Multiboot PKT/BMT 5.0

Opisy, FAQ, krok po kroku...

Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał irk czwartek, 8 marca 2012, 00:15

Poprawki dla nowszych rev - fix for higher rev

Dodatkowo dodałem rozróznienie w obsłudze wyswietlacza LFD
dla 91HD (250HD)
i dla pozostałych tunerów z wyświetlaczem VFD

Właczyłem debug dla startu enigmy - zalezne od sposobu kompilacji.

Pozostałe parametry jak w wersji 4.11
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał Zaqu czwartek, 8 marca 2012, 12:06

Wielkie dzięki.

Zawsze robiłem swoje bootloadery, bo nie do końca mi pasowało to co wydawałeś ;-), ale że sam potrafiłem to zrobić to nie marudziłem za bardzo ;-)
chociaż w Haarp nie działało fw_setenv.

Ale teraz hddsuperusb jest po prostu strzałem w 10 w moje potrzeby.

THX
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
BSLA - BSKA - IPBox 910HD - IPBox 55 HD - DM500
Avatar użytkownika
Zaqu
 
Posty: 70
Dołączył(a): środa, 2 grudnia 2009, 14:39

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał bojisi poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 16:06

mam cuberevo 9000 we fleszu engime oraz na hdd enigme więc jaki ma wgrać multiboot 5.0 który plik bo nie czaje?
bojisi
 
Posty: 20
Dołączył(a): sobota, 7 stycznia 2012, 09:41
Dekoder:: CUBEREVO 9000

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał irk poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 20:47

Na początek poczytaj ten temat:
http://pkteam.pl/viewtopic.php?f=49&t=2938
Potem wybierz multiboota który Ci pasuje.
Najbardziej uniwersalny jest mix (oczywiście z paczki 5.zip)
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał shedows niedziela, 7 kwietnia 2013, 20:05

Witam. Wgrałem już wszystkie możliwe multibooty od 3 .poprzez4,11 i 5. Może ktoś miał podobne problemy. Po podłączeniu dysku na wyświetlaczu pojawia się BOOTING po chwili E2-USB-SDB2 i niestety nie działają zadne klawisze aby zamienić .Włączam "1", "3" i inne a niestety zostają te same ustawienia.
Pozdrawiam.
shedows
 
Posty: 103
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2010, 21:02
Dekoder:: GM7162

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał irk niedziela, 7 kwietnia 2013, 20:19

Naciśnij na pilocie klawisz np, 4
ZANIM włączysz tuner i trzymaj go cały czas.
Na wyświetlaczu zobaczysz enigma FLASH
tzn że działa :)
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał shedows niedziela, 7 kwietnia 2013, 20:37

Tzn. jak trzymam klawisz z numerkiem (0:9) to na wyświetlaczu BOTING nie chce się zgasić, a jak puszczę to mam E2-USB-SDB2 i jak pisałem wyżej.
Pozdrawiam.
Jeszcze wymienię baterie, nie mam już pomysłów.
Powinienem wklepac 2 i niestety nie mogę przełączyć.
shedows
 
Posty: 103
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2010, 21:02
Dekoder:: GM7162

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał awantura niedziela, 7 kwietnia 2013, 21:30

Zobacz czy miga podswietlenie na panelu jak wciskasz przyciski , mozesz miec wylaczone dzialanie pilota na pilocie. :D :D
awantura
 
Posty: 114
Dołączył(a): niedziela, 25 października 2009, 23:14

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał shedows niedziela, 7 kwietnia 2013, 22:30

Miga dioda w I/O i miga dioda na pilocie.
Pozdrawiam.

Wydaje mi się, że nieopatrznie wcisnąłem 8 zamiast 2 na multiboocie 4,11.
Teraz nie mogę wrócić do 2.
Multiboot się zawiesił czy cooo?
shedows
 
Posty: 103
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2010, 21:02
Dekoder:: GM7162

Re: Multiboot PKT/BMT 5.0

Postnapisał awantura niedziela, 7 kwietnia 2013, 22:48

Wydaje mi sie ,ze nie bardzo sie rozumiemy.W flashu masz wgrany soft , sprawdz w info botloadera jaki przycisk z pilota zalacza soft w flashu (u mnie np :mam w fleshu NLB ,wiec przyciskam przycisk "0"i wlaczam wylacznikiem z tylu tuner ,puszczam przycisk dopiero jka pojawi sie nazwa softu ,jesli natomiast chce wystartowac tuner z pena gdzie mem zainstalowana E2 ,to trzymam przy starcie przycisk "8" i czekam az na wswietlaczu pojawi sie napis E2 ).U Ciebie tylko wystaruje soft z flesha i bedzie sie inastalowal ,zakaldam ,ze masz wgrany ,natomiast nie zadzial nic poza tym ,az nie zaistalujsz w Twoim przypadku E2 na dysku.Jak sie nie uporasz moge Ci jutro pomoc wieczorkiem ,ale moze lepiej by bylo na gg ,lub skaypie , bo moze szkoda juz zasmiecac forum tym problemem.Jak cos to podaj namiary kontaktu .

Powodzenia Krzysztof
awantura
 
Posty: 114
Dołączył(a): niedziela, 25 października 2009, 23:14

Następna strona

Powrót do Abc...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości