Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał irasiad2007 czwartek, 12 stycznia 2017, 10:11

Witam ;) , czy jest opcja zachowania kolejności kanałów ułożonych po swojemu przy wgrywaniu nowej listy od tego samego twórcy :?:
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 169
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: MIRACLEBOX TWIN PLUS

Re: Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał sq9 czwartek, 12 stycznia 2017, 12:49

niema czegoś takiego :idea:
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2092
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał zbyniowski niedziela, 19 marca 2017, 16:10

sq9 napisał(a):niema czegoś takiego :idea:

Jest.
Przez program dreamboxEDIT:
• aby zachować numerację kanałów w bukietach (201, 301, itd...) należy najpierw w opcjach programu dreamboxEDIT zaznaczyć opcję "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki" (Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> i zaznacz "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki")
• później standardowo otworzyć listę i wgrać do odbiornika

Działa sprawdziłem.
By KURZY.
VU+ SOLO 4K.
Avatar użytkownika
zbyniowski
BetaTester
 
Posty: 153
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 20:27
Lokalizacja: Nowa Zelandia
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Re: Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał irasiad2007 niedziela, 19 marca 2017, 21:34

[quotePostnapisał zbyniowski niedziela, 19 marca 2017, 15:10

sq9 napisał(a):
niema czegoś takiego :idea:

Jest.
Przez program dreamboxEDIT:
• aby zachować numerację kanałów w bukietach (201, 301, itd...) należy najpierw w opcjach programu dreamboxEDIT zaznaczyć opcję "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki" (Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> i zaznacz "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki")
• później standardowo otworzyć listę i wgrać do odbiornika

Działa sprawdziłem.
By KURZY.][/quote]


Hej ;)
Testowałem na innej liście kanałów - nie działa
Listy "BY Kurzy" nie mogę otworzyć przez dxedit, mam komunikat:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f0f177ec481ff46a

Generalnie nie jest to jakiś problem, listę którą mam aktualnie wgraną od któregoś z autorów aktualizuję na bieżąco przez dodanie nowych kanałów ale jak by to działało to fajna opcja by była.
Pozdrawiam ;)
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 169
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: MIRACLEBOX TWIN PLUS


Powrót do Listy Kanałów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: michaelpol, zbyniowski i 3 gości