Uruchomienie skryptu przy przejściu na czuwanie.

Tu piszemy na temat skryptów, edytujemy, dodajemy nowe...

Uruchomienie skryptu przy przejściu na czuwanie.

Postnapisał naspodlas piątek, 8 stycznia 2010, 19:17

Jak można uruchomić skrypt na kaśce przy rzejściu w czuwanie po naciśnięciu czerwonego power of. No i jeszcze start innego po starcie i wyjściu z czuwania.
naspodlas
 
Posty: 41
Dołączył(a): niedziela, 8 lutego 2009, 00:42

Re: Uruchomienie skryptu przy przejściu na czuwanie.

Postnapisał SebiCo piątek, 8 stycznia 2010, 19:24

Możesz się podpiąć w Standby.py
UWAGA !!! NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE OPROGRAMOWANIA PKT NIEZGODNIE Z PRAWEM !
Avatar użytkownika
SebiCo
Polish Koders Team
 
Posty: 3831
Dołączył(a): niedziela, 10 lutego 2008, 10:35

Re: Uruchomienie skryptu przy przejściu na czuwanie.

Postnapisał naspodlas piątek, 8 stycznia 2010, 19:35

@SebiCo, dzięki. Ale gdzie jest ten plik Standby.py, znalazłem tylko /usr/lib/enigma2/python/Screens/Standby.pyc i /usr/lib/enigma2/python/Screens/Standby.pyo ale to jakieś binarki.
naspodlas
 
Posty: 41
Dołączył(a): niedziela, 8 lutego 2009, 00:42

Re: Uruchomienie skryptu przy przejściu na czuwanie.

Postnapisał SebiCo piątek, 8 stycznia 2010, 22:00

no właśnie tam powinien być ale jeśli nie ma to skopiuj z image TDT (niemodowanego)
UWAGA !!! NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE OPROGRAMOWANIA PKT NIEZGODNIE Z PRAWEM !
Avatar użytkownika
SebiCo
Polish Koders Team
 
Posty: 3831
Dołączył(a): niedziela, 10 lutego 2008, 10:35

Re: Uruchomienie skryptu przy przejściu na czuwanie.

Postnapisał naspodlas sobota, 9 stycznia 2010, 12:02

@j00zek, można i tak, ale crontab też mi nie działa. Za pomocą crontab -e zrobiłem odpowiedni wpis ale skrypt nie zostaje wywołany.
naspodlas
 
Posty: 41
Dołączył(a): niedziela, 8 lutego 2009, 00:42


Powrót do Skrypty pod kati

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron