PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał zukon niedziela, 17 czerwca 2018, 21:02

PKT Hyperion 6.1 svn3813

- OE-Alliance 4.2
- GStreamer 1.14.0
- Python 2.7.13
- actual base
- current drivers
- [4k] where is posible: HBBTV enabled
- where is posible: KODI enabled
- where is posible: STALKER enabled
- new packages
- a lot of fixes and updates
- new stb
- cleared and optimized

Special THX OE-alliance and all betatesters.

FTP login: root, passwd: pkteam



Regards
Pozdrawiamy Polish Koders Team


bootlogo.jpg


02.jpg


01.jpg


UWAGA !!! NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UŻYTKOWANIE TEGO OPROGRAMOWANIA NIEZGODNIE Z PRAWEM, PAMIĘTAJ ŻE OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM I PODLEGA KARZE POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO LAT 3 !
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8990
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT SVN-3810 HYPERION 6.1

Postnapisał ariel86 wtorek, 19 czerwca 2018, 12:48

Wgrywanie zatrzymuje się na napisie "FLSH"

Czekałem 15 minut i nic. Wgrałem ponownie 6.0.
ariel86
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 14 marca 2016, 11:32
Dekoder:: FORMULER F3

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał zukon wtorek, 19 czerwca 2018, 13:40

Czary ;) Jaki dekoder :?: Jak F3 to na 100% działa bo mam i sprawdzałem :D może masz stary loader i to jest powód problemu (stary loader nie radzi sobie jeśli image ma > 100MB ).
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8990
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał axee44 wtorek, 19 czerwca 2018, 21:02

SVN3813 instaluje sie bez problemu i we flash i omb na F1. Testowane f1tc we flash i f1full na omb
Boże użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić i szczęścia, aby mi się jedno z drugim nie popieprzyło.
Avatar użytkownika
axee44
BetaTester
 
Posty: 126
Dołączył(a): środa, 20 maja 2009, 09:06
Dekoder:: FORMULER F1

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał Martino81 środa, 20 czerwca 2018, 08:50

@axee44 z jakim rozszerzeniem mam wrzucić ten soft, żeby mb mi go zobaczył. Mam z tym problem od samego początku tego pluginu. Nie wiem czemu widzi mi tylko niektóre softy i to nie PKT :(. Mam f1 z 6.0 a chcę postawić 6.1 w mb.

EDIT: Chwyciło, przywróciło, działa :)
EDIT2: w pluginie YT mam brak sieci, sprawdź połączenie - może ktoś looknąć czy działa, czy to tylko u mnie tak jest. Połączenie do neta mam - w IPTV odtwarza.
Avatar użytkownika
Martino81
 
Posty: 193
Dołączył(a): sobota, 26 listopada 2011, 16:16
Dekoder:: FORMULER F1

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał axee44 środa, 20 czerwca 2018, 21:08

Martino81 napisał(a):@axee44 z jakim rozszerzeniem mam wrzucić ten soft, żeby mb mi go zobaczył. Mam z tym problem od samego początku tego pluginu. Nie wiem czemu widzi mi tylko niektóre softy i to nie PKT :(. Mam f1 z 6.0 a chcę postawić 6.1 w mb.

EDIT: Chwyciło, przywróciło, działa :)
EDIT2: w pluginie YT mam brak sieci, sprawdź połączenie - może ktoś looknąć czy działa, czy to tylko u mnie tak jest. Połączenie do neta mam - w IPTV odtwarza.


Sprawdzilem YT i u mnie dziala bez problemu
Boże użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić i szczęścia, aby mi się jedno z drugim nie popieprzyło.
Avatar użytkownika
axee44
BetaTester
 
Posty: 126
Dołączył(a): środa, 20 maja 2009, 09:06
Dekoder:: FORMULER F1

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał ariel86 czwartek, 21 czerwca 2018, 18:05

zukon napisał(a):Czary ;) Jaki dekoder :?: Jak F3 to na 100% działa bo mam i sprawdzałem :D może masz stary loader i to jest powód problemu (stary loader nie radzi sobie jeśli image ma > 100MB ).


Tak, F3.

6.0 idzie bez zająknięcia, a 6.1 wisi cały czas na "FLSH"

Można prosić o ten loader i krótką instrukcję jak go wgrać?

edit. Poradziłem sobie. Po wgraniu loadera bez problemu wgrałem 6.1.

Dzięki
ariel86
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 14 marca 2016, 11:32
Dekoder:: FORMULER F3

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał zukon sobota, 23 czerwca 2018, 11:58

Uruchomienie modułu CI+ NC+ na Foruler 1/3/4/4Turbo:

1 - wyjąć moduł z gniazda
2 - jeśli nie jest zainstalowany to wgrać Hyperiona 6.1 w wersji BEZ TC albo IP w nazwie (jeśli jest wybrany sterownik z IP albo TC to przełączyć na podstawową wersję)
3 - uruchomić dekoder bez modułu (to WAŻNE :!: )
4 - pobrać z pluginów ciplushelper i ustawić moduł jak na ilustracji:
4.jpg

5 - zrestartować GUI
6 - włożyć moduł do gniazda
7 - na ekranie powinien pojawić się pasek postępu
2.jpg

i po chwili komunikat o tym, że moduł jest dostępny
3.jpg

8 - w menu powinien pojawić się poprawnie wykryty moduł:
5.jpg

6.jpg

9 - pozostaje poprawne zdefiniowanie w zadaniach modułu, które kanały powinny być przez niego deszyfrowane

Po pełnym restarcie nie powinno być już problemu z modułem, powinien działać automatycznie.

ps: WIELKIE podziękowania dla Kolegi @Budek za wypożyczenie modułu do testów :!:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 8990
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał Martino81 piątek, 29 czerwca 2018, 08:49

axee44 napisał(a):
Martino81 napisał(a):@axee44 z jakim rozszerzeniem mam wrzucić ten soft, żeby mb mi go zobaczył. Mam z tym problem od samego początku tego pluginu. Nie wiem czemu widzi mi tylko niektóre softy i to nie PKT :(. Mam f1 z 6.0 a chcę postawić 6.1 w mb.

EDIT: Chwyciło, przywróciło, działa :)
EDIT2: w pluginie YT mam brak sieci, sprawdź połączenie - może ktoś looknąć czy działa, czy to tylko u mnie tak jest. Połączenie do neta mam - w IPTV odtwarza.


Sprawdzilem YT i u mnie dziala bez problemu


Działasz na wersji tc czy z kodi?
Avatar użytkownika
Martino81
 
Posty: 193
Dołączył(a): sobota, 26 listopada 2011, 16:16
Dekoder:: FORMULER F1

Re: PKT SVN-3813 HYPERION 6.1

Postnapisał axee44 piątek, 29 czerwca 2018, 22:01

Martino81 napisał(a):
axee44 napisał(a):
Martino81 napisał(a):@axee44 z jakim rozszerzeniem mam wrzucić ten soft, żeby mb mi go zobaczył. Mam z tym problem od samego początku tego pluginu. Nie wiem czemu widzi mi tylko niektóre softy i to nie PKT :(. Mam f1 z 6.0 a chcę postawić 6.1 w mb.

EDIT: Chwyciło, przywróciło, działa :)
EDIT2: w pluginie YT mam brak sieci, sprawdź połączenie - może ktoś looknąć czy działa, czy to tylko u mnie tak jest. Połączenie do neta mam - w IPTV odtwarza.


Sprawdzilem YT i u mnie dziala bez problemu


Działasz na wersji tc czy z kodi?


Kodi
Boże użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić i szczęścia, aby mi się jedno z drugim nie popieprzyło.
Avatar użytkownika
axee44
BetaTester
 
Posty: 126
Dołączył(a): środa, 20 maja 2009, 09:06
Dekoder:: FORMULER F1

Następna strona

Powrót do FORMULER

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: elnar i 4 gości