Problem z odbiorem canal+ now

Problem z odbiorem canal+ now

Postnapisał heep piątek, 8 czerwca 2018, 23:04

Witam,
Najnowszy Hyperion 6a na vu+ Ultimo 4k. Kiedy przełączam na canal+ now (4K) w logu Oscam’a widzę:

Kod: Zaznacz cały
0EE1DD4B c   (dvbapi) Demuxer 0 stop descrambling program number 32DC (Canal+ HD Polska)
2018/06/08 22:40:37 0EE1DD4B c   (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 0 CAID: 1884 ECM_PID: 0C8D PROVID: 000000
2018/06/08 22:40:37 0EE1DD4B c   (dvbapi) Demuxer 0 found 1 ECMpids and 6 STREAMpids in caPMT
2018/06/08 22:40:37 0EE1DD4B c   (dvbapi) Demuxer 0 no suitable readers found that can be used for decoding!
2018/06/08 22:40:37 0EE1DD4B c   (dvbapi) Demuxer 0 found 1 ECMpids and 6 STREAMpids in PMT
2018/06/08 22:40:41 0EE1DD4B c   (dvbapi) Demuxer 0 no enabled matching ecmpids -> decoding is waiting for matching readers!
2018/06/08 22:40:51 0EE1DD4B c        (-) -- Skipped 1 duplicated log lines --


Nie wiem niestety co to znaczy. Niedokonfigurowany oscsm? Uprawnienia nie spadły z nieba?
heep
 
Posty: 49
Dołączył(a): wtorek, 7 lipca 2009, 23:47

Re: Problem z odbiorem canal+ now

Postnapisał sq9 sobota, 9 czerwca 2018, 00:28

Transmisje 4K są dostępne tylko dla kart cayman w dedykowanym odbiorniku nc+ oraz cam CI+ tego operatora :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2227
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Problem z odbiorem canal+ now

Postnapisał heep wtorek, 12 czerwca 2018, 08:24

W Hyperionie 6, wystarczy włożyć moduł CI i wszystko zadziała? Czy jakaś dodatkowa konfiguracja jest potrzebna?
heep
 
Posty: 49
Dołączył(a): wtorek, 7 lipca 2009, 23:47

Re: Problem z odbiorem canal+ now

Postnapisał zukon wtorek, 12 czerwca 2018, 09:14

W Hyperionie 6A powinno wystarczyć:
- pobranie z pluginów ciplushelper
- wsadzenie modułu CI+
- ewentualne przypisanie w zadaniach modułu kanałów, które ma deszyfrować moduł (resztę będzie pomijał)

Hyperion 6 ma inaczej zorganizowaną obsługę CI+ więc jak masz 6 to wgraj 6A.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8990
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Problem z odbiorem canal+ now

Postnapisał ybaboo czwartek, 23 sierpnia 2018, 15:37

zukon napisał(a):W Hyperionie 6A powinno wystarczyć:
- pobranie z pluginów ciplushelper
- wsadzenie modułu CI+
- ewentualne przypisanie w zadaniach modułu kanałów, które ma deszyfrować moduł (resztę będzie pomijał)

Hyperion 6 ma inaczej zorganizowaną obsługę CI+ więc jak masz 6 to wgraj 6A.



Witam i z góry przepraszam za moje pytanie jeśli komuś wyda się ono głupie - może to wynikać wyłącznie z mojej niewiedzy ;-)

Pisząc, że "przypisanie w zadaniach modułu kanałów, które ma deszyfrować moduł" znaczy to także iż taki moduł powinien być widoczny pod OSCAM?

Mam też VU+ Ultimo 4K i moduł + tzw. TV na kartę.
Kartę widzi a modułu nie
Tyle tylko, że wrzucając OSCAMa z plikami conf - miałem już starą konfigurację (skopiowaną jeszcze z mojego starego Duo2) jak poniżej:

[reader]
label = SmartHD
description = SmartHD
protocol = internal
device = /dev/sci0
caid = 0B01
detect = cd
mhz = 450
cardmhz = 2700
ident = 0B01:000000
group = 1
emmcache = 1,3,2,0
ratelimitecm = 4
ecmunique = 1
ratelimittime = 10000
srvidholdtime = 2000
cooldown = 30,600

[reader]
label = Gorny-slot
enable = 0
protocol = internal
device = /dev/sci1
detect = cd
mhz = 450
cardmhz = 2700
group = 1
emmcache = 1,3,15,0
ratelimitecm = 4
ecmunique = 1
ratelimittime = 10000
srvidholdtime = 2000
cooldown = 30,600
ybaboo
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 12 września 2012, 19:49
Dekoder:: SF1008SE+

Re: Problem z odbiorem canal+ now

Postnapisał sq9 czwartek, 23 sierpnia 2018, 15:57

oscam nie "widzi" modułu bo nie ma nic do niego :idea: oscam i CI to niezależnie działające czytniki kart :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2227
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51


Powrót do Developer Corner

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości