Strona 1 z 2

Pilot do miraclebox

PostNapisane: piątek, 9 listopada 2018, 00:04
napisał cjhouse
Witam

Jak widac pilota orginalnego nie idzie kupic,jaki mozecie doradzic ktory pojdzie na hyperionie https://allegro.pl/pilot-do-dekodera-dr ... 26980.html ten pilot z ustawieniami REMOTE CONTROL TYPE:DMM,by zadzialal,chyba ze ktos używa innego,bo moj juz odmawia posluszenstwa a z aplikacja na andka nie chce korzystac tylko z pilota

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 12:53
napisał maly20202
Też szukam nowego pilota do micro z tego co się dowiedziałem to podobno da się ustawić od innych dekoderów ale próbowałem już kilka softów i w każdym jest tylko "dreambox advanced remote control (native)" do wyboru, ktoś coś pomoże :idea:

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 14:57
napisał cjhouse
maly20202 napisał(a):Też szukam nowego pilota do micro z tego co się dowiedziałem to podobno da się ustawić od innych dekoderów ale próbowałem już kilka softów i w każdym jest tylko "dreambox advanced remote control (native)" do wyboru, ktoś coś pomoże :idea:



ja na hyperionie z rozwijanej listy mam chyba z 10 albo wiecej do wyboru nawet mam pod vu+ no ale zniechęca mnie cena pilota,a do dremboxa dm 500 idzie za 20 zl kupic,slyszalem tez ze dobrze radza sobie piloty harmony,no ale tez mi sie cenowo nie podoba,a nie zamierzam wymienica pilota do wszystkiego tylko chce do dekodera https://allegro.pl/listing?string=pilot ... ng-v6-b118

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 15:48
napisał maly20202
hyperiona jeszcze nie sprawdzałem, czytałem o pilocie z formuler-a że dobrze działa tylko problem w tym że nie mam możliwości zmiany pilota w sofcie, a ten z dm 500 nie działa bo mam dwa takie piloty chyba że podejdzie z 500 hd. Da się jakoś dograć piloty do softu ??

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 20:48
napisał ami68
Bo musisz wejść w "Skonfiguruj typ pilota..." i później jest wybór strzałkami w bok.

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 20:58
napisał maly20202
a gdzie to dokładnie jest bo ja wchodzę w "urządzenie wejścia" nie widziałem nigdzie typ pilota obecnie mam wgrane egami

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 21:59
napisał zukon
To czemu zaśmiecasz nam forum? Pytaj u źródła i nie spamuj :!:

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 22:42
napisał maly20202
bo nie jestem pierwszą osobą szukającą pomocy z pilotem i żadna nie dostała konkretnej odpowiedzi, jutro wgram hyperiona wiec może koś podpowie gdzie szukać w ustawieniach zmiany pilota.

P.S. każdy pisze zmień soft bo lepszy bo do tego tunera tylko ten itp. ciekawe jak spisze się hyperion

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 23:23
napisał ami68
Menu/Ustawienia/System/Urządzenia wejścia/Skonfiguruj typ.../...

Re: Pilot do miraclebox

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 23:24
napisał sq9
@maly20202
nikt Cię nie zmusza do zmiany softu :idea:
Ty masz problem , a ziejesz oburzeniem na forum PKTeam które z oprogramowaniem w Twoim tunerze nie ma nic wspólnego :evil: