Strona 12 z 12

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2018, 21:47
napisał zukon
Jak nie zrobiłeś kopii ustawień systemu to musisz ręcznie zgrać np przez FTP. Lista siedzi w /etc/enigma2, emulator pobierz sobie najnowszy, configi do emulatora siedzą w /var/emu. Image wgraj do startup3 albo 4, jak to zrobisz to wgraj pliki o których wspomniałem przez FTP.

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2018, 21:55
napisał lolek17
Zapytam inaczej .Sciągłem to : mutant51_GIT-21696_PKT-3890_all.zip . Tuner mam zawieszony na Hyperion 6.1 na startup2 jest czarna plansza na wyświetlaczu i nie mogę z tym nic zrobić . Czy mogę przez USB przytrzymując palec wgrać Hyperiona 6.2 do startup 2 lub 3 .Czy przypadkiem nie wgra się to do startup1 ?

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: piątek, 9 listopada 2018, 09:23
napisał sq9
przytrzymanie guzika POWER bez usb z softem też uruchomi SATRTUP_1
Jak będzie USB z softem to formatowanie całości i soft do Startup_1

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: sobota, 10 listopada 2018, 12:37
napisał Cewice1
Zanim zainstaluję soft hyperion 6.2 na ax hd51 4K box chciałbym uzyskać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:
1) czy działa na nim blindscan, bona sofcie openATV 8.2 niestety nie?
2) czy w fastscan są polskie platformy satelitarne np. nc+ cyfrowy polsat?

z góry dzięki za info

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: sobota, 10 listopada 2018, 15:29
napisał sq9
Blindscan nie ma dla AX/mutant/zgemma
Plugin do fastscan jest z feed

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: środa, 14 listopada 2018, 19:29
napisał lolek17
Wgrałem od nowa do startup2 Hyperiona 6,2 . Mam pytanie : 1 ) Gdzie tu jest plugin pogodowy ? 2) Czy można wgrać swoją liste kanałów która była z OpenATV bo przez program DreamboxEDIT nie chce lista wejść do tunera , program chyba dobrze ustawiony bo zgrywać listy z tunera do PC da się .( w logu FTP stale mam : błąd wysłania pliku " lamedb " do Dreamboxa )

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: środa, 14 listopada 2018, 21:19
napisał sq9
1.używanie DreamboxEdit wiąże się z ryzykiem uwalenia image (settings) używaj Dreamset i możesz wgrać listę jaka chcesz :idea:
2.pluginów pogodowych na feed jest kilka zależy do czego chcesz go użyć :idea:

Re: AX51 PKT SVN-3764 HYPERION 6

PostNapisane: czwartek, 15 listopada 2018, 14:37
napisał lolek17
Dzięki zainstalowałem Dreamset ten faktycznie normalnie działa