OPTICUM HYPERION 5.5

OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał zukon poniedziałek, 30 stycznia 2017, 10:14

PKT Hyperion 5.5 svn3543

- gstreamer 1.11.1
- python 2.7.12
- actual base
- OWIF 1.2.1
- new packages
- new channel list 20x1 (2017.01.01)
- a lot of fixes and updates

Special THX to TDT, Duckbox-Developers, OpenPLI, OE-alliance and all betatesters.

FTP login: root, passwd: pkteam


Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team



UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8836
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 18:02

Witam. Wrzuciłem image do Opticum AX Odin Plus, jednak podczas uruchamiania w okolicy 49% błąd i nie da się uruchomić :(
Fazik83
 
Posty: 18
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 14:01
Dekoder:: FORMULER F1

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał zukon poniedziałek, 30 stycznia 2017, 20:42

Bez dekodera ciężko dojść, w czym jest problem. Niestety na zdjęciu widzę, że box nie ma rs232. Spróbuj zrobić loga tak:
1 - połącz się przez telnet (np: putty)
2 - zmień nazwę pliku z enigma2 na np: enigma2.test
Kod: Zaznacz cały
cp /usr/bin/enigma2 /usr/bin/enigma2.test

3 - "zamorduj" proces enigma:
Kod: Zaznacz cały
killall -9 enigma2

4 - uruchom enigma2.test:
Kod: Zaznacz cały
/usr/bin/enigma2.test

5 - wklej loga

może da się coś zrobić
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8836
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:30

Na którym sofcie mam to wykonać? Na OpenATV czy na PKT? Nie wiem czy na PKT mi się uda, bo nie sprawdzałem czy jest sieć.

EDIT:
Zrobiłem zdjęcie na tv: Obrazek
Fazik83
 
Posty: 18
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 14:01
Dekoder:: FORMULER F1

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał sq9 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:44

w OpenATV jest open multiboot wgraj najpierw Hyperiona do OMB :idea:
jeżeli do flash ładuje się tylko 49% to nic nie zrobisz via Telnet :cry:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 30 stycznia 2017, 22:40 przez sq9, łącznie edytowano 1 raz
HYPERION 6.1
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2153
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 22:34

@sq9 - Twój obraz również nie startuje - 49% i błąd jak wyżej.
OMB - zainstalowałem, jednak nie potrafię uruchomić. Wrzucam pliki na pendrive, ale plugin sypie błąd - jakby nie widział plików.
Fazik83
 
Posty: 18
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 14:01
Dekoder:: FORMULER F1

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał sq9 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 22:39

dajesz w takiej postaci jak ściągasz czyli zip do folderu open-multiboot-upload :?:
HYPERION 6.1
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2153
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 22:48

No nie, już się poprawiam.
Fazik83
 
Posty: 18
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 14:01
Dekoder:: FORMULER F1

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał zukon poniedziałek, 30 stycznia 2017, 23:00

Proszę sprawdź to: https://dl.dropboxusercontent.com/u/860 ... 42_all.zip i jak bedzie jakiś problem/GS to wrzuć zdjęcie a najlepiej log z GS
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8836
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 23:18

@sq9 - wystartowałem z OMB, ale sytuacja się nie zmieniła :(
@zukon - wgrałem do flasha Twoj image, ale 49% i DOKŁADNIE ten sam błąd.
Dzisiaj już nie walczę więcej. Pasuje się położyć. Pozdrawiam
Fazik83
 
Posty: 18
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 14:01
Dekoder:: FORMULER F1

Następna strona

Powrót do OPTICUM ODIN

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość