PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Tutaj rozmawiamy tylko o image mod by PKT

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał mimik wtorek, 29 lipca 2014, 17:09

od montowałem dysk , zamontowałem i zginęła część plików.
jakaś rada na odzysk plików
[b]IPBox 9000HD 2xDVB-S2
mimik
 
Posty: 131
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2009, 21:05

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał irk czwartek, 31 lipca 2014, 08:00

Sprawdź dysk poleceniem fsck - w telnecie
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał Miros wtorek, 5 sierpnia 2014, 21:01

Koledzy ponawiam pytanie
SKUTECZE USPANIE DYSKU TWARDEGO
Koledzy mam takie pytanie, jak skutecznie uspać dysk twardy aby nie kręcił się bez potrzeby ( po wyłączeniu tunera do standby np. i w sytuacjach kiedy go nie potrzebuję ps. usypiam za pomocą niebieskiego guzika i nie daje to długotrwałego efektu- sytuacja ta występuje we wszystkich Hyperionach i Nebulach. poszę więc o pomoc!
Z góry dziękuję!
Pozdro! Miros
Miros
 
Posty: 20
Dołączył(a): wtorek, 26 stycznia 2010, 21:27

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał ami68 wtorek, 5 sierpnia 2014, 21:21

Faktycznie w dawniejszych wersjach image'y bywały problemy z usypianiem dysku, lecz wychodzące poprawki eliminowały ten problem.
Obecnie w H4 usypianie działa bezproblemowo, przynajmniej u mnie.
Piszesz, że na wszystkich Nebulach i Hyperionach nie działa u Ciebie usypianie, więc albo jakiś plugin wybudza, albo masz wyjątkowo "dziwny" dysk, albo... no nie wiem. :oops:
MiracleBox Mini - Hyperion v6.1
IPBox 910HD - Hyperion v5.5
Avatar użytkownika
ami68
BetaEkspert
 
Posty: 726
Dołączył(a): niedziela, 23 maja 2010, 19:57
Dekoder:: MIRACLEBOX MINI

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał fargels środa, 6 sierpnia 2014, 08:52

U mnie pendrive ma 4 partycje. 1 i 2 do softów 3 swap i czwarta największa podmontowana jako HDD. Dysk podmontowany jako point 2. Problemów z wybudzaniem, usypianiem nie ma.
Avatar użytkownika
fargels
 
Posty: 247
Dołączył(a): niedziela, 5 kwietnia 2009, 20:04
Lokalizacja: Eylau
Dekoder:: ATEMIO NEMESIS

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał melwinek poniedziałek, 1 września 2014, 21:12

Mam problem z CAM polsatu. W menu CI pokazuje cały czas tylko napis Slot 1 nie wazne czy z włożonym modułem czy bez. Ratujcie. FIVB czeka.
melwinek
 
Posty: 42
Dołączył(a): piątek, 16 kwietnia 2010, 09:27

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał tmsa poniedziałek, 1 września 2014, 22:58

U mnie też moduł CI+ Polsatu śmiga tylko na PKT CUBEREVO E2 HYPERION V3, na V4 kicha, może ktoś zna jakiś sposób, plugin??
IPBOX 9000 PKT CUBEREVO E2 HYPERION V3 IMAGE /CAM CI+ POLSAT/ DENON AVR 1908/ Toshiba 55 WL 768
tmsa
 
Posty: 24
Dołączył(a): niedziela, 1 listopada 2009, 23:49
Dekoder:: CUBEREVO 9000

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał melwinek poniedziałek, 1 września 2014, 23:33

Stosowales jakies specjalne sztuczki? bo u mnie nawet na v3 nie dziala.

W jakiej wersji masz ipboxa 9000 ? ja mam rev1.
Czy moduł polsatu masz Ci czy CI+ ?

Jaką masz dokładnie wersję, tą: ip9000_GIT-5563_PKT-2596_usb_pli_stm24-p0211.tar.gz ?

No i zadziałało na v3, tylko po każdym restarcie ile razy musze wkładać i wyciągać moduł żeby załapał to tylko ja wiem :(
melwinek
 
Posty: 42
Dołączył(a): piątek, 16 kwietnia 2010, 09:27

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał robek niedziela, 14 września 2014, 19:56

Witam,
dlaczego jak na kanałach HD wyświetlę listę kanałów FAV to E2 zalicza zwiecha, tylko restart ratuje. Jest na to jakaś rada?

najnowszy hyperion rev3
najnowszy oscam
robek
 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 12 października 2009, 15:03

Re: PKT CUBEREVO E2 HYPERION V4 IMAGE

Postnapisał jedle piątek, 19 września 2014, 18:17

Hello, please advise me, I have a ip box 9000HD Hyperion 4 and my point is that he can not play avi movies, so if you are 1.62Gb, so yes but if the size avi pulled 2Gb-3Gb example 3.42Gb, so it does not play , the image breaks, stops, it's just the sound, it can not at this size avi play, or I have a mistake somewhere? I also tried firmware from HDMU and samé.Předem thank you for your help.
jedle
 
Posty: 26
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2009, 16:31

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości