dysk popiety do rutera

Tu piszemy na temat skryptów, edytujemy, dodajemy nowe...

dysk popiety do rutera

Postnapisał misiekgermaniec poniedziałek, 11 czerwca 2012, 20:52

witam.mam dysk podpiety do rutera(fritzbox) na usb.kasia chodzi w szariku. mam haarpa.chcialbym aby ten dysk zapiety do rutera spelnial funkcje podobna jak hdd podpiety bezposrednio do tunka. jest jakis skrypt albo plugin aby to skonfigurowac?byloby super.prosze o pomoc
misiekgermaniec
 
Posty: 176
Dołączył(a): piątek, 12 września 2008, 17:04

Re: dysk popiety do rutera

Postnapisał zukon poniedziałek, 11 czerwca 2012, 21:12

Na routerze udostępniasz zasób jako CIFS albo NFS.

W NEBULA to proste jak barszcz - w mount center/cifs-nfs manager mountujesz zasób jako zamiennik HDD (niebieski/żółty/cifs-nfs manager albo network browser).

W HAARP było możliwe ale wymagało trochę więcej zabawy - piszę z pamięci: edytowało się chyba w /var/config pliki nfs.conf albo cifs.conf, z mount nanagera odpalało, usuwało link /hdd->/media/hdd i dodawało link /hdd->/media/nfs albo /media/cifs - ale jak pisałem, to z pamięci jest, HAARP od pół roku chyba nie widziałem na oczy :D
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9278
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: dysk popiety do rutera

Postnapisał misiekgermaniec poniedziałek, 11 czerwca 2012, 21:31

zatem chyba przejde na nubula
misiekgermaniec
 
Posty: 176
Dołączył(a): piątek, 12 września 2008, 17:04

Re: dysk popiety do rutera

Postnapisał zukon poniedziałek, 11 czerwca 2012, 21:37

Wkradł się błąd do opisu - nie niebieski/żółty a niebieski/zielony wchodzi się do mount center :D Sorrki :D
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9278
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: dysk popiety do rutera

Postnapisał misiekgermaniec poniedziałek, 16 lipca 2012, 17:47

możesz dokładniej napisać co w jakim katalogu mam zmienić albo podeślij mi linka gdzie to znajdę

wracam do tematu pod hyperionem
jak to skonfigurowac?
misiekgermaniec
 
Posty: 176
Dołączył(a): piątek, 12 września 2008, 17:04


Powrót do Skrypty pod kati

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości