Strona 2 z 3

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: środa, 7 listopada 2018, 21:55
napisał irasiad2007
Założyłem z powrotem stary stary konwerter (po ciemku praktycznie) ustawiłem antenę i jest ok :o
Więc w połączeniach nie ma problemu. Zadzwonię jutro do sklepu w którym kupiłem ten unicable i zapytam co oni na to.
W sumie to tuner też tam kupiłem i ten konwerter jest dedykowany do niego

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: środa, 7 listopada 2018, 22:00
napisał zukon
Zaznacz sobie markerem albo gwoździem ;) na mocowaniu jak jest antena ustawiona i ewentualnie wtedy próbuj wymieniać i ustawiać.

Nie mam konwertera tylko multiswitch dCSS i puki mam podłączone 1 urządzenie do wyjścia to działa jako legacy (zwykły single). Zobacz, może Twój konwerter działa tak samo.

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: środa, 7 listopada 2018, 22:10
napisał irasiad2007
Ok, jutro kolejne podejście, muszę zregenerować siły :| Mam zaznaczone markerem żeby mieć jakiś punkt startowy ;)
Nie raz już ustawiałem i nie było problemu :)

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2018, 22:20
napisał f7318
U mnie poszło dopiero gdy w ustawieniach wybrałem producenta konwertera. Wcześniej nie działał unicable i po wstukaniu częstotliwości kanałów użytkownika fabrycznych ze strony producenta ani tych od sprzedawcy (pod Polsat).

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: sobota, 10 listopada 2018, 21:58
napisał irasiad2007
Już jest ok.
Problem był w ustawieniach częstotliwości producenta
Teraz mam tak

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: sobota, 10 listopada 2018, 22:00
napisał zukon
zukon napisał(a):Sprawdź w karcie katalogowej, czy na pewno ma takie same częstotliwości

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

To była pierwsza rzecz, o której pisałem :D

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: sobota, 10 listopada 2018, 22:07
napisał irasiad2007
zukon napisał(a):
zukon napisał(a):Sprawdź w karcie katalogowej, czy na pewno ma takie same częstotliwości

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

To była pierwsza rzecz, o której pisałem :D

Pośpiech mnie zgubił :oops:
Zasugerowałem się ulotką w opakowaniu :roll:

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 09:47
napisał karrambello
Panowie, a jak jest ze spadkiem parametrów sygnału przy oglądaniu stacji z dwóch różnych częstotliwości? Mocno odczuwalny? Wymaga większego talerza? Mam 80-tkę i zastanawiam się, czy Unicable zda u mnie egzamin, bo rozumiem, że VU+Solo2 obsługuje Unicable?

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 12:23
napisał zukon
Wszystkie normalne dekodery obsługują SCR/unicable/dCSS.

Przeważnie konwertery i multiswitche unicable mają wyższy poziom wyjściowy niż "zwykłe" - żeby w przypadku użycia rozgałęźnika był zapas sygnału. Mój multiswitch ma chyba 83dBuV, po użyciu rozgałęźnika 8 drożnego o stratach ok 15-20dB (nie chce mi się szukać karty katalogowej ani odpalać miernika, piszę "na oko" ;) ) sygnał na dekoderach jest ok.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

Re: Ustawienia unicable

PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2018, 12:33
napisał karrambello
A czy taka instalacja wymaga dodatkowego zewnętrznego zasilania?
I najważniejsze dla mnie: mój konwerter to klasyczny twin - dwa kable idą do obu głowic w VU Solo2. Czy wpinając te same kable do konwertera twin unicable, osiągnę możliwość jednoczesnego rejestrowania sygnału z 8 różnych częstotliwości?