Ustawienia unicable

Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 18:57

Hej ;)
Podłączyłem do Vu+ Uno 4k SE konwerter unicable GT-SAT, model dLnb dHello.
Za chiny nie mogę złapać sygnału :|
Takie mam ustawienia:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon środa, 7 listopada 2018, 19:16

Sprawdź w karcie katalogowej, czy na pewno ma takie same częstotliwości

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 19:27

Częstotliwości się dokładnie zgadzają, konwerter jest nowy, myślałem że może w ustawieniach jest coś nie halo i kręcę anteną na ślepo :|
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon środa, 7 listopada 2018, 19:31

Ma wyjścia legacy? Albo masz stary konwerter? Jak nie masz miernika to tak ustaw antenę i jak będzie OK to dopiero wymień na unicable i "dopieść" skręt konwertera.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 19:44

Nie ma legacy, stary konwerter zdjąłem a żeby to zrobić musiałem antenę w dół opuścić.
Ręce mam za krótkie do takiej operacji ;) a mieszkam na 4 piętrze, upadek mógłby skończyć się nie ciakawie :?
Z ustawianiem anteny na zwykłym konwerterze nie miałem problemu, wiem gdzie mniej więcej skierować a potem dopieszczałem.
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon środa, 7 listopada 2018, 19:53

Masz coś jeszcze podpięte do tego konwertera poza tym dekoderem :?: masz rozgałęźnik po drodze :?: jak tak to odłącz i wtedy próbuj ustawić. Jak ustawisz to dopiero podłącz kolejne głowice. Jak masz rozgałęźnik to sprawdź, czy jest sateltarny a nie naziemny - naziemny wytnie Ci satkę.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 19:59

@zukon nic podpiętego nie mam, kabel bezpośrednio do konwertera.
Podłączyłem teraz stary konwerter co miałem skierowany zezem na Astrę i z Astry jest sygnał na drugim lnb w tunerze
Ostatnio edytowano środa, 7 listopada 2018, 20:06 przez irasiad2007, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon środa, 7 listopada 2018, 20:05

No to musisz kręcić. Ustawienia wyglądają na poprawne. Chyba, że źle Fki zarobiłeś i jest zwarcie.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał irasiad2007 środa, 7 listopada 2018, 20:11

Ok, posprawdzam dokładnie, ważne że ustawienia ok :)
Dzięki :)
Avatar użytkownika
irasiad2007
BetaTester
 
Posty: 192
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 20:56
Lokalizacja: RadΩ
Dekoder:: VU+ UNO 4KSE

Re: Ustawienia unicable

Postnapisał zukon środa, 7 listopada 2018, 20:18

Do porównania moje ustawieniaObrazek

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9259
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Następna strona

Powrót do VU+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Relax i 2 gości