Przesiadka z VTI - kilka pytań

Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał piodes sobota, 16 grudnia 2017, 23:04

Witajcie jak w temacie przesiadłem się z VTI bo ten image mnie już po mału wkurzał!

Kilka pytań dla początkującego z tym softem:
1. Jak podmontować bezproblemowo szybko dyski - 1 wewnętrzny dwa zewnętrzne
2. Jak spersonalizować o swojej nazwie przyciski w media pleyerze filmów nagranych tzn. chce aby pod pierwszym kolorem był dysk 1, pod drugim dysk 2 , pod 3 dysk 3 i je chce nazwać te przyciski - da się?
3. Jak włączać Multimedia player bym mógł skorzystać z domowego serwera plików na którym mam materiały wideo - chodzi mi o funkcję DLNA?
4. Dotychczas miałem na VTI skórkę LT6-HD jak i gdzie ją zdobyć pod PTK? Czy zadziała ogólnie jako skin z VTI? Może polecacie stronkę ze skin'ami do PTK?
5. Jak skonfigurować podmontowanie dysków w komputerze poprzez LAN?

Na wstępie tyle ale już widzę po instalacji że PTK daje więcej na wjazd niż VTI czy OpenPLI.
piodes
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 14 grudnia 2017, 15:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał zukon sobota, 16 grudnia 2017, 23:15

Przenoszę do właściwego działu.
CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!


Tymczasowy link do pobierania wszystkich image PKT


NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM
Avatar użytkownika
zukon
Administrator
 
Posty: 9018
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2009, 22:13
Lokalizacja: 3miasto
Dekoder:: GI XPeed LX3

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał sq9 sobota, 16 grudnia 2017, 23:59

1.samo się robi jak jest label na dysku
2. najlepszym media player jest IPTVPlayer dostępny pod zielonym
3.patrz punkt 2 :idea: konfiguracja DLNA w BP/Mount Center tam też jest samba i NetworkBrowser
4.ze znanych skórek FHD działa BlackHarmony mod by red oraz EGtransparent i PinguFHD gdzieś tu jest do pobrania
skórki z VTI nie działają
5.patrz punkt 3 NetworkBrowser
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano niedziela, 17 grudnia 2017, 00:43 przez sq9, łącznie edytowano 1 raz
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2232
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał piodes niedziela, 17 grudnia 2017, 00:39

Dużo już opanowałem lecz czym dalej w las tym więcej pytań.

Kolejne pytanie jak zmienić animację pojawiania się okienek wysuwających w np. przenikanie?
piodes
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 14 grudnia 2017, 15:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał sq9 niedziela, 17 grudnia 2017, 00:44

z tego co wiem ta animacja jest u nas nie zmienialna :idea:
PKTeam robi image najczęściej bez dostępu do tunerów :idea:
bez tunera nie da rady niektórych rzeczy zrobić :idea: :!:
Ostatnio edytowano niedziela, 17 grudnia 2017, 00:49 przez sq9, łącznie edytowano 1 raz
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2232
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał piodes niedziela, 17 grudnia 2017, 00:47

Chcę po zewnętrznym IP móc dostać się na tuner - prosi mnie o hasło.
Chcę przez program dreambox wgrać listę lecz mam odmowę dostępu prawdopodobnie wiąże się to z powyższym problemem z prawami dostępu - co robić?
piodes
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 14 grudnia 2017, 15:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał piodes niedziela, 17 grudnia 2017, 00:49

Chodzi o OpenWebif w pierwszym przypadku
piodes
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 14 grudnia 2017, 15:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał sq9 niedziela, 17 grudnia 2017, 00:50

user :root
pass: pkteam innego hasła w image nie ma chyba że sam zdefiniujesz coś nowego :idea:
ps.idę do wyrka bo rano do pracy
HYPERION 6.2
Avatar użytkownika
sq9
Polish Koders Team
 
Posty: 2232
Dołączył(a): środa, 17 marca 2010, 23:38
Lokalizacja: Jo90db
Dekoder:: AX HD51

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał piodes niedziela, 17 grudnia 2017, 01:01

OK baraaardzo dziękuję
Spokojnej nocy i kolorowych snów ...
piodes
 
Posty: 8
Dołączył(a): czwartek, 14 grudnia 2017, 15:24
Dekoder:: ARIVA LINK 200

Re: Przesiadka z VTI - kilka pytań

Postnapisał daniecki środa, 17 stycznia 2018, 18:07

POMOCY SQ9 i ZUKON
Czy testowaliście już bluetooth na SOLO 4K
Ja nie mogę uruchomić za żadne skarby. Pojawia się dodatkowe menu w Ustawieniach--)) Bluetooth ale jak się wchodzi w te menu i trzeba nacisnąć czerwony przycisk nie włącza sie bluetooth tylko wraca do punktu wyjścia znowu nacisnij czerwony żeby włączyć bluetooth. Przetestowałem na innych softach bluetooth chodzi na każdym bez problemu ale na HYPERIONIE za żadne skarby. Masz może jakieś rady?
daniecki
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 16 stycznia 2018, 20:13
Dekoder:: VU+ SOLO 4K

Następna strona

Powrót do VU+

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bubaisko i 8 gości