wybudzenie dekodera z funkcji DeepStandby

wybudzenie dekodera z funkcji DeepStandby

Postnapisał djshake czwartek, 4 października 2018, 07:26

Witam, w pierwszej kolejności chciałem podziękować całemu PKTEAM za świetny image do Atemio. Dekoder działa szybko i stabilnie :)

Mam pytania odnośnie funkcji deepstandby, czy gdy jest ustawiony timer a dekoder znajduje sie w deepstandby dekoder wybudzi się w celu nagrania? Czy jest możliwość wybudzenia dekodera poprzez jakiś sygnał typu "wakeup" przez sieć?

Dziękuję i pozdrawiam
djshake
 
Posty: 61
Dołączył(a): środa, 30 października 2013, 09:49
Dekoder:: ADB

Re: wybudzenie dekodera z funkcji DeepStandby

Postnapisał sq9 czwartek, 4 października 2018, 10:13

w deepstandby system jest wyłączony czyli wszystkie procesy są OFF więc ....?
nagrywasz , zostawiasz tuner w standby i po sprawie :idea:
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2289
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: wybudzenie dekodera z funkcji DeepStandby

Postnapisał zukon czwartek, 4 października 2018, 11:30

Najlepiej sprawdzić organoleptycznie :D Na boxach SH4 to działało (mówię o nagrywaniu z deepstandby) - czasem kulawo ale działało. Na MIPSach jakoś nigdy nie miałem szczególnej potrzeby sprawdzania tego. Ustaw nagrywanie czegoś absolutnie niepotrzebnego i przetestuj :D

Nie pamiętam, czy boxy obsługują WOL - trzeba by pogooglać, znaleźć specyfikację i doczytać.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9181
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: wybudzenie dekodera z funkcji DeepStandby

Postnapisał Ktosiu czwartek, 4 października 2018, 17:04

Deepstandby działa na tunerach z własnym RTC zwykle zasilanym przez kondensator od 1 do 3 tygodni albo dodatkową bateryjką przez cały czas.

Aktualnie praktycznie nie montuje się osobnego RTC w tunerach bo jest w chipsecie albo nie używa RTC z dodatkowym podtrzymaniem napięcia bo wszystko synchronizuje sie z internetu po przywróceniu napięcia.
róż(nie) chcę
Avatar użytkownika
Ktosiu
BetaTester
 
Posty: 163
Dołączył(a): środa, 27 grudnia 2017, 11:37
Lokalizacja: Wellingborough
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: wybudzenie dekodera z funkcji DeepStandby

Postnapisał djshake poniedziałek, 15 października 2018, 09:29

Potwierdzam, że na tym dekoderze działa timer w trybie deep standby :)
djshake
 
Posty: 61
Dołączył(a): środa, 30 października 2013, 09:49
Dekoder:: ADB


Powrót do ATEMIO

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość