Strona 1 z 7

PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: środa, 14 grudnia 2016, 08:42
napisał zukon
PKT Hyperion 5.5 IPBOX

- gstreamer 1.10.1
- python 2.7.12
- actual base
- OWIF 1.0.3
- new packages
- new channel list 20x1 (2016.12.12)
- a lot of fixes and updates

FTP login: root, passwd: pkteam


Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team



UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: czwartek, 15 grudnia 2016, 11:02
napisał zukon
Wymieniono na serwerze wersję na svn3503

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2016, 19:14
napisał rafalnowa
Witam.
Działa dvbt po usb?

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2016, 19:17
napisał zukon
Nie

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 15:38
napisał topeq
Mam pytanko do znawców tematu. Czy został już rozwiązany temat zawieszania się tunera?
Pytam bo przez ostatnie dwa lata nie korzystałem z mojego 9900HD ale teraz muszę go przywrócić do życia w pokoju dziecka. Mój ostatni soft to Hyperion V4, na którym jak i na wszystkich poprzednich softach box się zawieszał, najczęściej na kanałach TVN.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 18:14
napisał rafalnowa
Zawieszki się zdarzają, ale według mnie rzadziej niż dawniej. Śmiało instaluj nowego Hyperiona, powinna być poprawa w stabilności.

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 13:03
napisał sebastan
zukon, muszę Cie prosić o pomoc.

Mam we flashu w Ipboxie99 hyperiona 4.5 z tego Twojego linku
Kod: Zaznacz cały
http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE%20IPBOX%20ABCOM/Hyperion_4_5/


Wgrywałem go kilka razy. Odpala, działa, tylko sie wysypuje przy diskmanager, nagrałem film z tego zdarzenia :
Kod: Zaznacz cały
https://www.youtube.com/watch?v=TwlR6X2pdJ0


Co zrobić? Może wgrać inną wersję? Wcześniej miałem Nebulę we flashu i grało.

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 13:38
napisał Sheryph
Cześć.
Podeślij wyniki poleceń z telnetu:
cat /proc/partitions
df -h

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 13:54
napisał sebastan
Proszę bardzo.

Kod: Zaznacz cały
ipbox9900:~# cat /proc/partitions
major minor  #blocks  name

  31        0        256 mtdblock0
  31        1        128 mtdblock1
  31        2       2304 mtdblock2
  31        3      30080 mtdblock3
  31        4      32384 mtdblock4
   8        0   31277056 sda
   8        1     262143 sda1
   8        2     131072 sda2
   8        3   30883840 sda3
ipbox9900:~# df -h
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
/dev/root                29.4M     28.2M      1.2M  96% /
tmpfs                    45.7M    100.0K     45.6M   0% /ram
/dev/root                29.4M     28.2M      1.2M  96% /dev.static
tmpfs                    45.7M    100.0K     45.6M   0% /dev
tmpfs                    45.7M         0     45.7M   0% /dev/shm
tmpfs                    45.7M     24.0K     45.7M   0% /tmp
/dev/sda3                29.0G    265.6M     27.3G   1% /media/hdd
ipbox9900:~#

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

PostNapisane: niedziela, 18 grudnia 2016, 15:24
napisał Sheryph
Z podesłanych wyników widać, że na masz zamontowany /hdd na /dev/sda3 ok 28GB.
Na filmiku wchodzisz w Install Managera by potem wejść w Disk Managera. Troche dziwne zwłaszcza, że omijasz Disk managera w BP.
Pojawia się jakiś dysk/pendrive 16GB.
Zapytam wprost co chcesz osiągnąć?
Zainstalować FW na dysku/pendrive?