AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał kozak71 wtorek, 12 czerwca 2018, 21:44

hmm, no to faktycznie, różnica spora...

sq9 napisał(a):transfer do dysku podpiętego w środku to około 70 MiB/s

to przez FTP ?

router mam 150mbit , czyli 20mb/s powinno być, a przez FTP idzie mi max 2mb/s.
z sieci zewnętrznej pobieranie mam ok 20mb/s.
kozak71
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 13 października 2014, 22:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: AX HD51

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał sq9 wtorek, 12 czerwca 2018, 22:49

moja sieć jest mocno skomplikowana ale oparta jest na routerach i switch 1000 Mb/s (RJ45) z dostępem do światełka 300/100 i problemów z odtwarzaniem z tunera na tuner czy też z magazynów HDD podpiętych do routera czy też dostępem do stream po wifi (telefon tablet laptop) brak :idea: :D
To trzeba po prostu porządnie konfigurować i tyle w temacie :idea:

ps.
te 70 MiB/s to norma jest , często są to wartości wyższe
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2320
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał kozak71 środa, 13 czerwca 2018, 08:54

a gdzie szukać problemu, z tak niską prędkością ? komp, router, tunek ?

wczesniej mialem nboxa i router do 50mbit prędkości były rzedu do 1,5mb/s, teraz router do 150mbit a predkosc prawie wcale nie wzrosła...
kozak71
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 13 października 2014, 22:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: AX HD51

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał wolek środa, 13 czerwca 2018, 10:16

Nbox ma sieciowke 10mb. Kabel próbowałeś zmienić?

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
wolek
 
Posty: 68
Dołączył(a): wtorek, 30 września 2008, 08:33

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał kozak71 środa, 13 czerwca 2018, 10:54

ale ja mam ax51.
mam po wifi przez adapter, sprawdzę jeszcze sam adapter, wepne do kompa i zobacze jakie prędkości będę osiągał.
ale zasięg jest max, także nie wiem czemu po FTP tylko 2mb/s idzie...

Hostname↓ Host IP Host MAC Band TX Bitrate RX Bitrate Signal

ax51 192.168.1.240 00:0F:00:40:8E:A1 2.4GHz 28.9 Mbps 57.8 Mbps -63 dBm

p.s.
zmieniłem router na 5ghz, karte sieciowa w lapku i przez FTP/WIFI leci 10mb/s.

kabel - kabel tak samo 10mb/s, ale tu oganiczeniem jest laptpop.
kozak71
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 13 października 2014, 22:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: AX HD51

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał kozak71 wtorek, 19 czerwca 2018, 19:24

wrzuciłem H6.1 do startup3, ale za ch...ry nie mogę sie dostac do niego... przy menu wyłaczania nie mam multiboot... jak wystartowac S3 ?
kozak71
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 13 października 2014, 22:54
Lokalizacja: Polska
Dekoder:: AX HD51

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał zukon wtorek, 19 czerwca 2018, 20:02

Niebieski/żółty strzałkami wybierz startup3 i wciśnij żółty albo zielony. Było już ;)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał bost piątek, 29 czerwca 2018, 11:43

Dzień dobry. No i stało się. Po padnięciu LXa kupiłem AXa. Tuner przyszedł z wgranym softem OAtv6.1 Chciałem go aktualizować, lecz komunikat przestrzegł mnie, ze pliki są zbyt stare i po aktualizacji przez sieć tuner może nie powstać. Zainstalowałem więc H6.1 bo chciałem szybko posprawdzać czy wszystko działa. Działa, ale nie da mi się już zmienić softu - ściągnąłem OAtv6.2 i chciałem to ustawić na 1, H6.1 na 2. Lecz się już nie da (wiem, jest napisane: nie ruszać strartup_1- lecz przecież podniecenie nowym sprzętem...) Czy czerwona kłódka z "I" w środku na wyświetlaczu informacja o blokadzie softu? Nie potrafię też wgrać tego softu na pozycję drugą, gdyż tuner nie widzi pliku na hdd. Plik dodany przez FTP do hdd/images. Proszę o pomoc (jak wgrać opena na 1, H na 2), pozdrawiam popłakując. :cry:
bost
 
Posty: 16
Dołączył(a): środa, 19 marca 2014, 19:54
Dekoder:: GI XPeed LX1

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał zukon piątek, 29 czerwca 2018, 12:16

Tak na zdrowy rozsądek: co to za różnica :?:
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

Postnapisał sq9 piątek, 29 czerwca 2018, 12:37

Nie wiem może ja jakiś inny czy cuś :lol:
to przecież takie proste jest i w każdym image takie same:
1/image do Startup_1 wgrywamy zawsze z USB przy okazji formatuje wszystkie Startup na zero
2/chcemy wgrywać do Startup_2 do 4 możemy to zrobić narzędziem w Hyperion dostępnym pod NIEBIESKI/Żółty
w innych image jest za to odpowiedzialne ofgwrite uruchamiane z menagera oprogramowania tak zwane online flash
3/ image w Startup są kompletnie niezależne od siebie czyli możemy mieć niezależnie Hyperion OpenATV OpenPli i HDF przełączając między sobą! Fakt @zukon jest "twardogłowy " i nie chce w menu czuwania /wyłączania dodać tej opcji tylko NIEBIESKI/Żółty i tam strzałkami prawo lewo możemy wybrać Startup , ale co ja mogę :lol:

kończąc ten przydługi wykład
możesz mieć OpenATV w Startup_1 ale musisz wgrać go z USB a potem zainstalować Hyperion do Startup_2 jest to nawet korzystne bo wtedy masz Full wersję Hyperion , bo w Startup_1 Hyperion musi być trochę okrojony ze względu na ograniczenia :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2320
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AX 51HD/MUTANT 51HD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość