PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał Kulin poniedziałek, 2 stycznia 2017, 18:07

nic nie pomaga, ściągnę jeszcze raz soft i spróbuję. :(
Zukon - jaka może być przyczyna że się soft nie rozpakowuje ? Czas instalacji tak na oko, około 2 minut.
Kulin
 
Posty: 44
Dołączył(a): niedziela, 18 września 2011, 20:23
Dekoder:: UFS910

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał zukon poniedziałek, 2 stycznia 2017, 18:18

daj:
Kod: Zaznacz cały
mount /dev/sda1 /mnt/usb
cd /mnt/usb
tar xzvf *.tar.gz
sync

jak wszystko pójdzie bez błędów to daj:
Kod: Zaznacz cały
rm *.tar.gz
sync



zastanawia mnie, czy czasem /dev/sda1 nie masz podmontowanego jako /hdd - pewnie tak. Bo przy instalacji image nie powinno znaleźć się w tym miejscu.

ps: jak potrzebujesz pomocy to zerknij na temat: viewtopic.php?f=55&t=2419
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7656
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał Kulin poniedziałek, 2 stycznia 2017, 19:13

Zukon, w końcu za 30 razem soft zainstalował się na usb...
połowa drogi jest, teraz podłącze hdd i spróbuje na nim.
Na hdd, za drugim razem się zainstalował system E 5.5
Zukon -dzieki za pomoc i cierpliwość. Lecę flaszkę :)
Kulin
 
Posty: 44
Dołączył(a): niedziela, 18 września 2011, 20:23
Dekoder:: UFS910

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał jgx czwartek, 5 stycznia 2017, 14:17

Witam
bardzo brakuje mi możliwości aby wyświetlacz oprócz numeru albo nazwy kanału pokazywał czas - w poprzednich modach to było teraz nie i ciągle nie wiem która godzina - permanentny zegar mi nie pasi, odpada, sam czas na wyśietlaczu też :(. Da się to poprawić?
jgx
 
Posty: 121
Dołączył(a): sobota, 2 lipca 2011, 11:37
Dekoder:: IPBOX9900

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał zukon czwartek, 5 stycznia 2017, 14:21

Nie dotykałem się tego, jak było kiedyś to teraz też powinno być

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7656
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał capistrano piątek, 13 stycznia 2017, 10:57

carrpet napisał(a):Hi there,
I am having issues with the latest PKT 5.5 image with my CubeRevo 9000.
When I download Crossepg the installation does not run to completion and after reboot the downloader does not work (behaves similar to libcurl missing ?) and once downloaded the Plugin screen tells me that there are no more plugins available for download. Has anyone found a way round this ?

I just want to confirm that I get the same problem with 5.5. Others have also reported it on another forum (http://www.sattvhelp.com/forum/pkteam-i ... en2-3.html). Unfortunately no solutions yet.
Avatar użytkownika
capistrano
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 22 grudnia 2016, 17:23
Lokalizacja: Ireland
Dekoder:: GM7162

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał zukon piątek, 13 stycznia 2017, 23:02

@capistrano - please download update from PKT BluePanel.

Aktualizacja SVN3524 dostępna z poziomu BP.
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7656
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał g_r_e_g_o_r sobota, 4 lutego 2017, 15:49

Witam,
Mam szybkie pytanie:
Padł mi hyperion 4.5 zainstalowany na 3 partycji na dysku Ssd( niby sie uruchamia ale na tv nic nie ma żadnego obrazu)
Mam na flashu nebule, na 1 partycji Ssd harrpa, na 2 partycji Ssd nebule dokonfigurowana właściwie.
Boot menu działa ok: na poz. 2 działam na nebuli.
Jak najprościej zainstalować na miejscu uszkodzonego hyperiona 4,5 ( numer w menu boot 4)- nowego 5.5?:
1. Jakoś to zrobić z pod nebuli i podczas uruchamiania zniemic tylko botowanie na nowego ?
2. Sciągnąć, ftp wgrać na 9900 i tam rozpakować i zmienić przystarcie na numer 4 boot menu?
I czy to ruszy ? Czy nie trzeba zmieniać bootloadera jak to miało miejsce kiedyś?

P.S. Robię próbę z instalatora w nebuli tylko czy musze formatować tą partycję po uszkodzonym Hypieronie 4.5? bo są tam plik? czy sie coś nie pomiesza?
Pozdrawiam
Greg
Pozdrawiam Greg
IPBox 9900 HD 2xDVB-S2 +1xDVB-T
Avatar użytkownika
g_r_e_g_o_r
 
Posty: 52
Dołączył(a): sobota, 17 września 2011, 16:32
Dekoder:: IPBOX9900

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał iwoczer sobota, 4 lutego 2017, 18:35

bedac w innym systemie (chocby nebula) zamontuj sda3 (np:
mkdir /tmp/aa && mount -t ext2 /dev/sda3 /tmp/aa
, stamtąd skopiuj foldery pod var/keys i var/emu (czyli pełna ścieżka z przykładu to /aa/var/keys ....nie mylić z /var/keys, bo to będzie nebula)
procedura rozpakowywania i instalacji opisana kilka wiadomości wyżej wyżej przez @zukon.
następnie znowu wkopiuj oba foldery na tę partycję (wtedy emulatora nie będziesz musiał od nowa konfigurować).
po restarcie powinno już działać.
Nie dyskutuj z idiotą, bo obniży rozmowę do swojego poziomu i wygra doświadczeniem.
Avatar użytkownika
iwoczer
 
Posty: 69
Dołączył(a): sobota, 31 stycznia 2015, 18:28
Dekoder:: SF1028P

Re: PKT Hyperion 5.5 IPBOX

Postnapisał g_r_e_g_o_r sobota, 4 lutego 2017, 21:18

Jestem po robocie, zrobiłem tak:
1. zformatowałem partycje sda3(to partycja na której był Hyperion 4,5 -menu poz 4 w bootowaniu) poleceniem mkfs.ext2 –I 128 –b 4096 –L PKT /dev/sda3
2. zamontowalem nawet w nebuli jako media/Point5 dev/sda3
3. przekopiowałem plik ip9900_GIT-357_PKT-3503-NP_usb_pli_new_stm24-p0217.tar do katalogu Point5
4 rozpakowalem poleceniem tar xzvf *.tar.gz
5. rozpakowało się ładnie do końca.
6. zawartość katalogów wcześniej przekopiowanych( emu i keys) wrzucilem do pustych na nowym hyperionie.
7 dalem restart i przy uruchomieniu ipboxa dalem menu i ustawilem bootowanie poz 4 i pokazalo sie boot-sda3
8 od tamtej pory "uczeń wziął go do siebie' :) Ipbox stoi na napisie "System Start"
co zrobiłem nie tak?
czyżby jednak Hyperion potrzebowal innego bootloadera? niż ten co miałem w nebuli?

proszę o pomoc.
Pozdrawiam Greg
IPBox 9900 HD 2xDVB-S2 +1xDVB-T
Avatar użytkownika
g_r_e_g_o_r
 
Posty: 52
Dołączył(a): sobota, 17 września 2011, 16:32
Dekoder:: IPBOX9900

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: zbiksi i 8 gości