Gigablue Quad

Gigablue Quad

Postnapisał draggy piątek, 5 czerwca 2015, 06:00

Witam

Posiadam obecnie tuner Gigablue Quad, z zainstalowanym hdfreaks image, zastanawiam się czy obecnie bądź tez w przyszłości jest planowane wsparcie dla tych tunerów przez pkteam ?


Sent from my iPad using Tapatalk
draggy
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 1 października 2014, 20:47
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Gigablue Quad

Postnapisał pionek22 sobota, 27 czerwca 2015, 12:09

Witam!
Całkowicie popieram, z tą różnicą że posiadam GigaBlue Quadplus. Fajnie byłoby, bo mam dobre wspomnienia z czasów Aliena 2 i podobnych do których ładowałem wyłącznie Hyperiona.

Pozdrowionka.
pionek22
 
Posty: 48
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 21:23
Dekoder:: DREAMBOX DM900

Re: Gigablue Quad

Postnapisał homer2008 środa, 13 stycznia 2016, 17:17

Witam.Bardzo mi sie podoba wasze image pkt.Pare lat temu uzywalem go na ip boxie 9000.Obecnie mam gigablue quad. Zainstalowalem sobie na pendrivie za pomoca nfr4x boot,najnowsze image pkt hyperion 5,1 od miraclebox ultra.Image pracuje bardzo dobrze tylko ma jeden problem.Zainstalowalem lcd4linux.skonfigurowalem tak aby w stanbay wyswietlal sie na wyswietlaczu tunera zegar cyfrowy.Ale po wylaczenuiu tunera pozostaje obraz jaki mam na wyswietlaczu podczas pracy tunera, wyswietlacz tylko lekko zmiejsza jasnosc swiecenia.Gdzie szukac przyczyny ,jakie pliki odpowiadaja w image za prace wyswietlacza ewentualnie za wspolprace z pluginem lcd4linux.Bardzo byl bym wdzieczny za pomoc.pozdrawiam
homer2008
 
Posty: 38
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2009, 20:25

Re: Gigablue Quad

Postnapisał Favorit poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 14:30

Hello. I have GigaBlue Ultra! I like to install PKT Hyperion on my receiver! For the moment only i hope!

Best regards for team PKT!
Favorit
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 5 sierpnia 2015, 06:05
Lokalizacja: Brasov
Dekoder:: GM990

Re: Gigablue Quad

Postnapisał zukon poniedziałek, 16 maja 2016, 21:17

Czysto teoretycznie to jako "odpad produkcyjny" mam skompilowany soft na Gigablue Quad - jak ktoś jest zainteresowany to mogę coś tam sklecić bez żadnych gwarancji i obietnic dalszego wsparcia ;)
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Gigablue Quad

Postnapisał homer2008 wtorek, 17 maja 2016, 18:23

Jak bys mógł to byłbym zainteresowany .Wczesniej mialem twoj soft na ipboxie 9000.Teraz mam gigabluequad i na nfrboocie zainstalowany soft hyperion 5.3.1 od vu duo 2 ale nie dziala na nim wyswietlacz.To samo jest na miraclebox ultra.Jak bys mogł zrobic ten soft to byłbym bardzo wdzieczny.
homer2008
 
Posty: 38
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2009, 20:25

Re: Gigablue Quad

Postnapisał zukon czwartek, 19 maja 2016, 17:08

Jutro będę w domu to wygeneruję.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Gigablue Quad

Postnapisał homer2008 czwartek, 19 maja 2016, 17:37

Dzieki.
homer2008
 
Posty: 38
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2009, 20:25

Re: Gigablue Quad

Postnapisał zukon piątek, 20 maja 2016, 18:40

Wersja totalnie testowa, nie daję na nią ŻADNEJ GWARANCJI:

Wszelkie testy na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ :!: :!: :!:

Sugeruję: najpierw przetestować z multiboot i dopiero sprawdzać we FLASH

Edit: nie działa
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9183
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Gigablue Quad

Postnapisał homer2008 piątek, 20 maja 2016, 20:23

opwndroid 5,3we flashu, na usb nfr4multiboot ,image pkt nie uruchamia sie .Instaluje sie ale przy pierwszym uruchomieniu stoi na planszy pkt,5.1.U mnie na multibocie chodzi pkt hyperion 5.3.1 od vu duo2 tylko niedziała wyswietlacz .Moze by to jakos da lo sie poprawic .
homer2008
 
Posty: 38
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2009, 20:25

Następna strona

Powrót do GIGABLUE