UWAGA !!! - KONKURS NA Polish Kathi Team !!! >>>>> ZOBACZ. <<<<

910hd pierwsze problemy

Masz problem ? - napisz...

910hd pierwsze problemy

Postprzez czcigodny czwartek, 29 lipca 2010, 20:49

Koledzy kupiłem 910hd i nie umiem odpalić karty C+. Wgrywałem różne softy: NLB, PKT, E2 TIGELDO.
Na razie chcę na jakimś sofcie uruchomić kartonik, żeby sprawdzić jak to chodzi, a później chcę odpalić ze splitterkiem Green ServerWire Link.
Wcześniej korzystałem z 200s i E1, byłem bardzo zadowolony, a teraz same problemy :(

Proszę łopatologicznie wytłumaczyć co i jak żeby C+ zaświeciło.
czcigodny

Re: 910hd pierwsze problemy

Postprzez lareq czwartek, 29 lipca 2010, 20:56

1. na nlb: wgraj nlb, przekanuj niebo, albo pobierz gotową listę. Umieść kartę chipem do dołu.
Musi działać.
2. E2 uruchom E2, pobierz emu i server kart, uruchom - musi działać.
Z tego co pisałeś , to gdzie indziej, to jest to używany dekoder, więc może czytnik jest niesprawny, bo nie ma możliwości, żeby na NLB nie ruszyło, w końcu to jedna z dwóch kart, na których każda wersja przed wydaniem jest sprawdzana.

wracając do 1. Uruchom dekdoer, ustaw parametry swojej sieci i zaloguj sie do newcs na porcie 9000
zobacz, czy karta jest widoczna, bo to mi śmierdzi, jak kathrein, którego kiedyś na jednym forum pewnien cwaniak mi wcisnął jako prawie nowy
NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE OPROGRAMOWANIA PKT NIEZGODNIE Z PRAWEM. OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Why use Windows, since there is a door?
enigma2 for everyone except lamers
lareq
Polish Kathi Team

Postprzez czcigodny czwartek, 29 lipca 2010, 21:18

W tym przypadku jest chyba coś innego - brak wiedzy z mojej strony. Tuner jest zupełnie nowy, więc nie zakładam, że jest coś uszkodzone.

Teraz wgrałem PGI i to samo - ciemność, ale w PGI wogóle nie widzę opcji ustawień EMU.

Wgrywam NLB, skanuje niebo, karta chipem w dół i bez żadnych innych konfiguracji, włączania Emu itp itd, tak po prostu powinna zadziałać karta ?
czcigodny

Postprzez lareq czwartek, 29 lipca 2010, 21:26

tak, NLB działa z C+ bez żadnej ingerencji.
Ale będę drążył temat, czy sprzedawca sprawdził dekoder, bo ja jednak upierałbym się przy czytniku.
Czego jak czego ale NLB to jestem pewien :D

Edit:
a czy na pewno wgrałeś image ??? czy masz NLB panel pod zielonym ?
Skoro lecimy od podstaw, to choć to ustalmy
NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE OPROGRAMOWANIA PKT NIEZGODNIE Z PRAWEM. OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
lareq
Polish Kathi Team

Postprzez czcigodny czwartek, 29 lipca 2010, 21:39

tak, wgrałem NLB-12413 2.21 i był panel pod zielonym, zaraz jeszcze dokładnie sprawdzę i sie odezwę.

aha tunek kupiłem z tego źródła: http://dvhk.pl/showthread.php?t=477488

NLB wgrane, nieba trochę zeskanowałem. FTA chodzą natomiast płatnych nic.

Pod zielonym przyciskiem uruchomiony jest Mgcamd. Do czytnika włożyłem teraz kartę kliencką od Serverlinka i widzę, nic się na niej nie świeci, a w 200s jak włoże to mruga dioda....czyżbyś miał rację ?
czcigodny

Postprzez czcigodny czwartek, 29 lipca 2010, 22:12

Problem rozwiązany. Karta nie wchodziła do końca, pomimo że było czuć wyraźny opór. Po rozebraniu tunera docisnąłem kartę do końca aż zaskoczył microswitch i teraz świeci.

Czy w NLB działają napisy ? np. na Canal+ ?
czcigodny

Postprzez lareq czwartek, 29 lipca 2010, 23:03

czcigodny napisał(a):Czy w NLB działają napisy ? np. na Canal+ ?

oj bo się obrażę i tak mi zostanie :D
poszukaj w menu i włącz - a na pewno będą - wybierz polski - bo domyślnie jest angielski
Reasumując poprzednie - jednak dobrze myślałem, że problem jest w czytniku - choć wyszło, że w wątłym użytkowniku :D
lareq
Polish Kathi Team

Postprzez czcigodny czwartek, 29 lipca 2010, 23:13

Nie wiem jeszcze czemu nie działają kanały HD....pakiet mix włączony... czyzby niebo przeskanować (jade na liscie od Jaro) ?

PS, soft zwiesił się już 2 razy, podczas przeglądania EPG i podczas próby włączenia napisów (dvb...coś tam)....
czcigodny

Powrót do Dział dla Początkujących