Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Postnapisał sosna1125 czwartek, 13 października 2011, 16:43

Witam, mój tuner ipbox9900hd na flashu 20110628 ma problem przy skanowaniu automatycznym z wyszukaniem transpondera 12476 H SR 27500 FEC 3/4 na Hotbird 13E. W /etc/tuxbox/satellites.xml jest dostępny ten transponder, czego może być wina? Obecnie wyszukuje go ręcznie lub wgrywam listę kanałów przez program dreamset . Natomiast gdy wgrywałem programem dreamboxedit kanały na wyżej wymienionym transponderze były na N/A wtedy pozostało mi wyszukać ręcznie i było ok.Może ktoś z was ma ma podobny problem?
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję.
sosna1125
 
Posty: 24
Dołączył(a): czwartek, 13 października 2011, 15:56
Dekoder:: UFS910

Re: Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Postnapisał karrambello czwartek, 27 października 2011, 20:48

Ja mam podobny problem ze skanowaniem tego nowego transpondera C+ 11411 ? Nie znajduje żadnych kanałów, podczas kiedy na karcie sat - chodzi bez problemu na tej samej antenie, co może być przyczyną, w jaki sposób można dodać inaczej te kanały? :(
"Trzeba wiele rozumu by pleść głupstwa z pożytkiem." Georges Elgozy VU+Solo2
Avatar użytkownika
karrambello
 
Posty: 286
Dołączył(a): sobota, 30 października 2010, 21:17
Dekoder:: VU+ SOLO 2

Re: Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Postnapisał zukon czwartek, 27 października 2011, 21:10

Przeskanowałem transponder wg danych z satkuriera i bez najmniejszego problemu box znalazł programy.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9016
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Postnapisał karrambello czwartek, 27 października 2011, 22:07

U mnie niestety nie znajduje żadnych kanałów, oczywiście dane transpondera wpisuję prawidłowo DVB-S2 8PSK 27500 11411 H i lipa... Jakby mógł ktoś poratować swoją listą kanałów to byłbym wdzięczny.
"Trzeba wiele rozumu by pleść głupstwa z pożytkiem." Georges Elgozy VU+Solo2
Avatar użytkownika
karrambello
 
Posty: 286
Dołączył(a): sobota, 30 października 2010, 21:17
Dekoder:: VU+ SOLO 2

Re: Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Postnapisał mirmil czwartek, 27 października 2011, 22:19

wyszukuje i dziala, korekcja 5/6...
no i bedzie Ale Kino HD co mnie cieszy :D
Cuberevo 9k rel.1 - 1*DVB-S2; IpBox 99HD - 1*DVB-S2
Nie pomagam na PW. Nie pomagam z EMU oraz KEYS.
Avatar użytkownika
mirmil
Polish Koders Team
 
Posty: 1011
Dołączył(a): wtorek, 6 października 2009, 11:42

Re: Nie wyszukuje Transpondera 12476 H SR 27500 fec 3/4

Postnapisał karrambello czwartek, 27 października 2011, 23:02

I wszystko jasne: miałem jakieś zwarcie na kablu przy konwerterze :? Poprawiłem i znajduje wszystko jak trzeba, co najśmieszniejsze - na wszystkich transponderach mam sygnał silniejszy o ~10% :lol:

Ja też się chyba najbardziej cieszę z ale kino! HD, mój syn pewnie będzie się cieszył z miniminiHD i teletoonHD :P
"Trzeba wiele rozumu by pleść głupstwa z pożytkiem." Georges Elgozy VU+Solo2
Avatar użytkownika
karrambello
 
Posty: 286
Dołączył(a): sobota, 30 października 2010, 21:17
Dekoder:: VU+ SOLO 2


Powrót do Oryginalne image ABCOM

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości