OPTICUM HYPERION 5.5

OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał zukon poniedziałek, 30 stycznia 2017, 09:14

PKT Hyperion 5.5 svn3543

- gstreamer 1.11.1
- python 2.7.12
- actual base
- OWIF 1.2.1
- new packages
- new channel list 20x1 (2017.01.01)
- a lot of fixes and updates

Special THX to TDT, Duckbox-Developers, OpenPLI, OE-alliance and all betatesters.

FTP login: root, passwd: pkteam


Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team



UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7671
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 17:02

Witam. Wrzuciłem image do Opticum AX Odin Plus, jednak podczas uruchamiania w okolicy 49% błąd i nie da się uruchomić :(
Fazik83
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 13:01
Dekoder:: Inny dekoder

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał zukon poniedziałek, 30 stycznia 2017, 19:42

Bez dekodera ciężko dojść, w czym jest problem. Niestety na zdjęciu widzę, że box nie ma rs232. Spróbuj zrobić loga tak:
1 - połącz się przez telnet (np: putty)
2 - zmień nazwę pliku z enigma2 na np: enigma2.test
Kod: Zaznacz cały
cp /usr/bin/enigma2 /usr/bin/enigma2.test

3 - "zamorduj" proces enigma:
Kod: Zaznacz cały
killall -9 enigma2

4 - uruchom enigma2.test:
Kod: Zaznacz cały
/usr/bin/enigma2.test

5 - wklej loga

może da się coś zrobić
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7671
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 20:30

Na którym sofcie mam to wykonać? Na OpenATV czy na PKT? Nie wiem czy na PKT mi się uda, bo nie sprawdzałem czy jest sieć.

EDIT:
Zrobiłem zdjęcie na tv: Obrazek
Fazik83
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 13:01
Dekoder:: Inny dekoder

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał sq9 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 20:44

w OpenATV jest open multiboot wgraj najpierw Hyperiona do OMB :idea:
jeżeli do flash ładuje się tylko 49% to nic nie zrobisz via Telnet :cry:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:40 przez sq9, łącznie edytowano 1 raz
HYPERION 5.7
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1599
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: Inny dekoder

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:34

@sq9 - Twój obraz również nie startuje - 49% i błąd jak wyżej.
OMB - zainstalowałem, jednak nie potrafię uruchomić. Wrzucam pliki na pendrive, ale plugin sypie błąd - jakby nie widział plików.
Fazik83
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 13:01
Dekoder:: Inny dekoder

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał sq9 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:39

dajesz w takiej postaci jak ściągasz czyli zip do folderu open-multiboot-upload :?:
HYPERION 5.7
Avatar użytkownika
sq9
BetaEkspert
 
Posty: 1599
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 22:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: Inny dekoder

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:48

No nie, już się poprawiam.
Fazik83
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 13:01
Dekoder:: Inny dekoder

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał zukon poniedziałek, 30 stycznia 2017, 22:00

Proszę sprawdź to: https://dl.dropboxusercontent.com/u/860 ... 42_all.zip i jak bedzie jakiś problem/GS to wrzuć zdjęcie a najlepiej log z GS
Pomóżmy:
https://zrzutka.pl/jagoda




Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.7


Tymczasowy link do pobierania Hyperion 5.5 SH4

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 7671
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 21:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: OPTICUM HYPERION 5.5

Postnapisał Fazik83 poniedziałek, 30 stycznia 2017, 22:18

@sq9 - wystartowałem z OMB, ale sytuacja się nie zmieniła :(
@zukon - wgrałem do flasha Twoj image, ale 49% i DOKŁADNIE ten sam błąd.
Dzisiaj już nie walczę więcej. Pasuje się położyć. Pozdrawiam
Fazik83
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 2 stycznia 2011, 13:01
Dekoder:: Inny dekoder

Następna strona

Powrót do OPTICUM ODIN

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość