Problemy z pamięciami Flash i zew HDD 91HD 9000

Tutaj rozmawiamy tylko o image mod by PKT

Problemy z pamięciami Flash i zew HDD 91HD 9000

Postnapisał xmen2 wtorek, 31 stycznia 2017, 23:48

Witam - mam powtarzający się regularnie od dawna problem . Dekodery 91HD i Ipbox 9000HD po spreparowaniu pendrive-ów system poprawnie pracuje na obydwu dekoderach przez jakieś 2 tygodnie . Po tym czasie zaczynają się problemy z wolno działającą Enigmą ( przełączam kanał , ładuję plugin - kręci się symbol oczekiwania ) , potem zaczynają się restarty dekoderów , aż w końcu system przestaje się ładować i od nowa muszę preparować pendriv-y . Problem ten występuje też u mojego kolegi , który ma 900HD . Wymieniłem pendriv-y na innego producenta ( Wcześniej były Kingstony , teraz są Goodram-y ) . Przy podłączonym dysku twardym mam te same problemy . Testowałem wszystkie wersje od wczesnych Hyperionów ,aż po obecne . Dekodery poprawnie pracują na Nebuli we Flash ( zero jakichkolwiek problemów z działaniem ). Sprawdziłem też stan zasilacza ( kondensatory nie są napuchnięte ) oraz jego napięcia wyjściowe ( wszystko gra ) Czy ktoś z Was przerabiał podobny problem - bo w tym momencie nie mam już żadnego punktu zaczepienia ?
xmen2
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 13 czerwca 2009, 17:28

Re: Problemy z pamięciami Flash i zew HDD 91HD 9000

Postnapisał genie środa, 1 lutego 2017, 11:58

xmen2 napisał(a):Witam - mam powtarzający się regularnie od dawna problem . Dekodery 91HD i Ipbox 9000HD po spreparowaniu pendrive-ów system poprawnie pracuje na obydwu dekoderach przez jakieś 2 tygodnie . Po tym czasie zaczynają się problemy z wolno działającą Enigmą ( przełączam kanał , ładuję plugin - kręci się symbol oczekiwania ) , potem zaczynają się restarty dekoderów , aż w końcu system przestaje się ładować i od nowa muszę preparować pendriv-y . Problem ten występuje też u mojego kolegi , który ma 900HD . Wymieniłem pendriv-y na innego producenta ( Wcześniej były Kingstony , teraz są Goodram-y ) . Przy podłączonym dysku twardym mam te same problemy . Testowałem wszystkie wersje od wczesnych Hyperionów ,aż po obecne . Dekodery poprawnie pracują na Nebuli we Flash ( zero jakichkolwiek problemów z działaniem ). Sprawdziłem też stan zasilacza ( kondensatory nie są napuchnięte ) oraz jego napięcia wyjściowe ( wszystko gra ) Czy ktoś z Was przerabiał podobny problem - bo w tym momencie nie mam już żadnego punktu zaczepienia ?

Jaki system plików masz założony na partycji pena z enigmą?
Jeżeli ext2 to może być przyczyną.
Tak kiedyś miałem z tym systemem.
Załóż ext3, u mnie pomogło.
Powinieneś mieć jeszcze uruchomiony swap, albo w pliku tzw swapfile albo sprzętowy na wydzielonej partycji hdd.
IP9000HD(2xDVBS2+HDD500GB), IP910HD(DVBS2+HDD320GB), OpticumTS9600HD,
PIONEER PDP-LX5090, SHARP LC-32XL8E, SHARP LC-24LE220E, C+(Prestiż HD+).
genie
 
Posty: 560
Dołączył(a): niedziela, 30 sierpnia 2009, 09:29


Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości