PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Tutaj rozmawiamy tylko o image mod by PKT

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał szivy wtorek, 7 sierpnia 2012, 20:52

no i tak też zrobię, ruterek juz jedzie ;)

ale, dlaczego przycisk na pilocie do przełączania pomiędzy dwoma ostatnio oglądanymi kanałami działa jak "wstecz", tzn. podgląd wszystkich wcześniej kolejno przełączanych programów? :D

ps.edit: faktycznie, "zero" działa, dziwnie rozwiązane.
Ostatnio edytowano środa, 8 sierpnia 2012, 22:17 przez szivy, łącznie edytowano 1 raz
Nebula v.3 we flashu na 900HD, 4 satki na 2 talerzach, cyfra na starszym module,
phoenix pl2303 wciaz niedziałajacy
Avatar użytkownika
szivy
 
Posty: 268
Dołączył(a): wtorek, 31 marca 2009, 18:35

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał piwosz1 środa, 8 sierpnia 2012, 19:31

Sprawdź co się stanie jak naciśniesz 0 (zero)
IPBox9000HD(2xDVBS2+HDD500GB) pen 4GB (4x1GB) multiboot 1,2,3,4 / IPBox910HD / Dream7000 (Nemesis4,4)
piwosz1
 
Posty: 60
Dołączył(a): czwartek, 28 stycznia 2010, 23:39

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał relnet13 sobota, 11 sierpnia 2012, 20:38

Witam

Czym zastąpić mgcamd 1.35 i newcs 1.65 ?
Ten zestaw zawisza się po około 2 godzinach pracy.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
relnet13
 
Posty: 68
Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2008, 15:44

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał maly21 niedziela, 12 sierpnia 2012, 00:09

Oscam lata bez problemu ;)
maly21
Senior
 
Posty: 119
Dołączył(a): niedziela, 30 sierpnia 2009, 00:11
Dekoder:: VU+ DUO 2

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał relnet13 wtorek, 21 sierpnia 2012, 17:30

Wgrałem przez Bp Oscam i config odpaliłem emu i ciemno na kanałach kodowanych ? Czy trzeba jeszcze coś ustawić ?
Avatar użytkownika
relnet13
 
Posty: 68
Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2008, 15:44

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał gwidullo wtorek, 21 sierpnia 2012, 18:15

relnet13 napisał(a):Wgrałem przez Bp Oscam i config odpaliłem emu i ciemno na kanałach kodowanych ? Czy trzeba jeszcze coś ustawić ?

Tak, antenę :lol:

A tak na poważnie, to nikt tu wróżką nie jest, żeby wiedzieć co Ty tam masz (np. jaka karta etc.) ;)
gwidullo
 
Posty: 50
Dołączył(a): piątek, 12 lutego 2010, 00:21

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał relnet13 wtorek, 21 sierpnia 2012, 21:34

Karta C+ w dolnym czytniku 8-)
Avatar użytkownika
relnet13
 
Posty: 68
Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2008, 15:44

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał djtc środa, 22 sierpnia 2012, 02:21

Potrzebna pomoc
Wgrałem ostatnią wersję na usb i nie mam żadnego sygnału
Tuner 1
Disecq A - Hotbird 13
Disecq B - Astra 19,2

Ustawienia proste bo na nich mi zawsze chodziło a teraz wisi nic nie działa tylko strojenie nieudane.
Jakiś pomysł ?
Już kombinowałem zaawansowane i po kilka razy wgrywałem listy kanałów i crasha i catseye i nic
brak efektów.

Co należy podmienić i gdzie aby zadziałało. PILNE
:?: Dzięki
VU+ DUO2 (Dual DVB-S2) Hyperion v5.0.1 Flash
Avatar użytkownika
djtc
 
Posty: 106
Dołączył(a): piątek, 17 lipca 2009, 12:55
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał gwidullo środa, 22 sierpnia 2012, 07:42

relnet13 napisał(a):Karta C+ w dolnym czytniku 8-)

wklej tu jeszcze swoje configi oscama
gwidullo
 
Posty: 50
Dołączył(a): piątek, 12 lutego 2010, 00:21

Re: PKT IP9000/IP910/IP900/IP91 E2 NEBULA v1 Image

Postnapisał irk środa, 22 sierpnia 2012, 07:44

Zobacz tone burst w ustawieniach głowicy
Masz problem? Pisz na forum !!! Nie pisz na PW
Got a problem? Write to forum!!! Do not write on PW
Avatar użytkownika
irk
Polish Koders Team
 
Posty: 1889
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:40

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Image PKT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości