Ustawienia unicable

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 21:55

Założyłem z powrotem stary stary konwerter (po ciemku praktycznie) ustawiłem antenę i jest ok :o
Więc w połączeniach nie ma problemu. Zadzwonię jutro do sklepu w którym kupiłem ten unicable i zapytam co oni na to.
W sumie to tuner też tam kupiłem i ten konwerter jest dedykowany do niego
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon środa, 7 listopada 2018, 22:00

Zaznacz sobie markerem albo gwoździem ;) na mocowaniu jak jest antena ustawiona i ewentualnie wtedy próbuj wymieniać i ustawiać.

Nie mam konwertera tylko multiswitch dCSS i puki mam podłączone 1 urządzenie do wyjścia to działa jako legacy (zwykły single). Zobacz, może Twój konwerter działa tak samo.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 22:10

Ok, jutro kolejne podejście, muszę zregenerować siły :| Mam zaznaczone markerem żeby mieć jakiś punkt startowy ;)
Nie raz już ustawiałem i nie było problemu :)
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał f7318 czwartek, 8 listopada 2018, 22:20

U mnie poszło dopiero gdy w ustawieniach wybrałem producenta konwertera. Wcześniej nie działał unicable i po wstukaniu częstotliwości kanałów użytkownika fabrycznych ze strony producenta ani tych od sprzedawcy (pod Polsat).

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
f7318
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 27 lutego 2011, 15:49
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 sobota, 10 listopada 2018, 21:58

Już jest ok.
Problem był w ustawieniach częstotliwości producenta
Teraz mam tak
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon sobota, 10 listopada 2018, 22:00

zukon napisał(a):Sprawdź w karcie katalogowej, czy na pewno ma takie same częstotliwości

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

To była pierwsza rzecz, o której pisałem :D
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 sobota, 10 listopada 2018, 22:07

zukon napisał(a):
zukon napisał(a):Sprawdź w karcie katalogowej, czy na pewno ma takie same częstotliwości

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

To była pierwsza rzecz, o której pisałem :D

Pośpiech mnie zgubił :oops:
Zasugerowałem się ulotką w opakowaniu :roll:
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał karrambello niedziela, 11 listopada 2018, 09:47

Panowie, a jak jest ze spadkiem parametrów sygnału przy oglądaniu stacji z dwóch różnych częstotliwości? Mocno odczuwalny? Wymaga większego talerza? Mam 80-tkę i zastanawiam się, czy Unicable zda u mnie egzamin, bo rozumiem, że VU+Solo2 obsługuje Unicable?
"Trzeba wiele rozumu by pleść głupstwa z pożytkiem." Georges Elgozy VU+Solo2
Avatar użytkownika
karrambello
 
Posty: 288
Dołączył(a): sobota, 30 października 2010, 21:17
Dekoder:: VU+ SOLO 2

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon niedziela, 11 listopada 2018, 12:23

Wszystkie normalne dekodery obsługują SCR/unicable/dCSS.

Przeważnie konwertery i multiswitche unicable mają wyższy poziom wyjściowy niż "zwykłe" - żeby w przypadku użycia rozgałęźnika był zapas sygnału. Mój multiswitch ma chyba 83dBuV, po użyciu rozgałęźnika 8 drożnego o stratach ok 15-20dB (nie chce mi się szukać karty katalogowej ani odpalać miernika, piszę "na oko" ;) ) sygnał na dekoderach jest ok.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał karrambello niedziela, 11 listopada 2018, 12:33

A czy taka instalacja wymaga dodatkowego zewnętrznego zasilania?
I najważniejsze dla mnie: mój konwerter to klasyczny twin - dwa kable idą do obu głowic w VU Solo2. Czy wpinając te same kable do konwertera twin unicable, osiągnę możliwość jednoczesnego rejestrowania sygnału z 8 różnych częstotliwości?
"Trzeba wiele rozumu by pleść głupstwa z pożytkiem." Georges Elgozy VU+Solo2
Avatar użytkownika
karrambello
 
Posty: 288
Dołączył(a): sobota, 30 października 2010, 21:17
Dekoder:: VU+ SOLO 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do VU+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości