picony

Masz problem ? - napisz...

picony

Postnapisał bogdan poniedziałek, 25 maja 2015, 08:04

lokalizacja picon ,poszukuje w sofcie pliku gdzie znajduja sie picony na usb?
bogdan
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:06
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: CUBEREVO 9000

Re: picony

Postnapisał miedziok poniedziałek, 25 maja 2015, 08:26

Czy soft zainstalowany jest na usb czy w nand pliki z piconami znajdują się w tym samym miejscu chyba że użytkownik sam je przeniósł w inne miejsce .Podstawowa lokalizacja to usr/local/share/enigma2/picon
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: picony

Postnapisał bogdan wtorek, 26 maja 2015, 17:21

miedziok napisał(a):Czy soft zainstalowany jest na usb czy w nand pliki z piconami znajdują się w tym samym miejscu chyba że użytkownik sam je przeniósł w inne miejsce .Podstawowa lokalizacja to usr/local/share/enigma2/picon

poszukuje aktualnych picon an astre i hotbirad a może jest jakiś plugin uploader picon?
bogdan
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:06
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: CUBEREVO 9000

Re: picony

Postnapisał miedziok wtorek, 26 maja 2015, 20:02

Pobierz z feed :D
Obrazek52149681
Avatar użytkownika
miedziok
 
Posty: 260
Dołączył(a): sobota, 2 sierpnia 2014, 22:42
Lokalizacja: Inter-net
Dekoder:: ADB

Re: picony

Postnapisał bogdan niedziela, 31 maja 2015, 07:23

miedziok napisał(a):Pobierz z feed :D

usiłuje włączyć picony w wykazie programów telewizyjnych tzn w bouquets zamiast żółtego paska postępu,by fizycznie się pokazały,z bp ustawień skina odznaczone są picony w liście kanałów ,grafika epg ,lokalizacja picon enigma
bogdan
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:06
Lokalizacja: niemcy
Dekoder:: CUBEREVO 9000

Re: picony

Postnapisał marekkukla niedziela, 31 maja 2015, 08:46

faflucht, nie rozumiem co napisales.
nie ma znaczenia.
Picony nalezy dobrac do zasobow pamieci. Jak we flashu malo pamieci to nalezy recznie zrobic sciezke na dysk. Poza tym starszy dekoder wymaga na ogol mniejsza rozdzielczosc picon.
Wgrywamy przez ftp albo przez feed.

W jakim katalogu sa picony nie pamietam, ale tutaj gdzies na forum jest info.

w sieci jest tego masa do wyboru do koloru. Warto samemu sobie sprawdzic, jakie najbardziej odpowiadaja gustowi.
VU+Duo2, Xpeed LX2, NAS Synology
Avatar użytkownika
marekkukla
 
Posty: 289
Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 19:30
Dekoder:: GI XPeed LX2


Powrót do Dział dla Początkujących