Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał irasiad2007 czwartek, 12 stycznia 2017, 09:11

Witam ;) , czy jest opcja zachowania kolejności kanałów ułożonych po swojemu przy wgrywaniu nowej listy od tego samego twórcy :?:
irasiad2007
 
Posty: 70
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 19:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał sq9 czwartek, 12 stycznia 2017, 11:49

niema czegoś takiego :idea:
HYPERION 5.7
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1536
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: Inny dekoder

Re: Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał zbyniowski niedziela, 19 marca 2017, 15:10

sq9 napisał(a):niema czegoś takiego :idea:

Jest.
Przez program dreamboxEDIT:
• aby zachować numerację kanałów w bukietach (201, 301, itd...) należy najpierw w opcjach programu dreamboxEDIT zaznaczyć opcję "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki" (Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> i zaznacz "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki")
• później standardowo otworzyć listę i wgrać do odbiornika

Działa sprawdziłem.
By KURZY.
Bigamia oznacza o jedną żonę za dużo. Monogamia oznacza dokładnie to samo.
zbyniowski
 
Posty: 28
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 19:27
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: GI XPeed LX2

Re: Zachowanie kolejności kanałów przy aktualizacji listy

Postnapisał irasiad2007 niedziela, 19 marca 2017, 20:34

[quotePostnapisał zbyniowski niedziela, 19 marca 2017, 15:10

sq9 napisał(a):
niema czegoś takiego :idea:

Jest.
Przez program dreamboxEDIT:
• aby zachować numerację kanałów w bukietach (201, 301, itd...) należy najpierw w opcjach programu dreamboxEDIT zaznaczyć opcję "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki" (Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> i zaznacz "zezwalaj fastscan/ukryte znaczniki")
• później standardowo otworzyć listę i wgrać do odbiornika

Działa sprawdziłem.
By KURZY.][/quote]


Hej ;)
Testowałem na innej liście kanałów - nie działa
Listy "BY Kurzy" nie mogę otworzyć przez dxedit, mam komunikat:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f0f177ec481ff46a

Generalnie nie jest to jakiś problem, listę którą mam aktualnie wgraną od któregoś z autorów aktualizuję na bieżąco przez dodanie nowych kanałów ale jak by to działało to fajna opcja by była.
Pozdrawiam ;)
irasiad2007
 
Posty: 70
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 19:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: GI XPeed LX2


Powrót do Listy Kanałów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości