UWAGA !!! - KONKURS NA Polish Kathi Team !!! >>>>> ZOBACZ. <<<<

E2 mod PKT w USB i dysk zewnętrzny HD9000

Masz problem ? - napisz...

E2 mod PKT w USB i dysk zewnętrzny HD9000

Postprzez Humcio poniedziałek, 26 lipca 2010, 23:48

Witam,
Mam Pytanko do szanownych kolegów - czy to się da uruchomić?
Tuner IPBOX 9000HD z najnowszym modem E2 PKT na PenDrivie. Działa OK.
Jako, że na dysku USB 2,5" (NTFS) mam biblioteczkę filmów chciałem to podłączyć do Tunera. Kupiłem huba USB i podłączyłem Dysk i PenDrive'a. Nie działa. Enigma się wykłada. Żeby wystartować muszę odłączyć HDD. Jak podłączę z powrotem to np. próba wejścia do menu powoduje restart tunera.
Jeżeli to nie ma szansy działać to spróbuję odpalić E2 z wewnętrznego HDD. Jak włączyć obsługę NTFS dla dysku USB? O ile sobie przypominam ostatnie próby jakie przeprowadzałem z E2 we Flashu (inny mod niż PKT) były negatywne (widział tylko dysk FAT32), dysk NTFS był niewidoczny.
Z góry dziękuję za pomoc.
Humcio

Re: E2 mod PKT w USB i dysk zewnętrzny HD9000

Postprzez lareq wtorek, 27 lipca 2010, 00:08

Humcio napisał(a):Tuner IPBOX 9000HD z najnowszym modem E2 PKT na PenDrivie. Działa OK.
Jako, że na dysku USB 2,5" (NTFS) mam biblioteczkę filmów chciałem to podłączyć do Tunera. Kupiłem huba USB i podłączyłem Dysk i PenDrive'a. Nie działa. Enigma się wykłada. Żeby wystartować muszę odłączyć HDD. Jak podłączę z powrotem to np. próba wejścia do menu powoduje restart tunera.

to dlatego, że hdd staje się sda1, a pen sdb1
Jak włączyć obsługę NTFS dla dysku USB?
nie rozumiem. Jak włączyć, skoro to system plików. Montujesz jak każdy inny dysk, tylko w typ wpisujesz -t ntfs
O ile sobie przypominam ostatnie próby jakie przeprowadzałem z E2 we Flashu (inny mod niż PKT) były negatywne (widział tylko dysk FAT32), dysk NTFS był niewidoczny.

Nie prawda. ale jak tak tęsknisz za wersją flash, to z wersją 9.7.1 powinna ukazać się też wersja flash
NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE OPROGRAMOWANIA PKT NIEZGODNIE Z PRAWEM. OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Why use Windows, since there is a door?
enigma2 for everyone except lamers
lareq
Polish Kathi Team

Powrót do Dział dla Początkujących