Re: BMT 1.00 NESSIE

Postnapisał irk poniedziałek, 21 marca 2011, 22:44

ziejas napisał(a):@genie, w var/etc jest ten plik dont_format_hdd, no i co teraz?

Być może dysk był ext3.
Niestety ext3 traktowane jest jako niepoprawne....
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: BMT 1.00 NESSIE

Postnapisał genie poniedziałek, 21 marca 2011, 23:59

ziejas napisał(a):@genie, w var/etc jest ten plik dont_format_hdd, no i co teraz?


W takim razie nie mam pojęcia dlaczego skasował Ci całą zawartość sda2.
Nie powinien był tego zrobić.
Nic nie napisałeś jaki mod miałes w swoim tunerze ani jak podzielony był dysk i jaki system plików.
Ale już skoro tak sie stało to więcej nie powinien tego zrobić.

P.S Widocznie tak jak napisał IrK
IP9000HD(2xDVBS2+HDD500GB), IP910HD(DVBS2+HDD320GB), OpticumTS9600HD,
PIONEER PDP-LX5090, SHARP LC-32XL8E, SHARP LC-24LE220E, C+(Prestiż HD+).
genie
 
Posty: 560
Dołączył(a): niedziela, 30 sierpnia 2009, 09:29

Re: BMT 1.00 NESSIE

Postnapisał czarny wtorek, 22 marca 2011, 08:49

@ziejas
pytanie podstawowe: jaki soft miałes w tym pierwszym?
bo jak na starym kernelu to jest to problem innego formatu nagrań
http://www.bmteam.eu
IPBOX 9000HD, 2xDVB-S2, HDD 1TB. BMT on board.
XSARIUS ALPHA HD10, DVB-S2, HDD 250GB. BMT on board.
HOMECAST MAGIC PRO+, 2xDVB-S2, HDD 1TB. BMT on board.
Avatar użytkownika
czarny
 
Posty: 364
Dołączył(a): wtorek, 6 października 2009, 16:33

Re: BMT 1.00 NESSIE

Postnapisał walery wtorek, 22 marca 2011, 09:21

Ziejas teraz jesteś wolnym człowiekiem. :lol:
Tak czy owak dysk lepiej było sformatować bo pewnie miałeś stary soft SD. Moje nagrania i zdjęcia też poszły w kosmos dla pocieszenia. ;)
VU DUO2.
Avatar użytkownika
walery
 
Posty: 713
Dołączył(a): sobota, 4 kwietnia 2009, 17:26

Re: BMT 1.00 NESSIE

Postnapisał ziejas wtorek, 22 marca 2011, 12:40

Soft w moim tunerze, z którego na próbę przełożyłem dysk do tego kupionego, to Enigma2 PKT mod 1.0.0.415 Tideglo rev 1.0.0 na HDD (w SDA5), we flashu - Sifteam r13433 - mam to zresztą w swoim podpisie. Dysk wszystkie partycje (oprócz SDA1 - swap) miał sformatowane na EXT3. Czyli co - to, że miałem te wersję Sifteama, czy to, że były to partycje EXT3 spowodowało format mojej SDA2? A teraz to już jestem bezpieczny, jak wrócę z dyskiem do swego tunka? A, i swoim tunku chcę zamienić tego starego Sifteama na najnowszą Nessie - coś mi znów grozi z tym dyskiem?
Serdecznie podrawiam
Enigma2 PKT HYPERION v6.1, VU+Duo2, Octagon SF8 i IPBOX9000HD
Avatar użytkownika
ziejas
 
Posty: 121
Dołączył(a): poniedziałek, 30 marca 2009, 15:46
Dekoder:: VU+ DUO 2

Poprzednia strona

Powrót do Image BMT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość